Sjarmerende Sri Lanka - 14 dager / 13 netter (SL05)

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Sri Lanka
 • Gyldig fra
  01-01-2022
 • Gyldig til
  31-12-2023
 • Varighet
  14 Dager
 • Overnattingstype
  Hotell
 • Transportform
  Fly
 • Pris
  Fra kr 24.820,-
Program
Våre rundreiser


Opplev den srilankiske naturen på denne sjarmerende rundreisen. Nyt vidunderlig utsikt, turer i unike naturreservater, safari og lokal kultur.
 

(F) = Frokost. (L) = Lunsj

Dag 1 - Ankomst Colombo / Waikkala
Velkommen til Sri Lanka og Colombo! Dere blir møtt av  vår lokale representant ved ankomst og blir transportert til hotellet for innsjekk. Resten av dagen til fri disposisjon.
 
Overnatting i Waikkala.
 
 
Dag 2 - Waikkala / Habarana (F)
Etter frokost kjører dere mot Habarana, en tur på drøye fire timer. Underveis besøkes Dambulla Rock Temples. Videre kjøring til Habarana hvor dere sjekker dere inn og har så resten av dagen til fri disposisjon.
 
Overnatting i Habarana.  
 
 
Dag 3 - Habarana (F/L)
Dagen går med til en rundtur i landsbyen Habarana. Her kan dere kjøre en tur på lokalt vis med okse og kjerre eller krysse innsjøen i en såkalt tradisjonell ’oruwa’. Lær å høste av en lokal bonde for så å smake på tradisjonell srilankisk mat.
 
Overnatting i Habarana.  
 
 
Dag 4 - Habarana / Sigiriya (F)
Frokost og videre transport til Sigiriya som ble grunnlagt for over 1 500 år siden. Kongen forvandlet en 200 meter høy stein til en uinntagelig festning. I dag er dette bemerkelsesverdige området et sted som passer ypperlig for litt mosjon. Dere får muligheten til å klatre helt opp til Sigiriya Hilltop-festningen som tilbyr fantastisk utsikt over omgivelsene rundt. På ettermiddagen reiser dere tilbake til Minneriya National Park for å bli med på en jeep safari. Her kommer dere nært på elefanter og får i tillegg muligheten til å se noen av parkens 160 fuglearter og 25 reptilarter  
 
Overnatting i Habarana.
 

Dag 5 - Habarana / Kandy (F)
Etter frokost reiser dere mot Kandy, en kjøretur på ca fire timer. Dere blir med på en byutflukt i byen før resten av kvelden stilles til fri disposisjon. 
 
Overnatting i Kandy.
 
 
Dag 6 - Kandy (F)
Frokost og formiddagen til fri disposisjon. På kvelden blir dere med på en kulturell forestilling i byen.

Overnatting i Kandy.
 
 
Dag 7 - Kandy / Nuwara Eliya / Ella (F)
Etter frokost kjører dere fra Kandy til Ella via Nuwara Eliya, som tar ca fire timer. Dere besøker teplantasjer og en tefabrikk underveis. Innsjekk hotell. Nyt resten av dagen i de vakre omgivelsene som omgir hotellet, med grønne te-plantasjer og fossefall.  
 
Overnatting i Ella. 
 
 
Dag 8 - Ella / Horton Plains (F)
Dagen starter tidlig med en tur til Horton Plains National Park. Nasjonalparken ligger på rundt 2000 m.o.h. med grønne gressletter og skog. Her finner dere den fineste utsikten på Sri Lanka, kjent som ’Verdens Ende’, og flere unike dyrearter. Ettermiddagen og kvelden til fri disposisjon.
 
Overnatting i Ella. 
 
 
Dag 9 - Ella / Udawalawe (F)
Etter frokost reiser dere fra Ella til Udawalawe, en kjøretur på omtrent fire timer. Innsjekk hotell og litt tid til fri disposisjon. På ettermiddagen blir dere med på safari. Udawalawe National Park er omringet av vakre fjell og ligger rett ved Sri Lankas største elv, Walawe. Parken er kjent for elefantene som kan sees i sitt naturlige habitat, samt andre ville dyr som sambur, sjakal og bøffel. 
 
Overnatting i Udawalawe.
 
