Sri Lankas høydepunkter - 15 dager/14 netter (SL04)

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Sri Lanka
 • Gyldig fra
  01-01-2022
 • Gyldig til
  31-12-2023
 • Varighet
  15 Dager
 • Overnattingstype
  Hotell
 • Transportform
  Fly
 • Pris
  Fra kr 19.590,-
Program
Våre rundreiser


Opplev Sri Lankas høydepunkter på denne eksotiske rundreisen. Rundreisen begynner i avslappende Negombo før turen tas videre til historiske Anuradhapura, spektakulære Sigiriya, Polonnaruwa, den tidligere kolonibyen Kandy, høylandet og teplantasjene i Nuwara Eliya før reisen avsluttes i avslappende Bentota. 

(F) = Frokost. 


Dag 1: Ankomst Colombo / Negombo 
Ankomst Colombo. Dere møtes av vår representant ved ankomst Colombo. Privat transport til kystbyen Negombo og innsjekk hotell. Resten av dagen til fri disposisjon. Vi anbefaler at dere prøver ut den ferske sjømaten med blant annet hummer med majones og reker med smakfull karri.

Overnatting i Negombo. 


Dag 2: Negombo / Anuradhapura (F)
Etter tidlig frokost blir dere med på en utflukt i Negombo som var en tidligere nederlansk koloniby. Besøk først et lite nederlansk fort og en vakker nederlansk kirke  som ble bygget i år 1678. Videre besøkes Angunukaramulla Buddhist Temple. Etter byturen transporteres dere videre med bil til Anuradhapura. Innsjekk hotell og resten av dagen til fri disposisjon.

Overnatting i Anuradhapura.


Dag 3: Anuradhapura (F)
Frokost etterfulgt av byutflukt til Anuradhapura.
Anuradhapura var den første hovedstaden i Sri Lanka som ble grunnlagt av kong Pandukabhaya i det tredje århundret f. Kr, og ble viktig med tanke på konverteringen til buddhismen. De singalesiske kongene regjerte fra dette området i over 1 000 år, og det gjenspeiles gjennom de storslåtte monumentene. Besøk blant annet, ‘Old Stone Bridge, ‘Temple of the Tooth Relic’, ’The Sacred Bo Tree, ’The Runawaeliseya Dagoba’ og Isurumuniya-tempelet. Ettermiddagen og kvelden til fri disposisjon.

Overnatting i Anuradhapura.


Dag 4: Anuradhapura / Sigiriya / Dambulla (F)
Frokost. Transport til Sigiriya, som ble grunnlagt for over 1 500 år siden. Kongen forvandlet en 200 meter stein til en uinntagelig festning. I dag er dette bemerkelsesverdige området et sted som passer ypperlig for litt mosjon. Dere får muligheten til å klatre helt opp til Sigiriya Hilltop-festningen som tilbyr fantastisk utsikt over omgivelsene rundt. Innsjekk hotell i Dambulla og kvelden til fri disposisjon.

Overnatting i Dambulla. 


Dag 5: Dambulla / Polonnaruwa (F/L)
Frokost. Transport til Polonnaruwa, som var Sri Lankas andre middelalderske hovedstad mellom det 11. og 13. århundre. Byen er bygget ved siden av en stor kunstig innsjø. I området rundt er det godt bevarte ruiner av palasser, bassenger og steinskulpturer av Buddha. I motsetning til Anuradhapura, som strekker seg over 25 kilometer, kan monumentene i Polonnaruwa deles inn i fire mindre soner. Besøk blant annet  ’Royal Citadel’, ’Kumura Pokuna’, ’The Quadrangle’ og se de verdenskjente ’Gal Vihare’-utskjæringene.

Det er mulig med jeep safari mot tillegg i Minneriya National Park på kvelden. I parken finnes det cirka 300 ville elefanter, bøfler, hjort, bjørner, 160 fuglearter og 25 ulike reptilarter.

Overnatting i Dambulla. 


