REISEMÅL

Reisetilbud

Safari i Krugerparken og avslappende Mosambik - 9 dager/8 netter (SA02)

9  dager
Fra kr
18.650,-

Luksuriøs rundreise med Rovos Rail i Sør-Afrika (SA01)

11  dager
Fra kr
37.590,-

Rundreise på Madagaskar (MG01)

12  dager
Fra kr
25.850,-

Eksotisk rundreise i Mosambik (MO04)

13  dager
Fra kr
31.540,-

Madagaskars høydepunkter (MG03)

11  dager
Fra kr
21.950,-

Mosambik 


Reise til Mosambik


Mosambik er et av Afrikas mest spennende land for øyeblikket, med fantastiske strender, utmerkede dykkemuligheter og magiske offshore øyer. Det vakre landet ligger i Sørøst-Afrika og det grenser til det Indiske hav i øst, Tanzania i nord, Malawi og Zambia i nordvest, Zimbabwe i vest og Swaziland og Sør-Afrika i sørvest.  

Mosambik har en herlig lang kystlinje på cirka 2500 kilometer med vakre strender hvor man har god plass. Det er mange fra Sør-Afrika som reiser til Mosambik på strandferie, mens for de fleste er dette fortsatt en bortgjemt perle. Det er gode muligheter for dykking i Mosambik, og da spesielt ved øygruppene i Bazaruto.

Hovedstaden Maputo ligger ved havet og har mye arkitektur i middelhavsstil, flotte avenyer, fortauskafeer og mye mer. Her er det museer, butikker og markeder. Maputo er virkelig verdt et besøk.

Mosambik har en rekke aktiviteter og utflukter å by på, så det blir lite tid til å sitte stille! Her kan dere svømme med delfiner, seile på en lokal dhow gjennom mangroveskogene, bli med på safari i villmarken i Gorongosa nasjonalpark, dykke/snorkle i øyriket Bazaruto eller vandre langs brosteinsbelagte gater og nippe til en kaffe på en av Maputos livlige fortauskafeer.

Mosambik har et tropisk klima og kan besøkes hele året rundt!

Malaria er utbredt i Mosambik og vaksine bør tas etter anbefaling fra Helserådet. Gode forholdsregler er å sove under myggnett, bruke myggspray og ha klær som dekker huden når man er ute om kvelden. For å unngå kolera kan man koke drikkevannet eller kjøpe mineralvann på flaske. Kokt og stekt mat regnes normalt som ufarlig. Maten i Mosambik er svært god, spesielt sjømaten.