Oppdag Colombia og Ecuador - 11 dager (CO09)

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Colombia
 • Gyldig fra
  01-01-2019
 • Gyldig til
  31-12-2021
 • Varighet
  11 Dager
 • Overnattingstype
  Hotell
 • Transportform
  Fly
 • Pris
  Fra kr 33.950,-
Program
Våre rundreiser


Bli med på denne 11-dagers reisen gjennom tid i Colombia og Ecuador. Se snødekkede vulkaner på ekvator linjen, besøk glitrende laguner mens guiden forteller spennende historier, lær alt om kaffeproduksjon, møt lokale urbefolkninger med deres fargerike markeder og fantastiske vevkunster og kom hjem med en drøss suvenirer og utallige minner.

Dag 1 - Ankomst Bogotá
Ved ankomst i Bogotá vil dere bli møtt og transportert til hotellet.
Bogotá – Den colombianske hovedstaden ble grunnlagt i 1538 av spanjolen Gonzalo de Quesada Jiménez under navnet Santa Fe. Her møter dere både den forfalne koloniale stolthet og moderne storby. Den konstant rene luften, friske morgenen, varme ettermiddag og kjørlige kvelden gjør at du glemmer det faktum at det ikke er noen sesonger. I tillegg til den store sørlige slummen, ligger det gamle bygninger i de rolige, gamle bydelene.

Overnatting på Hotel Casa Deco 3, Standard rom
 

Dag 2 - Bytur i Bogotá (F)
Etter frokost på hotellet vil dere bli med på en tur for å bli kjent med Bogotá’s mest berømte matmarked. I hjertet av byen finner dere tidlig på morgenen et vakkert blomstermarked i front. Inne på selve markedsplassen vil dere se forskjellige boder som selger ulike typer frukt, grønnsaker, urter, fisk, sjømat, kylling og kjøtt. Ta en pause og nyt deilig mat i en av matbodene hvor dere får muligheten til å smake typiske måltider av denne regionen.

Besøk La Candelaria som er et historisk nabolag i sentrum av Bogotá. Det er tilsvarende gamlebyen i andre byer. Arkitekturen av gamle hus, kirker og bygninger har spansk kolonial og barokk stil. Sentrum har flere universiteter, biblioteker og museer. Kryss torget Simon Bolivar, her vil dere se myndighetenes bygninger og det berømte Gold Museum som huser verdens største samling av pre-spansk gull kunst. Besøk også Fernando Botero Museum, den kjente colombianske maleren og billedhuggeren. Ettermiddagen til fri disposisjon.

Overnatting på Hotel Casa Deco, Standard rom
 

Dag 3 - Heldagstur på landet, Bogotá (F/L)
Etter frokost på hotellet vil dere kjøre fra Bogotá via det pruktbare platået til Zipaquirá. Dere besøker den berømte jordiske saltkatedralen, 120 m lang og totalt mer enn 8.500 kvadratmeter. Solluset opplyser veggene i katedralen, et monumentalt arkitektonisk mesterverk bygget med hendene av gruvearbeidere. Inne i katedralen finnes kors, engler og en Madonna statue, i små kapeller og stasjoner. 14 stasjoner er koblet sammen gjennom labyrintiske tunneler. Dra videre til en liten landsby for et stopp på dere lokale torg, før dere kjører opp til over 3000 m til inngangen av den legendariske lagunen Guatavita. Herfra vil dere gå en halvtimes tid til lagunen. Ifølge legenden brakte de unge herskerene av Musica (en Chibcha stamme) et offer til solguden over lagunen. Den nakne kroppen til prinsen ble belagt med en krem laget av gull-støv. Prinsen la seg så på en flåte og drev ut til midten av innsjøen og hoppet i vannet hvor gullet ble vasket av han sammen med smaragder gitt av presten. Som bevis ligger en miniatyr av gull-håndverket i Gold Museum den dag i dag. Videre vil dere kjøre inn i fjellene, på en landevei uten asfalt. Her vil dere dra innom en lokal landsby hvor dere vil spise lunsj og slå av en prat med en av familiene i landsbyen. Det blir også satt av tid til å gå rundt for å se hvordan bøndene lever. På ettermiddagen vil dere kjøre tilbake til Bogotá, og på veien vil dere avslutte turen med å smake områdets typiske arepas (kornbrød).