Dag 6: Dambulla / Kandy (F)
Frokost før dere besøker Dambulla Cave-tempelet som ble bygget av Kong Walagamba i det første århundre f. Kr. Dambulla står oppført på UNESCOs verdensarvliste, og er uten tvil det mest imponerende tempelet i Sri Lanka. Tempelet består av 5 grotter med over 2 000 kvadrameter med malte vegger. Taket består av unike malerier. Grottene inneholder over 150 bilder av Buddha, hvor den største Buddha-figuren strekker seg over 14 meter. Besøk krydderhagen Matale,  den botaniske hagen Peradeniya og en batik-fabrikk på vei til Kandy. Innsjekk hotell og resten av kvelden til fri disposisjon.

Overnatting i Kandy. 


Dag 7: Kandy (F)
Frokost og formiddagen til fri disposisjon. 
På ettermiddagen blir dere med på en utflukt i byen. Kandy er en hyggelig fjellby som er beliggende 500 meter over havet. Besøk Kandy Royal Palace samt ’Temple of Tooth’, som huser en relikvie som opprinnelig er fra Buddhas begravelse for over 1 500 år siden. Besøk deretter markedet og ta turen rundt innsjøen før tdere reiser videre til Wace-parken for en praktfull utsikt av byen. Kvelden avsluttes med en kulturell danseforestilling som viser Sri Lankas mange eksotiske danser.

Overnatting i Kandy.  


Dag 8: Kandy / Nuwara Eliya / Bandarawela (F)
Frokost. Videre til Peradiniya togstasjonen for ta toget gjennom det flotte landskapet til Nuwara Eliya.

I 1826 etablerte noen britiske offiserer en fjellstasjon som ble brukt i de tidligere koloniale dager. Sir Samuel Baker ble trollbundet av Nuwara Eliya, og tok med seg sine hunder, hester, kyr og sauer for å starte opp en typisk engelsk gård. Blomster, planter og grønnsaker ble transportert fra England, og forvandlet Nuwara Eliya området til ”Little England” med bygging av hus i viktoriansk stil, golfbane og en eksklusiv ’Hill Club’.  Bli med på en utfukt i Nuwara Eliya på ettermiddagen før dere reiser videre til Bandarawela for innsjekk hotell.

Overnatting i Bandarawela.


Dag 9: Bandarawela  (F)
Dagen til fri disposisjon.

Overnatting i Bandarawela.


Dag 10: Bandarawela / Bentota (F)
Frokost. Transport fra hotellet til kystbyen Bentota hvor dere får muligheten til å slappe av de neste dagene.

Overnatting i Bentota.  
 
Dag 11 - 12: Bentota (F)
Dagene til fri disposisjon. Mulig å bli med på delfin- eller hvalsafari som arrangeres daglig klokken 06:20.

Overnatting i Bentota. 


Dag 13: Bentota / Galle (F)
Frokost.  Transport til Galle som er den største byen langs Sri Lankas sørlige kyst. Bli med på en byutflukt hvor dere blant annet besøker Dutch Fort som stammer fra kolonitiden. Transport tilbake til hotellet og resten av dagen til fri disposisjon.

Overnatting i Bentota. 


Dag 14: Bentota / Kosgoda / Colombo (F)
Frokost.  Transport Colombo via Kosgoda for å besøke Kosgoda Turtle Hatchery. Her vil du få mulighet til å se 5 ulike skilpadder-arter; Green Turtle (Chelonia Mydas), Hawksbill Turtle (Eretmochelys imbricata), Loggerhead Turtle (Caretta caretta), Leatherback Turtle (Dermochelys coriacea) og Olive Ridley Turtle (Lepidochelys olivacea). Skilpadde-eggene blir samlet av folk fra landsbyene og fiskermenn som senere kjøpes opp av Kosgoda Turtle Hatchery. Eggene blir ivaretatt på en best mulig måte til de klekkes. Når eggene er ferdig klekket benyttes saltvannstanker før skilpaddene slippes ut i havet om natten. Helt siden oppstart har over 1 750 000 unge skilpadder blitt sluppet ut.

