Selous Safari og strandliv på Zanzibar (TZ02)

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Tanzania
 • Gyldig fra
  01-01-2022
 • Gyldig til
  31-12-2023
 • Varighet
  9 Dager
 • Overnattingstype
  Hotell
 • Transportform
  Fly
 • Pris
  Fra kr 20.450,-
Program
Valgfrie utflukter
Våre rundreiser


Bli med på en spennende safari i reservatet Selous før dere nyter strandliv på Zanzibar.

(F) = Frokost. (L) = Lunsj. (M) = Middag.


Dag 1: Ankomst Selous Game Reserve (M)
Karibu  - Velkommen til Tanzania! Ved ankomst på flyplassen i Dar es Saalam tar dere videre fly til Selous og Africa Safari Camp Selous ved Selous Game Reserve. Ved ankomst i Selous vil dere bli hentet og kjørt til lodgen for innsjekk hvor dere blir møtt med en forfriskende velkomstdrink.
 
Africa Safari Camp Selous
I magiske omgivelser i sørlige Tanzania, er Africa Safari Camp en perle, som ligger ved inngangen til Selous Game Reserve, det største reservatet i Afrika - 5 ganger større enn Serengeti! Rufiji-elven er innen gangavstand, med alle sine fantastiske afrikanske dyr og spektakulære natur. Et opphold på campen er en minneverdig opplevelse, full av eventyr og spenning om dagen og avslapning, atmosfære og romantikk om natten. Campen garanterer hver gjest førsteklassesfasiliteter og tjenester. En oppriktig varm afrikansk velkomst venter deg, med lokale medarbeidere og et fantastisk utvalg av fersk og deilig mat. Africa Safari Camp ønsker deg velkommen til å dele sine hemmeligheter; den utrolige og mangfoldige naturen som er unikt for Øst-Afrika samt den fascinerende opplevelsen av å nyte et mangfoldig dyreliv i luksus og komfort.
 
Mud Huts
Store tradisjonelle jordhytter i afrikansk stil med spektakulær utsikt. Alle hyttene er innredet med rustikke møbler og laget av lokale og naturlige materialer som gir en hjemmekoselig følelse. Hver hytte har en dobbeltseng og en køyeseng. Badet er innredet med en stor varmtvannsdusj, toalett og håndvask. Forøvrig har alle hyttene elektrisk vifte, lys samt elektrisitet.
 
Luxury Bungalows
Disse tradisjonelle bungalowene med tradisjonelle torvtak alle vendt mot bassenget, gir en ekstra følelse av luksus. Alle hyttene er innredet med rustikke møbler og laget av lokale og naturlige materialer som gir en hjemmekoselig følelse.  Alle rommene har en dobbeltseng, samt to køysenger. Badet er innredet med stor varmtvannsdusj, toalett og håndvask. Forøvrig har alle hyttene elektrisk vifte, lys samt elektrisitet. 
 
 
Dag 2: Selous (F/L/M)
Bli med på en spennende game drive hvor dere kan spotte de fem store – løver, elefanter, bøfler, leopard og neshorn. Turene er skreddersydde i henhold til deres ønsker, interesser, preferanser og tidsplan. Det blir benyttet jeep med åpent tak slik at dere får mulighet til å oppleve mest mulig.  Hele området på Selous Game Reserve  er fullt av dyreliv, noe som garanterer en minneverdig naturopplevelse. Guidene er godt kjent med reservatet og de omkringliggende områdene, og er alle håndplukket for sin kunnskap og evne til å gi en minneverdig opplevelse.

Overnatting på Africa Safari Camp Selous.
 
 
Dag 3: Selous (F/L/M)
Formiddagen stilles til fri disposisjon, før dere på ettermiddagen blir med på en fantastisk elvesafari med båt. Begynn med et cruise langs Rufiji elven med sine mange sidekanaler og ulike innsjøer. Dette er en ypperlig mulighet for å se etter vakre fugler, dyr som krokodiller og flodhester, samt en rekke andre dyrearter som kommer til elvebredden for å slukke tørsten og kjøle seg ned på en varm dag. Dere har også mulighet til å fiske ulike arter som blant annet cat- og tigerfish.

