Reisetilbud

Utforsk Kenyas savanner - 8 dager/7 netter (KE01)

8  dager
Fra kr
26.380,-

Rift Valley Reise til Rift Valley

Rift Vally en en dal som strekker seg hele 6000 km, fra Jordan til Mosambik via Kenya. Den britiske oppdageren John Walter Gregory kalte den opprinnelig Great Rift Valley, men i dag går den ofte under navet Rift Valley eller East African Rift. For 35 millioner år siden truet denne riften med å splitte Afrika i to, men i dag er det et område med nydelig naturlandskap. Her finner man et stort topografisk mangfold med vulkaner, innsjøer, flatt ørkenlandskap, korallrev, holmer og gamle granitt åser. Den sørlige delen av dalen er kjørlig og rolig, omgitt av skoger og innsjøer der man ofte finner pelikaner og flamongoer.
 
Rift Valley er det perfekte sted for naturelskere. Her kan man både dra på rolige fotturer eller vandre opp vulkaner og fjell, alt etter egent ønske og form. Det er også mulig å reise på Game Drives for å se ville dyr, titte på fugler, spille golf, besøke lokalbefolkningen og spise piknik lunsj i fantastiske omgivelser. Området er en fotografs drøm, så husk å pakke med kamera.
 
Viss du kommer kjørende fra Nairobi, vil det plutselige synet av det enorme og vakre område overvelde deg. Veien er svingete og stiger nedover en godt stykke, men utsikten langs veien er helt utrolig. Det er flere utsiktpunkt på vei nedover dalen som det anbefales å stoppe ved. Det er også mulig å gjøre en liten stopp ved Kenyas minste kirke, som ligger rett ved veien. Dette er en en katolsk kirke bygget i 1943 som kun har 6 benker.