Transport til Colombo for å bli med på en byutflukt sent på ettermiddagen. Colombo er Sri Lankas kommersielle sentrum, og er et flott sted for å shoppe rimelige tekstiler og håndverk. Det fins alt fra travle markeder til elegante butikker. Dere vil finne rester og spor i arkitekturen fra de ulike koloniperiodene (fra portugiserne og nederlenderne til britene). Besøk blant annet Fort, som var et tidligere administrativt senter for britene under kolonitiden, Sea Street, the Bazaar, the Kayman’s Gate, den nederlandske kirken Wolfendhaal fra år 1749, Kelaniya Buddhist Temple, Davatagaha Mosque, Colombo Museum og det historiske museet. Innsjekk på hotellet.

Overnatting i Colombo.


Dag 15: Colombo / Hjemreise (F)
Frokost.  Dagen til fri disposisjon før transport til flyplassen for hjemreise.

 

Pakkepris:
fra kr 19 590,- per person.

Pakkeprisen gjelder per person og inkluderer følgende:
 

 • Fly Oslo – Colombo t/r inkludert alle avgifter.
 • Overnatting, som spesifisert i programmet.
 • Utflukter og engelsktalende guide og sjåfør, som spesifisert i programmet.
 • Privat transport, som spesifisert i programmet.
 • Inngangspenger og måltider, som spesifisert i programmet.
   


Prisen inkluderer ikke:
Personlige utgifter som forsikring, klesvask, regninger, telefon, alkohol, tips til guide etc.


Merknader:

 • Forbehold om prisendringer, ledige plasser og trykkfeil.
 • Hotell(er) av lik standard tilbys dersom hotellalternativet i reiseforslaget ikke er tilgjengelig.
 • Rundreisen kan endres etter ønske med flere/færre netter, andre utflukter, reisemål, romkategorier og hoteller.
 • Prisen gjelder ved minimum 2 reisende. Tillegg for enkeltreisende.
 • Tilslutningspriser fra andre byer i Norge kan ordnes.  
 • Rabatt kan tilbys dersom dere er 3 personer eller flere som reiser sammen.

 

Utvalgte hoteller:

 • Negombo: Goldi Sands, Standard Room.
 • Anuradhapura: Nuwaraweva, Standard Room. 
 • Dambulla: Thilanka Resort, Deluxe Room. 
 • Kandy: Thilanka Hotel, Deluxe Room. 
 • Bandarawela: Bandarawela Hotel, Standard Room.
 • Bentota: The Surf, Superior Room.
 • Colombo: Cinnamon Red, Standard Room. 

 
 

Mulig med oppgradering av hoteller mot et tillegg på kr 2 160,- per person.

 • Negombo: Jetwing Sea, Deluxe Room.
 • Anuradhapura: Palm Garden Village, Deluxe Room.
 • Dambulla: Amaya Lake, Deluxe Room. 
 • Kandy: Amaya Hills, Deluxe Room. 
 • Bandarawela: Bandarawela Hotel, Standard Room.
 • Bentota: The Surf, Superior Room. 
 • Colombo: Galle Face Hotel, Superior Room. Mulig med oppgradering til 5*-hoteller mot et tillegg på kr 8 050,- per person.

 • Negombo: Jetwing Blue, Deluxe Room.
 • Anuradhapura: Ulagalla Resort, Chalet Room.
 • Dambulla: Signature by Amaya, Deluxe Room. 
 • Kandy: Elephant Stables, Deluxe Room. 
 • Haputale: Melheim Resort, Standard Room.
 • Unawatuna: Calamander Beach Resort, Super Deluxe Room. 
 • Colombo: The Kingsbury, Superior Ocean View Room. 


Ta kontakt for mer informasjon!Vi har konsekvent valgt å legge fokus på private rundreiser for at du som reisende ikke skal være bundet fast til en gruppe. Servicen vil derfor være på et høyt og personlig nivå med lokale og dyktige engelsktalende guider og sjåfører på de fleste av våre rundreiser.
 
Alle våre rundreiser er private, og gjelder i hele reiseperioden som står i rundreisen, dersom ikke annet er nevnt. Det vil si at du selv kan velge når du ønsker å reise. Det er ikke satt opp faste reisedatoer, men vi har egne avtaler med rutefly som har daglige avganger.
 
Dersom du ønsker en skreddersydd rundreise, er det noe vi selvfølgelig kan ordne. Ta kontakt for mer informasjon!