Overnatting på Africa Safari Camp Selous.
 
 
Dag 4: Selous / Zanzibar (F/M)
Det finnes ingen bedre måte å oppleve Afrikas savanner enn på en bush walk tidlig på morgenen. Sammen med en erfaren guide, vil dere lære om flora, fauna og alle de andre tingene som får deg til å forstå hvordan lokalbefolkningen lever i området. Det er også en spennende følelse å vite at du trår på spor av ville dyr som kan ha vandret på samme sted bare minutter før deg.
 
Etter frokost blir dere kjørt til flyet i Selous for fly (1 time) til Zanzibar. I Zanzibar blir dere møtt av vår representant og kjørt til hotellet for videre innsjekk.
 
Overnatting på Reef & Beach Resort. 
 
 
Dag 5 - 8: Zanzibar (F/M)
Dagene til egen disposisjon. Se egen fane for valgfrie utflukter disse dagene. 
 
Overnatting på Reef & Beach Resort. 


Dag 9: Zanzibar / hjemreise (F)
Etter frokost blir dere kjørt til flyplassen i Zanzibar for hjemreise.
 
 
Pakkepris:
fra kr 20 450,- per person som inkluderer følgende:
 
 • Fly Oslo –  Dar es Salaam / Zanzibar - Oslo t/r inkludert alle skatter og avgifter.
 • Innenriksfly Dar es Salaam - Selous / Selous - Zanzibar.
 • Overnatting som nevnt i programmet.
 • Transport i en privat bil som nevnt i programmet.
 • Engelsktalende guide som nevnt i programmet.
 • Utflukter og gamedrives som nevnt i programmet.
 • Måltider og inngangspenger som nevnt i programmet.


Prisen inkluderer ikke:
Personlige utgifter som visum, forsikring, drikke til maten, klesvask, regninger, telefon, alkohol, tips etc.


Merknader:
 • Rundreisen kan endres etter ønske med flere/færre netter etc.
 • Tilslutningspriser fra andre byer i Norge kan ordnes.
 • Forbehold om prisendringer, trykkfeil og ledige plasser.


Utvalgte hoteller:
 • Selous Game Reserve: Africa Safari Camp Selous, Banda Mud Hut inkludert helpensjon.
 • Zanzibar: Reef & Beach Resort, Ocean Bungalow inkludert halvpensjon.
 

Ta kontakt for mer informasjon!


Valgfrie utflukter på Zanzibar på dagene 5 til 8. 


Zanzibar Spice Tour (4 timer) + 460 NOK per person
Tidligere var Zanzibar kjent som krydderøya hvor de var store eksportører av nellik, vanilje, muskat og kardemomme over hele verden. Krydder ble opprinnelig brakt over fra Asia og Sør-Amerika og blomstret i tropisk klima. I dag er plantasjene en hyllest til øyas fortid og selv om de ikke er hovednæringen til øya lenger, er plantasjene en fascinerende turistattraksjon og en opplevelse for sansene. Gå gjennom kryddergården med din guide. Rør, lukt og smak på krydder og tropiske frukter. Lær om deres egenskaper, deres opprinnelse og deres bruk som legemidler, og i mat og drikke. Et besøk til kryddergården gir deg et innblikk i lokalsamfunnet og gir deg mulighet til å prøve noen autentiske Swahili retter, smake fruktene i sesongen og prøve krydret te. Avhengig av årstiden kan du finne alt fra vanilje, kardemomme, kanel, muskat, gurkemeie, sitrongress, nellik, ylang, jackfrukt, stjernefrukt, banan, ananas, mandarin, pasjonsfrukt, mango, papaya, samt mange andre.

