REISEMÅL

Australia 


Reise til Australia

Bading er veldig populært i Australia, både blant turister og lokale. Det finnes mange flotte strender langs hele kysten - og badevakter passer selvsagt godt på. Det er best badeforhold nord i landet, men om sommeren er det også et yrende badeliv i Sydney og lenger sør. Det er gode forhold for surfing mange steder, mest kjent er Surfers Paradise nær Brisbane i Queensland.
 

Australia er et sted hvor turistene liker å shoppe, og prisene ligger stort sett under det vi finner her i Norge. Det er store shoppingsentre og varehus mange steder, spesielt i de store byene, og her vil man finne alt man trenger. Lokale suvenirer er jo hyggelig å ta med seg hjem, og utvalget er stort de fleste steder.

  

Siden Australia i mange år har satset på turismen så finnes det et svært godt tilbud av utflukter de fleste steder. Man kan for eksempel klatre opp på Uluru (Ayers Rock), dykke ved The Great Barrier Reef, teste brettet på bølgene i Surfers Paradise, gå på ski i Snowy Mountains eller vandre i ørkenen Great Sandy Desert. Det meste er lagt godt til rette for turistene, men man kan også utforske landet på egen hånd. Det gjelder å forhøre seg på det lokale turistkontoret eller hotellet der du bor - og titte i brosjyrer og aviser.


I Australia varierer klimaet fra tropisk i nord til temperert i sør. Landet er verdens tørreste, og sesongene er motsatt av hva vi har i Norge: Når vi kan gå på ski her, har de flotte badeforhold i Sydney! Siden Australia er så stort, er det vanskelig å antyde gjennomsnittstemperatur og nedbør for landet som helhet.