Overnatting på Hotel Casa Deco, Standard rom
 

Dag 4 - Bogotá – Armenia (F)
Etter frokost på hotellet vil dere bli kjørt til flyplassen for et innenriks fly til Armenia. Ved ankomst i Armenia vil dere bli møtt og transportert til deres hotell.

På ettermiddagen vil dere bli introdusert til en verden av kaffe. Gjennom syv stasjoner vil dere passere, lukte, føle, prøve og plukke bønner, lære om tørking og steking. En medfølgende spesialist i kaffe vil i løpet av turen gi dere nyttig informasjon om prosessen. Ved slutten av turen venter en personlig blandet kaffe på dere.

Overnatting på Hotel Finca Combia, Standard rom
 

Dag 5 - Kaffe-triangelen (F)
Nyt en god frokost på hotellet før dere blir med på en kjøretur gjennom det fortryllende landskapet av kaffe-området i Cocoradalen. Dette området er dekorert med voks palmer som kan strekke seg opp til 60 meter. Videre vil dere besøke Salento, en idyllisk landsby med tradisjonell arkitektur og til slutt vil dere dra til Filandia. Dette stedet ligger på en høyde og har fantastisk utsikt over Cordillera. På en klar dag kan du se de snødekte toppene i Nevados Nasjonalpark i bakgrunnen. Etter turen blir dere transportert tilbake til hotellet.

Overnatting på Hotel Finca Combia, Standard rom
 

Dag 6 - Armenia – Bogotá – Cartagena (F)
Etter frokost vil dere bli transportert til flyplassen i Armenia for innenriks fly til Cartagena via Bogotá. Ved ankomst på flyplassen i Cartagena vil dere bli transportert til hotellet.

Cartagena ble grunnlagt i 1533 av spanjolen Pedro de Heredia. I lang tid var Cartagena knutepunktet for leveranser av varer og slaver. I 1822 ble Cartagena uavhengig og i dag er byen en gammel historisk perle. Øy-kjeder og strendene rundt buen gjør den til et populært turistmål.

Overnatting på Hotel Don Pedro de Heredia, Standard rom
 
 
Dag 7 - Halvdags tur i Cartagena (F)
Etter frokost vil dere bli med på en bytur i Cartagena. Først vil dere dra til klosteret La Popa. Klosteret ligger på toppen av de høyeste fjellet i byen. Herfra kan dere nyte en fantastisk utsikt over byen og bukten. Deretter vil dere kjøre til Fort San Felipe hvor dere vil ha et foto-stopp ved denne mektige festningen. Turen fortsetter inn i kolonigamlebyen i Cartagena. Dere vil spasere gjennom byen og se dens flotte herskapshus, trange smug og kirker. Til slutt vil dere besøke jesuitt kirken og klosteret San Pedro Claver.

 Overnatting på Hotel Don Pedro de Heredia, Standard rom
 

Dag 8 - Cartagena / Quito (F)
Etter frokost på hotellet vil dere bli transportert til flyplassen i Cartagena for fly til Quito. Ved ankomst i Quito vil dere bli ønsket velkommen og transportert til hotellet.

Quito ligger i en hule ved foten av vulkanen Pinchincha og har et nydelig landskap, omgitt av åser og flere snødekte fjelltopper. Quito er kjent for sine skatter som kolonialske kirker, klostre, malerier, skulpturer og utskjæringer og den fantastiske blandingen av spansk, flamsk og maurisk arkitektur. Byen ble i 1978 erklært som ”Patrimony of Mankind”av UNSECO. Til sammen har byen 86 kirker og klostre fra det 16. og 17. århundre. Denne attraktive byen ligger bare 22 km fra ”Middle of the Earth”, ekvator.

