Rundreise i Sri Lanka - 14 dager/13 netter (SL01)

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Sri Lanka
 • Gyldig fra
  01-01-2022
 • Gyldig til
  31-12-2023
 • Varighet
  14 Dager
 • Overnattingstype
  Hotell
 • Transportform
  Fly
 • Pris
  Fra kr 21.450,-
Program
Våre rundreiser


Bli med på en rundreise til Sri Lanka. Teplantasjer, tidligere kolonibyer, fjelldaler og avslapning er stikkord for denne reisen.

 
(F) = Frokost.


Dag 1: Ankomst Colombo
Transport til hotellet ved ankomst Colombo. Dagen til fri disposisjon. Colombo er Sri Lankas kommersielle sentrum, og er et flott sted for å shoppe rimelige tekstiler og håndverk. Det fins alt fra travle markeder til elegante butikker.

Overnatting i Colombo: Cinnamon Grand Hotel, Deluxe Room.


Dag 2: Colombo / Anuradhapura (F)
Frokost etterfulgt av transport til Anuradhapura. Anuradhapura var den første hovedstaden i Sri Lanka som ble grunnlagt av kong Pandukabhaya i det tredje århundret f. Kr, og ble viktig med tanke på konverteringen til buddhismen. De singalesiske kongene regjerte fra dette området for over 1 000 år, og det gjenspeiles gjennom de storslåtte monumentene. Besøk blant annet ’The Sacred Bo Tree, ’The Runawaeliseya Dagoba’ og Isurumuniya-tempelet.

Overnatting i Anuradhapura: Palm Garden Village Hotel, Standard Room.  


Dag 3: Anuradhapura / Polonnaruwa / Sigiriya (F)
Frokost. Transport til Polonnaruwa, som var Sri Lankas andre middelalderske hovedstad mellom det 11. og 13. århundre. Byen er bygget ved siden av en stor kunstig innsjø. I området rundt er det godt bevarte ruiner av palasser, bassenger og steinskulpturer av Buddha. I motsetning til Anuradhapura, som strekker seg over 25 kilometer, kan monumentene i Polonnaruwa deles inn i fire mindre soner. Besøk ’Royal Citadel’, ’Kumura Pokuna’, ’The Quadrangle’ og se de verdenskjente ’Gal Vihara’-utskjæringene.

Fortsett videre til Sigiriya, som ble grunnlagt for over 1 500 år siden. Kongen forvandlet en 200 meter stein til en uinntagelig festning. I dag er dette bemerkelsesverdige området et sted som passer ypperlig for litt mosjon. Dere får muligheten til å klatre helt opp til Sigiriya Hilltop-festningen som tilbyr fantastisk utsikt over omgivelsene rundt.

Overnatting i Sigiriya: Cinnamon Lodge Hotel Habarana, Superior Room.  


Dag 4: Sigiriya / Dambulla / Kandy (F)
Frokost. Transport fra Sigiriya til Dambulla. Besøk Dambulla Rock-tempelet som ble bygget av Kong Walagambahu i det første århundre f. Kr. Dambulla står oppført på UNESCOs verdensarvliste, og er uten tvil det mest imponerende tempelet i Sri Lanka. Tempelet består av 5 grotter med over 2 000 kvadrameter med malte vegger. Taket består av unike malerier. Grottene inneholder over 150 bilder av Buddha, hvor den største Buddha-figuren strekker seg over 14 meter. Besøk en krydderhage på vei til Kandy.

Kandy er en hyggelig fjellby som er beliggende 500 meter over havet. Besøk Kandy-innsjøen og noen lokale håndverkere senere på dagen. Tidlig på kvelden besøkes ’Temple of Tooth’, som huser en relikvie som opprinnelig er fra Buddhas begravelse for over 1 500 år siden. Dagen avsluttes med en klassisk ”Kandyan” danseforestilling.

Overnatting i Kandy: Amaya Hills, Superior Room.


Dag 5: Kandy / Nuwara Eliya (F)
Frokost. Videre til Peradiniya for å besøke en botanisk hage. Peradiniya huset kongen i det 18. århundre. Fortsett gjennom de fantastiske fjelldalene mot Nuwara Eliya, og stopp på veien for å besøke en teplantasje.  Klimaet er kjølig når det kjøres nesten 2 000 meter over havet, så kle dere godt.