 
Dag 10 - Udawalawe / Sinharaja (F) 
Frokost serveres på hotellet før turen går til Udawalawe Elephant Transfer Home som ble etablert i 1995. Fasiliteten holder til i nasjonalparken og skal fungere som et rehabiliteringssenter for foreldreløse elefantunger før de slippes ut i det fri igjen. Etter besøket fortsetter dere mot regnskogen i Sinharaja i den sørlige delen av Sri Lanka.
 
Overnatting i Sinharaja.  
 
 
Dag 11 - Sinharaja (F) 
Frokost. I dag blir dere med på en utflukt i Sinharaja Forest Reserve. Det finnes mange ulike turstier å ta gjennom den frodige skogen, og utallige blomster- og fuglearter.  
 
Overnatting i Sinharaja.
 
 
Dag 12 - Sinharaja / Galle / Colombo (F)
Etter frokost reiser dere mot byen Galle hvor en by-utflukt er inkludert. Galle var tidligere Ceylons hovedhavn og sentrum for det nederlandske regimet på 1600-tallet, og bærer preg av dette. Dere besøker blant annet Galle-fortet, det nederlandske museet og den nederlandske kirken. Byen står oppført på UNESCOs verdensarvliste og er kjent for sine utskjæringer i ibenholt. På ettermiddagen reiser dere videre til Colombo for innsjekk hotell. Resten av dagen til fri disposisjon.  
 
Overnatting i Colombo. 

 
Dag 13 - Colombo (F)
Etter frokost blir dere med på en byutflukt. Colombo er Sri Lankas kommersielle sentrum, og er et flott sted for å shoppe rimelige tekstiler og håndverk. Det fins alt fra travle markeder til elegante butikker. Dere vil finne rester og spor i arkitekturen fra de ulike koloniperiodene (fra portugiserne og nederlenderne til britene). Besøk blant annet Fort, som var et tidligere administrativt senter for britene under kolonitiden, Sea Street, the Bazaar, the Kayman’s Gate, den nederlandske kirken Wolfendhaal fra år 1749, Kelaniya Buddhist Temple, Davatagaha Mosque, Colombo Museum og det historiske museet. Resten av dagen til fri disposisjon.

Overnatting i Colombo. 
 
 
Dag 14 - Colombo / hjemreise (F)
Frokost og dagen til fri disposisjon før transport til flyplassen på kvelden for hjemreise. 
 

Pakkepris: 
fra kr 24 820,- per person.


Pakkeprisen gjelder per person og inkluderer følgende:
 

 • Fly Oslo – Colombo t/r inkludert alle avgifter.
 • Overnatting som spesifisert i programmet.
 • Utflukter og engelsktalende guide som spesifisert i programmet.
 • Transport, som spesifisert i programmet.
 • Inngangspenger og måltider, som spesifisert i programmet.Prisen inkluderer ikke:
Personlige utgifter som forsikring, klesvask, regninger, telefon, alkohol, tips til guide etc.


Merknader:

 • Dersom det er ønskelig med halvpensjon under hele oppholdet: + kr 2 160,- per person. 
 • Forbehold om prisendringer, ledige plasser og trykkfeil.
 • Rundreisen kan endres med flere/færre netter, andre reisemål, hoteller og utflukter. 
 • Prisen gjelder ved minimum 2 reisende. Tillegg for enkeltreisende.
 • Tilslutningspriser fra andre byer i Norge kan ordnes.


 

Utvalgte hoteller:
 • Waikkala: Ranweli Holiday Village, Standard Room.
 • Habarana: Cinnamon Lodge, Superior Room.
 • Kandy: Hotel Randholee, Garden View Room.
 • Ella: 98 Acres Resort, Standard Room.
 • Udawalawe: Kalu's Hideaway, Standard Room.
 • Sinaharaja: Rainforest Ecolodge, Chalet Room.
 • Colombo: Rock Chalet, Standard Room.Ta kontakt for mer informasjon!Vi har konsekvent valgt å legge fokus på private rundreiser for at du som reisende ikke skal være bundet fast til en gruppe. Servicen vil derfor være på et høyt og personlig nivå med lokale og dyktige engelsktalende guider og sjåfører på de fleste av våre rundreiser.
 
Alle våre rundreiser er private, og gjelder i hele reiseperioden som står i rundreisen, dersom ikke annet er nevnt. Det vil si at du selv kan velge når du ønsker å reise. Det er ikke satt opp faste reisedatoer, men vi har egne avtaler med rutefly som har daglige avganger.
 
Dersom du ønsker en skreddersydd rundreise, er det noe vi selvfølgelig kan ordne. Ta kontakt for mer informasjon!