Rundreise i Kambodsja - 15 dager/14 netter (KH02)

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Kambodsja
 • Gyldig fra
  01-01-2021
 • Gyldig til
  31-12-2023
 • Varighet
  15 Dager
 • Overnattingstype
  Hotell
 • Transportform
  Fly
 • Pris
  Fra kr 20.950,-
Program
Våre rundreiser


En avslappende rundreise til Kambodsja som starter i den stemningsfulle hovedstaden Phnom Penh og gir en god introduksjon til landet, før den fortsetter mot den rolige byen Battambang. De storslåtte Angkor templene er selvsagt inkludert i rundreisen, før den avsluttes med noen idylliske dager i kystbyen Sihanoukville.


(F) = Frokost. (L) = Lunsj. (M) = Middag.

 
Dag 1: Ankomst Phnom Penh (M) 
Velkommen til Kambodsja og Phnom Penh! Ved ankomst Phnom Penh vil dere bli møtt av vår representant som tar dere med til hotellet for innsjekk. Phnom Penh er kjent for å være av de vakreste byene i Sørøst-Asia og er en livlig by med mange vakre bygninger fra kolonitiden. Middag serveres på en lokal restaurant. 
 
Overnatting i Phnom Penh.
 
 
Dag 2: Phnom Penh (F/M)
Nyt en variert rundtur i byen med båt og sykkel i vakre omgivelser som vil bringe dere nærmere det autentiske Kambodsja. Ta båten over Tonle Sap- elva og bli med på sykkel langs nordsiden av elvebredden som er et område hvor Cham-folket holder til. Ta så ferga til Koh Otnyahdei for å nyte omgivelsene rundt. På kvelden nyter dere en stemningsfull middag på elvecruise i solnedgangen.
 
Overnatting i Phnom Penh.
 
 
Dag 3: Phnom Penh (F/M)
Frokost på hotellet og formiddagen til fri disposisjon før dere blir med for å se på noen av severdighetene i byen på en cyclo, som er en tradisjonell og morsom måte å komme seg rundt på. Første stopp er Royal Palace fra 1866 og det siste franskmenne bygde under kolonitiden. Her finner dere også Silver Pagoda også kalt Wat Prakeo, som huser en rekke Buddhaer i gull, sølv, bronsje og krystall. Bli med langs elvebredden og gå langs en hyggelig promenade og nyt de lokale og livlige omgivelsene.
 
Overnatting i Phnom Penh.
 
 
Dag 4: Phnom Penh / Battambang (F/L)
Etter frokost reiser dere mot Battambang. Medbrakt lunsj kan nytes i et av de lokale husene hvor dere får observert dagliglivet i landsbyen. Når dere ankommer Kompong Luong vil dere få muligheten til å ta båt ut på Tonle Sap-innsjøen og se flytende butikker, kirker, pagodaer, fiskeoppdrett og karaokebar, alt på vannet! Videre transport til Battambang og innsjekk hotell.
 
Battambang er Kambodsjas nest største by, og har en avslappende og koselig atmosfære med fantastisk arkitektur fra den franske kolonitiden. 
 
Overnatting i Battambang.
 
 
Dag 5: Battambang (F/L)
Denne dagen er det lagt opp til en sykkeltur på landsbygda. Langs de 30 kilometerene turen er på får dere stoppe på flere spennende steder, blant annet for å se hvordan de lokale produserer rispapir, sticky rice, prahoc (kambodsjansk fiskepasta), samt andre godsaker. Lunsj vil bli servert på Fresh Eats Café, en ideell, ikke-statlig organisasjon som jobber med gatebarn for å hjelpe dem med å bli integrert i samfunnet.    
 
Deretter går turen til Bamboo togstasjon som innbyggerne i området har ordnet selv etter at vanlige tog sluttet å gå. ”Togene” er enkle og består av en plattform laget av bambusstokker på fire hjul som drives av en liten motor. Dere vil benytte dere av denne transporten for å reise 8 km til den neste stasjonen, og vil kunne nyte det vakre landskapet underveis. 
 
Dere reiser så videre til Phnom Sampeau som betyr ”Ship Hill” på Khmer, dere vil raskt se hvorfor. Fra toppen ligger et lite tempel som gir fantastisk utsikt. Om dere ønsker kan dere besøke Killing Caves som representerer Kambodsjas mørkere historie. Dette er en sterk, men viktig opplevelse for å forstå landet bedre.
 
Overnatting i Battambang.
 
 
Dag 6: Battambang / Siem Reap (F/L) 
Frokost og utsjekk før dere blir transportert videre til Siem Reap. På ettermiddagen får dere se Angkors ”juvel”, det vakre tempelet Banteay Srei med en såkalt ”remork” som minner om den thailandsk tuk tuken. Også kjent som ”Citadel of the Women”, er dette det best bevarte tempelet i Kabodsja, unikt fordi det er bygd med rosa sandstein. Her finner dere også noen av de fineste eksempler av klassisk Khmerkunst.
 
På veien tilbake stopper dere ved Landmine Museum som prøver å øke bevisstheten rundt miner og som også fungerer som et redningssenter for barn som har vært ofre for landminer.
 
Overnatting i Siem Reap.
 
