Oseania 

 

Oseania er den minste av de sju verdensdeler og består for det meste av Australia. Oseania består også av mange øyer og øygrupper i Stillehavet, herunder New Zealand. Australia utgjør den største delen av Oseania. De mange stillehavsøyene, bortsett fra Papua New Guinea og New Zealand,  er små, og er ofte paradisøyer med turkislått hav, flotte strender og deilig palmesus.

 

Det bor omkring 36 millioner mennesker i Oseania, og nesten 60 prosent av disse bor i verdens sjette største land, Australia.

 

Australia er et kjent og fristende reisemål for nordmenn. Med attraksjoner som Ayers Rock, Great Barrier Reef, Operahuset i Sydnet og en rekke flotte strandanlegg langs kysten, byr Australia på mange muligheter. Landskapet i Australia kjennetegnes av lavland, ørkenlandskap og regnskoger. Australiere er svært vennlige overfor besøkende, og landet har lagt mye til rette for turisme. Det er rimelig både å reise og bo i Australia. Øya, Tasmania, ligger syd for Australia og kan anbefales hvis du vil oppleve særpreget natur. Alt fra regnskoger og lange sandstrender til et skiftende landskap med høye fjell og regnskoger finner du i Tasmania.

 

New Zealand er en av de største øygruppene i Oseania, men de færreste har satt sine ben her. New Zealand er et variert land, både klimatisk og geografisk sett, og gir deg mange muligheter for forskjellige naturopplevelser. Med byer som Wellington og Auckland, kan New Zealand tilby et bredt spekter av opplevelser for enhver reisende.