REISEMÅL

Reisetilbud

Luksuriøs rundreise med Rovos Rail i Sør-Afrika (SA01)

11  dager
Fra kr
37.590,-

Utforsk unike Madagaskar (MG04)

10  dager
Fra kr
22.550,-

Madagaskars høydepunkter (MG03)

11  dager
Fra kr
21.950,-

Eksotisk rundreise i Mosambik (MO04)

13  dager
Fra kr
31.540,-

Rundreise på Madagaskar (MG01)

12  dager
Fra kr
25.850,-

Madagaskar 


Reise til Madagaskar


Republikken Madagaskar er en afrikansk øyrepublikk som ligger i Det indiske hav, og er den fjerde største øya i verden. På magiske Madagaskar finner man langstrakte hvite strender, urørte korallrev, merkverdige dyr som lemuren, sjeldne planter og mange nasjonalparker. 5% av verdens dyr og planter lever her og 80% av artene finnes ingen andre steder enn på Madagaskar.

Befolkningen på Madagaskar er sammensatt av 19 ulike stammer – med hovedvekt på gassere som er en blanding av indonesiere og afrikanere. Her trekkes fortsatt jordbruksmaskinene av dyr, husene bygges ved hjelp av kun enkle maskiner og eldgamle tradisjoner holdes fortsatt ved like. En reise til Madagaskar er en reise tilbake i tid!

Madagaskar er et mangfoldig land med mye å se og gjøre: besøke nasjonalparker/regnskoger med uvanlige dyr og planter (som f.eks lemuren som kun finnes på Madagaskar), gå i rismarker, fjellturer, nyte sol og badeliv på milelange, hvite sandstrender.

Det gassiske folket er satt sammen av innvandrere fra Afrika, India, de arabiske landene, Kina og Indonesia. Denne blandingen av forskjellige kulturer speiles også i maten, så dere kan glede dere til masse godt kjøtt og sjømat som blir laget med mange av de lokale kryddersortene som vanilje, pepper, ingefær, chilli, kanel, nellik og muskatnøtter.

Madagaskars klima varierer veldig etter hvor du befinner deg i landet. Nord er kjent som varmt og tropisk, øst som vått, vest som varmt og fuktig og sør har sitt tørre klima. Januar-mars er det syklon sesong, og det meste av nedbøret faller på denne tiden. April-juni er en grønn og flott tid på Madagaskar, hvor lemurer og reptiler titter frem etter måneder med regn. Juli-august er en populær tid å dra på, med behagelige temperaturer og lite regn. Hvalene inntar St Marie i juli og blir der frem til august. September-november er den beste tiden å dra på, da været er varmt og lemurene føder sine søte små. Desember er en veldig varm tid, men er ypperlig for å oppdage Madagaskars dyreliv ettersom de er veldig aktive på denne tiden av året. Den mest kjente arten er lemuren.

På grunn av landets store klimavariasjoner, anbefaler vi at du tar kontakt med oss for mer spesifikke råd i forhold til når og hvor du bør reise.