Opplevelsesreise i Sør-Afrika (SA19)

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Sør-Afrika
 • Gyldig fra
  01-01-2022
 • Gyldig til
  31-12-2023
 • Varighet
  15 Dager
 • Overnattingstype
  Hotell
 • Transportform
  Fly
 • Pris
  Fra kr 26.540,-
Program
Våre rundreiser


Sør-Afrika tilbyr storslagen natyr, rikt dyreliv, flotte strender og mat og vin i verdensklasse. Besøk vinmarkene i Stellenbosch, dra på safari i Kruger nasjonalpark, nyt fantastisk mat på en restaurant i Johannesburg og besøk den vakre Kirstenbosch nasjonale botaniske hage. Sør-Afrika har noe nytt å tilby for hvert sted dere besøker!
Dag 1 – Ankomst Johannesburg
Denne fantastiske turen rundt i Sør-Afrika starter i Johannesburg. Ved ankomst vil dere bli møtt og hjulpet til Peermont’s gratis shuttlebuss som ligger bak Intercontinental Airport Hotel, som vil ta dere til hotellet hvor dere kan nyte tid til fri disposisjon.
 
Overnatting på Peer Mondior Hotel.
 
 
Dag 2 – Johannesburg / Hazyview, Mpumalanga (F/M)
Etter frokost og utsjekk fra hotellet vil dere reise til Hazyview i provinsen Mpumalanga. Underveis vil dere oppleve den utrolig vakre Panorama Route, med sine dramatiske fjellandskap og svingende veier. Med høydepunkter som Gods Window, Bourke Luck Potholes og selvfølgelig den mektige Blyde River Canyon, er dette virkelig Sør-Afrikas natur på sitt beste! Dere vil ankomme hotellet sent på ettermiddagen og få tid til å friske dere opp før middag.
 
Overnatting på Bridge Hollow Perrys (standard rom) eller lignende


Dag 3 – Kruger Nasjonalpark (F/M)
Dere vil få en tidlig start på dagen hvor dere vil legge ut på en åpen-bil safari gjennom Kruger Nasjonalpark, et ikonisk reservat som kan skilte med en av Afrikas beste naturopplevelser og hjem til ”the Big Five”, elefanter, neshorn, afrikanske bøfler, leoparder og løver. Dere vil dra tilbake til hotellet for lunsj og så videre ta fatt på en tur i bushen senere på ettermiddagen. Dette er en god tid for å observere dyrene når de kommer ned til vannhullet for en kveldsdrink. Middag vil bli servert i leiren.
 
Overnatting på Bride Hollow Perrys.
 
 
Dag 4 – Hazyview  / Mbabane, Swaziland (F/L)
I dag vil dere reise til kongeriket Swaziland som ligger mellom Sør-Afrika og Mosambik. Underveis vil dere få muligheten til å lære mer om Swazi kultur i Matsamo Cultural Village, hvor dere kan velge å spise lunsj. Neste stopp er hovedstaden Mbabane, hvor livlige markeder pakket med vevde kurver, perlebroderier og utskjæringer kan bli funnet. Tilbring natten på et hotell i den vakre Ezulwini-dalen.
 
Overnattin på Royal Swazi Sun.
 
 
Dag 5 – Mbabane / Mkuze, KwaZulu Natal (F/M)
Etter frokost vil dere nyte et besøk til Swazi Candle Factory. Hvert lys sett her er individuelt håndlaget, og det finnes et bredt spekter av farger, former og mønstre. Neste stopp er Sør-Afrikas KwaZulu Natal. Deres hotell for de neste to nettene ligger nær byen Mkuze, ved foten av det legendariske Ghost Mountain. På ettermiddagen vil dere ta en naturskjønn kjøretur opp i Lebombofjellene; utsikten over Lake Jozini er spektakulær. Fra toppen kan dere se solnedgangen forvandle himmelen til et lappeteppe av farger. Et alternativ til denne turen er et besøk til en tradisjonell Zulu gård for et glimt av livsstilen i denne fascinerende kulturen. Dra deretter tilbake til hotellet for middag på terrassen (væravhengig) eller i en klassisk restaurant.
 
Overnatting på Ghost Mountain Inn.
 
 
Dag 6 – Hluhluwe / Umfolozi Wild Reserve (F/M)
I dag vil dere reise til Hluhluwe-Umfolozi Wild Reserve for en ettermiddagstur. Hluhluwe-Umfolozi Wild Reserve er en utrolig vakker park med bølgende åser dekket av lav acacia busk. Den nordlige delen av parken er fjell med fantastisk skog og gressletter, sør og vest er åpne savanner. Parken har et mangfold av flora og fauna, og er kjent for sin bevaring av svart og hvitt nesehorn. Det var her det truede hvite nesehorn ble reddet fra utryddelse og parken har den største bestanden av hvite nesehorn i verden. Dra tilbake til hotellet sent på ettermiddagen for middag.
 
