Reisetilbud

Utforsk Kenyas savanner - 8 dager/7 netter (KE01)

8  dager
Fra kr
26.380,-

Kenya Reise til Kenya

For mange er Kenya selve definisjonen på Afrika. Her finner du savanner som strekker seg til horisonten, snøkledde fjelltopper med utsikt til tørre ørkenområder, kystlinjer med kritthvite steder og skoger som er rike på plante-og dyreliv. Kenyas nasjonalparker og reservater er blandt de beste i Afrika, så dette bør du ikke gå glipp av når du er her. 10 % av Kenyas areal er beskyttet område og landet har 22 nasjonalparker, i tillegg til flere marineparker og nasjonalreservater. En av de mest populære turistdestinasjonene her er Masai Mara National Reserve. Drømmer du om en ekte afrikansk safari finnes det ikke noe bedre sted. Her kjører du rundt i en kraftig jeep med en erfaren guide som viser deg og lærer deg om alle de ville dyrene. Her kan du blandt annet se ”The Big Five” (bøffel, elefant, leopard, løve og neshorn), i tillegg til mange andre spennende dyr.
 
Den beste tiden å reise på er fra juni til oktober.  I midten av juni migrerer gnuer og sebraer fra Serengeti i Tanzania til Masai Mara i Kenya, og i midten av oktober reiser de tilbake. Reservatet fyller seg opp med dyr, noe som gjør det enda enklere for safari-turister å spotte de. Når gnuer og sebraer trekker til Masai Mara er aldri rovdyrene langt unna heller, så du skal ikke se bort i fra at du spotter en løvinne på jakt på denne tiden. Været er også varmt og godt i denne perioden. Januar og februar er også en fin tid å reise på, da været er varmt og tørt, og dyrene oppholder seg mye rundt vannhullene. Millioner av fugler migrerer på denne tiden til Kenya og det er da 1100 ulike arter her.
 
Kenya har også noen av verdens beste strender og det rolig vannet er perfekt for all salgs vannsport. Snorklig og dykking er fantastisk ved korallrevet, der det yrer av dyreliv. Besøk kystbyene Diani eller Mombasa som i tillegg til lange, hvite strender har et spennende nattliv. Øya Lamu er også å annbefale for de som ønsker rolig strender og trange gater fulle av historie. Her finnes det ikke biler og eneste transportmiddel er sykkel og esel.
 
Stammer er fortsatt en viktig del av Kenya og folket her. Landet har 42 ulike stammer, blandt annet Maasai, Samburu, Turkana, Swahili og Kikuyu. Flere stammer har adoptert en mer vestlig livsstil, mens andre holder mer på gamle tradisjoner. Spesielt Maasai, Samburu og Turkana har beholdt sin tradisjonelle livsstil og lever fortsatt av å gjete storfe. Besøk disse unike stammene og bli kjent med ekte kenyansk kultur.