REISEMÅL

Reisetilbud

Utforsk Kenyas savanner - 8 dager/7 netter (KE01)

8  dager
Fra kr
26.380,-

Nairobi Reise til Nairobi

Den hektiske hovedstaden, Nairobi, er bare litt over 100 år gammel (grunnlagt i 1899) og var opprinnelig en jernbanedepot på strekningen mellom Mombasa og Uganda. Byen har vokst fra å være arbeidsleir og depot for anleggsarbeidere til å bli hovedsenteret for hele Øst-Afrika. I dag finner du alt du forventer fra en moderne by; industri, universiteter, ambassader, FN-kontorer, museer, teatre, kinoer og nattklubber.
 
Sør i hovedstaden ligger en av de minste og lettest tilgjengelige nasjonalparkene i Afrika; Nairobi National Park. Parken er bare 117 kvadratkilometer stor, men her kan du nyte naturen og dyrene med skyskrapere fra byen som bakteppe. Dyrene ser ikke ut til å bry seg om støyet fra den hektiske hovedstaden. I parken finner du verdens tetteste konsentrasjon av svarte nesehorn (over 50). Løver og hyener er lett å få øye på her, men om du vil se leoparder og geparder må du ha litt mer tolmodighet og flaks. Andre dyr som man ofte ser er gaseller, sebra, vortesvin, sjiraffer, struts og bøffel. De bor også over 400 forskjellige fuglearter her. Med mindre du har en egen bil, er den billigste måten i se parken på med park shuttle, en stor buss som går fra hovedinngangen kl. 14.00 på søndager. Dette er en tur på 2,5 time.
 
David Sheldrick Wildlife Trust er et senter for foreldreløse elefanter og nesehorn som ligger innenfor Nairobi National Park. Senteret ble etablert i 1977, kort tid etter David Sheldricks død. Han var bestyreren av Tsavo National Park og var sterkt imot krypskyting. Sammen med sin kone, Daphne, fostret han opp foreldreløse nesehorn og elefanter, og gjeninnførte de tilbake i naturen når de var voksne. Senteret holder åpent fra kl. 11, og her kan besøkende se babyelefantene bli matet med flaske og bade i søledammer. Deretter vil vokterne fortelle dere historien til hver enkelt av elefantene. Her er det også mulig å “adoptere” en av elefantene  
 
Besøk også Giraffe Centre, hvor den svært truede Rothschilds sjiraffen beskyttes. Her kan du observere, mate eller kysse sjiraffene ved hjelp av en trapp. Alt startet i 1979 da Jock Leslie-Melville og  hans kone Betty begynte å oppdra en babysjiraff i deres hjem i Langata. Rothschilds sjiraffer var på den tiden utryddningstruet og det var ikke mer enn 120 sjiraffer igjen. Det som gjør denne sjiraff-arten så spesiell er at den ikke har noe mønster under kneet. I dag finnes det over 300 av denne rasen og rundt 45 av de har blitt sluppet ut i Lake Nakuru National Park.
 
Ta turen innom Kenyas spennende nasjonal museum som ligger i frodige omgivelser, like utenfor sentrum. Her finner dere over 900 eksemplarer av utstoppede fugler, flere dusin av utstoppede pattedyr, gjenstander fra Kenyas ulike stammer og etniske grupper, og en unik samling av hodeskaller fra tidlige menneskelige fossiler. Det er har også blitt laget av glassfiber modell av elefanten Ahmed, som ble et symbol på Kenya på 80-tallet under krypskyting krisen.