REISEMÅL

Reisetilbud

Luksuriøse Rayavadee i vakre Krabi (TH52)

8  dager
Fra kr
18.970,-

Bangkok, Hua Hin og Koh Samui – 12 dager/11 netter (TH23)

12  dager
Fra kr
14.260,-

Historiske og avslappende Thailand - 11 dager/10 netter (TH38)

11  dager
Fra kr
20.950,-

Utenfor allfarvei i Thailand (TH50)

11  dager
Fra kr
15.750,-

Thailand - Storby, regnskog og strand (TH47)

11  dager
Fra kr
20.950,-

Bangkok Reise til Bangkok

Reis til Bangkok for å oppleve en av verdens mest fascinerende byer! Skal dere til Thailand vil vi absolutt anbefale noen dagers stopp i denne byen som kan kalles Asias Venezia. Kanalene gir dere et fantastisk inntrykk av denne byen som er full av kontraster. Med en blanding av det tradisjonelle Østen med det moderne Vesten, har hver gate i Bangkok en overraskelse i vente for den besøkende. Eksotiske templer omgitt av herlige hager i samme by med moderne hoteller og kontorer.

Bangkok har utviklet seg til en storby med trafikkkaos på veiene som gjenspeiles av den travle trafikken på Chao Phraya-elven, som jevnlig krysses av longtail-båter, elvetaxier og små robåter.

I 1782 ble Bangkok hovedstaden i det daværende Siam, etter ødeleggelsen av den forrige hovedstaden Ayutthaya. Bangkok er ikke navnet som brukes av lokalbefolkningen - de kaller det Krung Thep, som faktisk er en veldig forkortet versjon av det ekstremt lange navnet.


Utflukter
Mange reisende til Bangkok blir overveldet av størrelsen på byen og de mange attraksjonene Bangkok har å tilby. Vi anbefaler et besøk til Thailands Grand Palace, som uten tvil er Bangkoks fremste attraksjon. I nærheten finner du også templene Wat Phra Keaw, Wat Arun og Wat Po. Du finner faktisk mer enn 400 buddhistiske templer spredt over i byen 

Videre anbefales også en tur innom Chao Phraya-elven som er koblet med en rekke kanaler. Nyt et middagscruise på elven samt et besøk til det flytende markedet under oppholdet i Bangkok.
Ingen Thailandferie er komplett uten å ha opplevd Thailands pulserende natteliv, der du til tider kan være vitne til elefanter som vandrer langs gatene.

I løpet av de siste tiårene har Bangkok blitt forvandlet til en moderne, spennende og sofistikert storby. Bangkok tilbyr besøkende ikke bare moderne fasiliteter i lik linje med andre kosmopolitiske byer, men også en unik skattekiste av kulturelle attraksjoner.


Mat
Bangkok er en av de fremste byene for deg som er interessert i mat og gastronomi. Bangkok by tilbyr alt fra enestående restauranter til matboder for å tilfredstille enhver smak og lommebok. I tillegg tilbys hele spekteret av internasjonale retter fra Japan, Indisk, Tyskland, Italia, Frankrike og Libanon. Inne i de moderne kjøpesentrene finnes mange spennende og eksotiske spisesteder å velge mellom. De fleste hoteller har minst en thai-restaurant og en internasjonal restaurant.

Khao San Road
Midt i bysentrum finner du Khao San Road som tilbyr et rikt og variert matutvalg, fra Thai-mat til mat fra Midt-Østen til vestlig mat. Forrettene i de thailandske restaurantene langs Khao San Road er neppe autentiske, men de pleier å forberede maten med langt mindre chili enn de fleste thailanske restauranter gjør andre steder, så kanskje dette er stedet å oppsøke for norske smaksganer? Prisene er bare noe høyere priset enn i dagligdage thairestauranter. Imidlertid er det mulig å kjøpe mat på gaten som frist frukt, phad thai nudler, vårruller og grillspyd for en rimelig penge. I nærheten av Phra Athit Road strømmer de lokale studenene til for å spise autentisk thailandsk mat.


Silom Road
Silom er et kjent forretningsområde rundt Sala Daeng BTS. Her finner du også det populære nattmarkedet. I området finner du også en rekke thailandske og internasjonale restauranter som er både elegante og uformelle. Ta også turen innom sidegatene Soi Convent og Soi Sala Daeng.


China Town
Langs Yaowarat Road finner du Bangkoks Chinatown som tilbyr noen av de billigste matbodene, friske fruktleverandører og boder med ristede kastanjer. Du finner også noen av de dyreste kinesesiske restaurantene i Bangkok i dette området. Dersom det frister det med indisk mat, finner du et stort og veletablert indisk samfunn som selger indisk mat på en rekke autentiske restauranter like i nærheten, vest for Chinatown.


Siam Square
Et dusenvis av restauranter har etablert seg i området rundt Siam Square, shoppingsentrene Siam Paragon, Siam Discovery og Siam Center. Du finner restauranter som serverer autentisk thai, kinesisk, italiensk og amerikansk mat på byenes eneste Hard Rock Cafe. 


Sukhumvit Road
I Sukhumvit 3 finner du mange arabiske og afrikanske restauranter samt britiske og irske puber. I Sukhumbit 11 er det blant annet spansk, indisk, australsk, italiensk, tysk, meksikansk og thailandsk mat som gjelder. Ved Sukhumvit Soi Asoke finnes det en rekke koreanske restauranter, og ved Sukhumvit 24 er det mange japanske spisesteder. På kvelden forvandles Sukhumvit Road til et gate-mat paradis hvor det settes opp matboder langs fortautet mellom Sukhumvit 3 og 21, hvor thailandsk mat blir servert inn i morgentimene.