Overnatting på Ghost Mountain Inn.
 
 
Dag 7 – Mkuze / Durban via St. Lucia (F)
Reis langs KwaZulu Natal Elephant Coast til St Lucia, som ligger på den sørlige enden av iSimangaliso Wetland Park – en World Heritage Site. På St Lucia Estuary vil dere finne skogkledde sanddyner, strålende korallrev, palme savanner, tette papyrus sumper og rullende akasie bushveld. Dere vil bli tatt med på en båttur på fjorden, noe som gir dere muligheten til å se flodhester, krokodiller og mange forskjellige fuglearter i sitt naturlige habitat. Herfra fortsetter dere til Durban, en kosmopolitisk by hvor øst møter vest. Dere vil ankomme på ettermiddagen og sjekke inn på hotellet som ligger på Golden Mile – en 6 km lang strekning med strand.
 
Overnatting på Protea Hotel Edward.
 
 
Dag 8 – Durban / Port Elizabeth (F)
Denne morgenen vil dere oppdage de slående kulturelle og historiske kontrastene i Durban på en bytur, før dere tar turen til King Shaka Internasjonale flyplass for å ta et innenriks fly til Port Elizabeth. Ved ankomst i Sør-Afrikas vennligste by, vil dere bli transportet til hotellet som har utsikt over Algoa Bay. Port Elizabeth er kjent som ”Water Sport Capital of Africa”. Kombinasjonen av himmelske strender og forfriskende havbris trekker sportselskere hit for å nyte et av planetens beste steder for seiling, surfing og dykking.
 
Overnatting på Radisson Blu Port Elizabeth.
 
 
Dag 9 – Port Elizabeth / Plettenberg Bay via Tsitsikamma (F/M)
Etter frokost reiser dere mot Knysna langs Garden Route, en meget vakker tur med Det indiske hav til venstre og fjell og grønne, bølgende åser til høyre. Deres første destinasjon er den fantastiske Tsitsikamma Nasjonalpark. Tsitsikamma betyr ”stedet med mye vann” på Khoi. En kombinasjon av opprinnelige skoger, plantasjer og Fynbos – en stor gruppe endemiske planter i Sør-Afrika, der den nasjonale Flower King Protea er et fremtredende medlem. Mange elver renner gjennom skogen, og danner spektakulære fosser og dype kløfter. Nyt en lett gåtur gjennom skogen og langs en hengebro som krysser Storms River Mouth juvet. Dere vil fortsette til Knysna, berømt for sin lagune, østers og over 800 år gamle jern og stinkwood trær.
 
Overnatting på Hog Hollow Country Lodge.
 
 
Dag 10 – Plettenberg Bay (F/M)
I dag vil dere besøke Elephant Sanctuary, hvor dere vil få muligheten til å berøre, mate og fotografere disse milde kjempene under kyndig veiledning av rangers. Senere vil dere besøke Birds of Eden – det største fuglereservatet for fugler som ikke kan fly. Dere til tilbringe kvelden i ro og fred og senere nyte en god middag på hytten.
 
Overnatting på Hog Hollow Country Lodge.
 
 
Dag 11 – Plettenberg Bay / Oudtshoorn (F/M)
Etter frokost og utsjekking vil dere fortsette til Knysna, berømt for sin lagune, østers og over 800 år gamle jern og stinkwood trær. Dere vil få muligheten til å bruke litt tid til fri disposisjon for å utforske Knysnas Waterfront, der det finnes en rekke spennende butikker og fristende restauranter. Dersom været tillater det kan dere ta fatt på et criuse til Knysna Heads, hvor dere etter dette vil reise nordover til Oudtshoorn via den spektakulære Outeniqua Pass. Mer enn 90% av klodens strutsebefolkning finnes her, og byen er kjent som verdens ”strutse hovedstad”. Hvis du er modig kan du selv ri på en struts!
 
Overnatting på De Opstal Country Lodge.
 
 
Dag 12 – Oudtshoorn / Cape Town via Route 62 (F)
Etter frokost vil dere besøke den pittoreske Cango-dalen, hvor dere kan utforske kalksteinformasjoner i den verdensberømte Cango Caves. Etter dette vil dere reise mot Cape Town langs Route 62, kjent som verdens lengste vin-rute. Naturen langs denne ruten er fantastisk, og tar dere over majestetiske fjelloverganger og svingete elver, forbi vingårder og frukthager og gjennom fascinerende småbyer. Dere vil ankomme Cape Town tidlig på kvelden og vil sjekke inn på deres hotell som ligger i nærheten av den berømte V&A Waterfront, som tilbyr et bredt utvalg av butikker, restauranter og underholdning.
 
