REISEMÅL

Reisetilbud

Utforsk Kenyas savanner - 8 dager/7 netter (KE01)

8  dager
Fra kr
26.380,-

Lamu Reise til Lamu

Lamu er en fredelige tropisk øy med endeløse strender, kokospalmer og mangoplantasjer. Dette er det perfekte bakteppe for en avslappende ferie. Lamus høydepunkt er den vakre Gamlebyen. Gatene er trange og fulle av historier i den middelalderske steinbyen. Rundt markedene og torgene går det i samme tempo som det alltid har gjort. Her finnes det ikke biler og eneste transportmiddel er sykkel og esel.
 
Byen har blitt påvirket av mange forskjellig kulturer, som blandt annet portugisiske oppdagelsesreisende, tyriske handelsfolk og omanske arabere. Alle satt sitt preg på øya, og dette har gjort at Lamu utviklet sin egen spesielle kultur. Samfunnet her er bygget på respekt for fortiden. Lokalbefolkningen har også en avslappende og innbydende holdning, som gjør at reisende følger seg veldig velkommen her.  
 
Den beste måten å komme seg til Lamu på er med fly. Det går daglige avganger fra Nairobi, Mombasa, Diani og Malindi to naboøyen Manda. Herfra går det tradisjonelle Dhow ferjer videre til Lamu. Dhow brukes også til dagsturer i det omkringliggende vannet. Langs kystlinjen kan du skimte isolerte landsbyer, gamle ruiner og et par eksklusive resorter litt skult bland andre små øyer.