 

Byutflukt i Stone Town (6 timer) + 360 NOK per person
Følg i fotssporene av sultaner og oppdagelsesreisende i de svingete gatene i Stone Town. Din guide vil fortelle deg om hendelsene som formet Zanzibar og dere vil få se steder som for eksempel den tidligere slavemarkedet, den anglikanske katedralen, House of Wonders, Freddie Mercury huset, den gamle arabiske Fort og mye mer. Mens dere utforske sporene av fortiden får dere også mulighet til å oppleve det moderne livet i Stone Town. Utforsk kryddermarkedene, sjømat og fisketorget, ferske brød i flettekurver og de pene stablene av frukt og grønnsaker på de lokale markedene. 

 

Prison Island (6 timer) + 620 NOK per person
Prison Island har fått navnet sitt fra fengselet som ble bygget for å fordømme borgere fra Zanzibar. Øya er nå hjem til et reservat for skilpadder og et hotell etter å ha vært tidligere eid av en araber for å huse sine opprørske slaver. Noen av disse skilpaddene er antatt å være over 100 år gamle.  Prison Island ligger 20 minutter unna fra Stone Town med båt, og har forøvrig spektakulære korallrev for deg å nyte.


Etter å ha besøkt skillpaddene er dere fri for å utforske øya. Du kan være aktiv ved å følge en av de av mange turstiene, eventuelt kan du snorkle i krystallklart farvann hvor du kan se mange tropiske fisk. Dersom du ønsker å slappe av er det mulighet for avslapping på de kritthvite strendene.

 
Delfintur (6 timer) + 620 NOK per person
Kizimkazi, på Zanzibar's sørkysten, er hjem til et stort antall tumlere og spinnerdelfiner. I det siste har turister vært heldige nok til å svømme og snorkle med disse magiske dyrene. Men delfiner er ville, og kan være sjenert og unnvikende. Selvom besøkende ser delfiner på de fleste utflukter,finnes det ingen garantier.

 

Snorkling ved Mnemba (5 timer) + 570 NOK per person
Mnemba øya er rangert på topp 10 lista av de beste stedene for snorkling i verden og kjent folk som blant annet Bill Gates og Naomi Campbell er blant en av de som har feriert på den berømte øya. Det er ikke lov til å gå inn i øya fordi det er en privat eiendom, men dere kan  fortsatt nyte det spektakulære turkisevannet. Oppdag en ny verden med det maritime livet og det praktfulle korallrevet. Du kan blant annet se piggrokker, barracudaer, kirurgfisker, klovnefisker og mange flere. Det er som om du snorkler i et akvarium. Vannet er svært grunt, og utflukten vil ta deg til ulike områder rundt øya.

 

Blue Safari tour (10 timer) + 970 NOK per person
Stig ombord en tradisjonnel arabisk dowh og seil mot Kwale Island. Underveiser stopper dere på en sandbanke hvor tropiske frukter blir servert og hvor det er mulighet for snorkling. Etter ca. en time med seiling ankommer dere øya Kwale som er en vakker, romantisk liten øy. Her blir det servert en lunsj med blant annet hummer. På øya får dere også mulighet til å se på det store Bao Bao-treet som er 100 år gammelt. For å gå rundt hele treet trenger man minst 10 mennesker hånd i hånd. Etter dette spektakulære besøket vil dere seile med seilbåt (værforbehold) videre til den blå lagune.


Vi har konsekvent valgt å legge fokus på private rundreiser for at du som reisende ikke skal være bundet fast til en gruppe. Servicen vil derfor være på et høyt og personlig nivå med lokale og dyktige engelsktalende guider og sjåfører på de fleste av våre rundreiser.
 
Alle våre rundreiser er private, og gjelder i hele reiseperioden som står i rundreisen, dersom ikke annet er nevnt. Det vil si at du selv kan velge når du ønsker å reise. Det er ikke satt opp faste reisedatoer, men vi har egne avtaler med rutefly som har daglige avganger.
 
Dersom du ønsker en skreddersydd rundreise, er det noe vi selvfølgelig kan ordne. Ta kontakt for mer informasjon!