Overnatting på Pepper Club Luxury Hotel & Spa.
 
 
Dag 13 – Cape Town / Cape Peninsula (F)
Etter en deilig frokost på hotellet, vil dere dra ut på en heldagstur for å nyte den storslåtte naturen og dyrelivet i Cape Peninsula. Turen inkluderer et besøk til Hout Bay Harbour, hvor dere kan ta en båttur til Duiker Island hvor tusenvis av Cape Fur Seals lever. Reis over naturskjønne Chapmans Peak Drive til Cape Point naturreservat og ta bilder på den sørvestlige spissen av det afrikanske kontinentet, nyt en forfriskende gåtur, eller en rolig fløibanetur opp til Cape Point fyr for å beundre dramatiske klipper og fantastisk utsikt. Andre interessante stopp vil inkludere Naval landsbyen Simons Town og Boulders Beach for å se en av Sør-Afrikas to landbaserte afrikanske pingvin-kolonier. Dagen avsluttes i den vakre Kirstenbosch nasjonale botaniske hage.
 
Overnatting på Pepper Club Luxury Hotel & Spa.
 
 
Dag 14 – Cape Town / Cape Winelands (F)
I dag vil dere oppleve en heldags-vintur i Cape Winelands, inkludert et besøk til den sjarmerende byen Stellenbosch. Etter litt vinsmaking og en introduskjon til den sør-afrikanske vinproduksjonens tradisjon, vil dere forsette til gourmet hovedstaden av Sør-Afrika, Franschhoek. Etter en ny runde med vinsmaking, vil det være på tide å ta en spasertur i denne vakre og koselige lille byen. Hele dagen er dedikert til å vise dere noen favorittsteder og vinkjellere – en dag for å pirre smaksløkene blant noe av Sør-Afrikas mest vakre landskap!
 
Overnatting på Pepper Club Luxury Hotel & Spa.
 
 
Dag 15 – Cape Town / hjemreise (F)
På den siste dagen i Cape Town, vil dere bli tatt med på en halvdags tur i byen. Noen av høydepunktene på denne turen vil være Company Gardens, Castle of Good Hope og det livlige Greenmarket Square – hvor dere kan kjøpe kunst og håndverk fra hele Afrika. Dere vil også ta en tur gjennom det fargerike Bo Kaap-området, kjent som hjemmet til ”Cape malayer”. Turen avsluttes med drop-off på Cape Town internasjonale flyplass for hjemreise.

Pakkepris:
fra kr 26 540,- per person som inkluderer følgende:
 
 • Fly, Oslo – Johannesburg / Cape Town - Oslo inkludert alle skatter og avgifter.
 • Overnatting inkludert frokost som nevnt i programmet.
 • Utflukter og transport som nevnt i programmet.
 • Engelsktalende guide som nevnt i programmet.
 • Inngangspenger som nevnt i programmet.
 • Måltider som nevnt i programmet.


Prisen inkluderer ikke:
Personlige utgifter som visum, forsikring, klesvask, regninger, telefon, alkohol, tips til guide etc.
 

Merknader:
 • Mulig å oppgradere hoteller mot tillegg.
 • Avreise fra Norge på lørdager.
 • Mulig å endre reiserute med flere reisemål, flere/færre netter etc.
 • Mulig med rabatt ved 3 eller flere reisende.
 • Forbehold om prisendringer, trykkfeil og ledige plasser.

Utvalgte hoteller:
 • Johannesburg: Peer Mondior Hotel, Standard Room
 • Hazyview: Bridge Hollow Perrys, Standard Room
 • Mbabane: Royal Swazi Sun, Standard Room
 • Mkuze: Ghost Mountain Inn, Standard Rom
 • Durban: Portea Hotel Edward, Standard Room
 • Port Elizabeth: Radisson Blu Port Elizabeth, Standard Room
 • Plettenberg Bay: Hog Hollow Country Lodge, Standard Room
 • Oudtshoorn: De Opstal Country Lodge, Standard Room
 • Cape Town: Pepper Club Luxury Hotel & Spa, Standard Room

Vi har konsekvent valgt å legge fokus på private rundreiser for at du som reisende ikke skal være bundet fast til en gruppe. Servicen vil derfor være på et høyt og personlig nivå med lokale og dyktige engelsktalende guider og sjåfører på de fleste av våre rundreiser.
 
Alle våre rundreiser er private, og gjelder i hele reiseperioden som står i rundreisen, dersom ikke annet er nevnt. Det vil si at du selv kan velge når du ønsker å reise. Det er ikke satt opp faste reisedatoer, men vi har egne avtaler med rutefly som har daglige avganger.
 
Dersom du ønsker en skreddersydd rundreise, er det noe vi selvfølgelig kan ordne. Ta kontakt for mer informasjon!