I 1826 etablerte noen britiske offiserer en fjellstasjon som ble brukt i de tidligere koloniale dager. Sir Samuel Baker ble trollbundet av Nuwara Eliya, og tok med seg sine hunder, hester, kyr og sauer for å starte opp en typisk engelsk gård. Blomster, planter og grønnsaker ble transportert fra England, og forvandlet Nuwara Eliya området til ”Little England” med bygging av hus i viktoriansk stil, golfbane og en eksklusiv ’Hill Club’.

Overnatting i Nuwara Eliya: The Tea Factory Hotel, Standard Room.


Dag 6: Nuwara Eliya / Yala  (F)
Ta med en ferdigpakket frokost til Horton Plains, beliggende cirka 2 134 meter over havet for en tur til Baker’s Falls og World’s End – et 350 meters loddrett fall. Fortsett videre til Yala gjennom et av Sri Lankas mest helligste steder, Kataragama, hvor hinduer, buddhister og muslimer foretar en religiøs pilgrimsreise. Det arrangeres en hindustisk festival i juli og august hvert år.

Overnatting i Yala: Yala Village Hotel, Standard Room eller Elephant Reach Hotel, Standard Room.


Dag 7: Yala National Park (F)
Frokost. Videre til Yala National Park som spenner seg over et område på 1 259 kvadratkilometer, og består av jungel, brakkvannslaguner og fantastiske steinskulpturer. Beveg dere inn i jungelen på ettermiddagen på en jeep safari på jakt etter ville dyr. Muligens får dere øye på leoparder, elefanter, ville bøfler, dovendyr, bjørner og krokodiller. Rundt 120 ulike fuglearter finnes i parken.

Overnatting i Yala: Yala Village Hotel, Standard Room eller Elephant Reach Hotel, Standard Room.


Dag 8: Yala / Unawatuna (F)
Frokost. Transport til feriebyen Unawatuna i Galle for å nyte avslappende dager. Dagen til fri disposisjon.

Overnatting i Unawatuna: Thaproban Beach House, Standard Room.  


Dag 9 - 13: Unawatuna (F)
Frokost.  Dagene til fri disposisjon.

Overnatting i Unawatuna: Thaproban Beach House, Standard Room.  


Dag 14: Unawatuna / Hjemreise (F)
Frokost.  Dagen til fri disposisjon før transport til flyplassen i Colombo for hjemreise.

 

Pakkepris:
fra kr 21 450,- per person.

 

Pakkeprisen gjelder per person og inkluderer følgende:

  
 • Fly Oslo – Colombo t/r inkludert alle avgifter.
 • Overnatting i delt dobbelt/twinrom, som spesifisert i programmet.
 • Sightseeingturer, som spesifisert i programmet.
 • Transport, som spesifisert i programmet.
 • Inngangspenger og måltider, som spesifisert i programmet.


 

Prisen inkluderer ikke:
Personlige utgifter som forsikring, klesvask, regninger, telefon, alkohol, tips til guide etc.

 

Merknader:

 • Forbehold om prisendringer, ledige plasser og trykkfeil.
 • Hotell(er) av lik standard tilbys dersom hotellalternativet i reiseforslaget ikke er tilgjengelig.
 • Prisen gjelder ved minimum 2 reisende. Tillegg for enkeltreisende.
 • Tilslutningspriser fra andre byer i Norge kan ordnes.  
 • Rabatt kan tilbys dersom dere er 3 personer eller flere som reiser sammen.


Ta kontakt for mer informasjon!Vi har konsekvent valgt å legge fokus på private rundreiser for at du som reisende ikke skal være bundet fast til en gruppe. Servicen vil derfor være på et høyt og personlig nivå med lokale og dyktige engelsktalende guider og sjåfører på de fleste av våre rundreiser.
 
Alle våre rundreiser er private, og gjelder i hele reiseperioden som står i rundreisen, dersom ikke annet er nevnt. Det vil si at du selv kan velge når du ønsker å reise. Det er ikke satt opp faste reisedatoer, men vi har egne avtaler med rutefly som har daglige avganger.
 
Dersom du ønsker en skreddersydd rundreise, er det noe vi selvfølgelig kan ordne. Ta kontakt for mer informasjon!