 
Dag 7: Siem Reap (F/M)
Etter frokost besøker dere den historiske byen Angkor Thom som var den siste hovedstaden i det store Khmer-imperiet. Herfra fortsetter dere til Bayon-tempelet, kjent for sine 54 tårn med gåtefulle ansikter, som representerer de 54 provinsene i Khmer-imperiet.
 
Neste stopp er Ta Prohm-tempelet  som ble bygd i midten av 1100-tallet til begynnelsen av 1200-tallet. Tempelet er unikt fordi det forstatt er i samme forfatning som da det ble funnet, overgrodd av jungeltrær og lianer. Dette gjør det til et av de mest minnesverdige av Angkor-templene. 
 
Middag vil bli servert på Haven, en restaurant som utdanner foreldreløse, unge voksne innefor restaurant bransjen slik at de har en bedre sjanse til å klare seg i arbeidslivet. Her får dere servert både asiatisk og vestlig mat, i tillegg til noen sveitsiske spesialiteter.
 
Overnatting i Siem Reap.
 
 
Dag 8: Siem Reap (F/L)
Etter frokost vil dere få muligheten til å lære og lage tradisjonell kambodsjansk mat på Cassia Restaurant. Dere starter med en tur til markedet hvor dere lærer om ingrediensene dere senere skal bruke. Kambodsjansk mat er inspirert av thai, indisk, vietnamesisk og kinesisk matkultur og er ikke spesielt sterk. Ved lunsjtid får dere nyte maten dere selv har laget.
 
På ettermiddagen besøker dere det berømte Angkor Wat, som ble bygd på 1100-tallet. Innsiden av tempelet er dekket av utskjæringer av hinduistisk mytologi, historier fra kriger som har blitt utkjempet, og de kjente Asparadanserne. Etter rundturen kan dere ta en avslappende tur med en gondol i vollgraven som omringer Angkor Thom og beundre solnedgangen ved Prasat Chroung-tempelet. Dere vil bli tilbudt forfriskninger og kanapeer under båtturen.
 
Overnatting i Siem Reap.
 
 
Dag 9: Siem Reap / Sihanoukville (F)
Dagen til fri disposisjon før dere transporteres til flyplassen for fly til Sihanoukville. Dere blir møtt av vår representant ved ankomst. Transport videre til hotellet og innsjekk. Resten av dagen til fri disposisjon.
 
Overnatting i Sihanoukville.
 
 
Dag 10 - 12: Sihanoukville (F) 
Dagene til fri disposisjon.
 
Overnatting i Sihanoukville.
 
 
Dag 13: Sihanoukville (F/L)
Etter frokost får dere muligheten til å utforske tre ulike øyer. Dere stopper først for å se fargerike koraller og fisk på øya Koh Chaluh. Videre til øya Bamboo hvor dere kan svømme i krystallklart vann eller slappe av på en gyllen sandstrand. BBQ lunsj serveres før dere reiser videre til øya Koh Tres for snorkling eller Koh Takiev for flere langstrakte strender, alt ettersom hva dere ønsker. Transport tilbake til Sihanoukville på ettermiddagen og resten av dagen til fri disposisjon.
 
Overnatting i Sihanoukville.
 
 
Dag 14: Sihanoukville (F)

Dagen til fri disposisjon.
 
Overnatting i Sihanoukville.
 
 
Dag 15: Sihanoukville / Phnom Penh / hjemreise (F)
Utsjekk hotell og og transport til Phnom Penh for hjemreise.

 
Pakkepris:
Fra kr 20 950,- per person.
 
Pakkeprisen gjelder per person og inkluderer følgende: 
 
 • Fly Oslo – Phnom Penh t/r inkludert alle skatter og avgifter. 
 • - Innenriksfly Siem Reap - Sihanoukville inkludert alle skatter og avgifter.
 • Overnatting som spesifisert i programmet. 
 • Utflukter og engelsktalende guide som spesifisert i programmet. 
 • Transport som spesifisert i programmet. 
 • Inngangspenger og måltider som spesifisert i programmet. 


Rundreisen inkluderer ikke: 
Personlige utgifter som visum, forsikring, klesvask, regninger, telefon, alkohol, tips etc. 


Merknader: 
 • Rundreisen kan endres med flere/færre netter, andre reisemål, hoteller og utflukter. 
 • Tilslutningspriser fra andre byer i Norge kan ordnes. 
 • Forbehold om prisendringer, ledige plasser og trykkfeil. 


Utvalgte hoteller:


Ta kontakt for mer informasjon!

 
 
Vi har konsekvent valgt å legge fokus på private rundreiser for at du som reisende ikke skal være bundet fast til en gruppe. Servicen vil derfor være på et høyt og personlig nivå med lokale og dyktige engelsktalende guider og sjåfører på de fleste av våre rundreiser.
 
Alle våre rundreiser er private, og gjelder i hele reiseperioden som står i rundreisen, dersom ikke annet er nevnt. Det vil si at du selv kan velge når du ønsker å reise. Det er ikke satt opp faste reisedatoer, men vi har egne avtaler med rutefly som har daglige avganger.
 
Dersom du ønsker en skreddersydd rundreise, er det noe vi selvfølgelig kan ordne. Ta kontakt for mer informasjon!