Overnatting på Alameda Hotel Mercure, Standard rom
 

Dag 9 - Bytur i Quito (F)
Frokost på hotellet før dere vil bli med på en sightseeing-tur i byen som fører dere gjennom det historiske sentrum av Quito for en spasertur gjennom den kulturelt mangfoldige historien til byen. Turen fører dere gjennom de interessante gatene i Quito, og den lokale kulturen ønsker dere velkommen med sin skjønnhet og mystikk. Guiden vil ta dere med på en vandring til hjertet av byen der dere vil se Independence Square med regjerings palasset og katedralen, kirken La Compañia, som har den mest utsmykkede og rikt skulpturerte fasaden og interiøret. Videre vil dere besøke den berømte bakken i den gamle bydelen, Panecillo (”Lille brød”) hvor dere vil se englestatuen ”Virgen de Quito”.  Mot slutten av turen vil dere gå til et monument kalt ”Middle of the World”, ekvator-linjen. Her vil dere få en sjelden mulighet til å stå på både den nordlige og den sørlige halvkule samtidig. Området er bygget som en typisk kolonial by med restauranter, gavebutikker og postkontor.

Overnatting på Alameda Hotel Mercure, Standard rom
 

Dag 10 - Heldagstur til Otavalo marked (F)
Etter frokost på hotellet vil dere legge ut på en omtrent to timers lang busstur til det berømte Otavalo marked, hvor vil dere kjøre langs Panamericana Norte. Dere vil besøke den lille byen Calderón, hvor de lager de typiske miniatyr figurer av brød, og deretter vil dere gå veien nedover til den spektakulære tørre og frodige Guayllabamba juvet og landsbyen. Med litt flaks, kan dere nyte muligheten for å se den snødekkede vulkanen Cayambe. Ekvator går direkte gjennom breen av den enorme vulkanen, det høyeste punktet på ekvator linjen. Gå forbi Lago San Pablo med sin flotte bakgrunn – den massive vulkanen Taita Imbabura.

I Otavalo vil dere oppdage det verdenskjente forhistoriske håndverks markedet. De lokale indianerne har oppnådd økonomisk velstand som føge av sine ferdigheter i veving. De selger et enormt utvalg av design i belter, gobeliner, poncher og andre klær. Her kan dere nyte et unikt utvalg av kunsthåndverk og tekstiler som tilbys på dette enorme fargerike markedet og dere vil garantert finne noen nye suvenirer å ta med hjem.

Før dere fortsetter til Cotacachi vil dere besøke Laguna Guicocha, en krater innsjø i en høyde på 3000 meter. Den lille byen Cotacachi er Ecuadors sentrum for lær håndverk. Her kan dere spasere gjennom de små gatene og kikke i de forskjellige butikkene på veien. Etter besøket vil dere transporteres tilbake til Quito.

Overnatting på Alameda Hotel Mercure, Standard rom
 

Dag 11 - Hjemreise (F)
Etter frokost på hotellet vil dere bli transportert til flyplassen i Quito for hjemreise.

Pakkepris:
fra kr 33 950,- per person som inkluderer følgende:
 
 • Fly Oslo – Bogotá t/r inkludert alle skatter og avgifter.
 • Innenriks fly Bogotá - Armenia inkludert alle skatter og avgifter
 • Innenriks fly Armenia - Cartagena inkludert alle skatter og avgifter
 • Fly Cartagena - Quito inkludert alle skatter og avgifter
 • Overnatting som nevnt i programmet.
 • Inngangspenger til utflukter som nevnt i programmet.
 • Måltider som nevnt i programmet.
 • Lokale engelsktalende guider og sightseeing som nevnt i programmet.


Pakkeprisen inkluderer ikke:
Personlige utgifter som forsikring, visum, klesvask, regninger, telefon, alkohol, tips til guide etc. 


Merknader:
 • Forbehold om prisendringer, ledige plasser og trykkfeil.
 • Mulig å endre reiseruten med flere/færre netter, andre reisemål, hoteller, utflukter etc.


Utvalgte hotellet:
 • Bogotá - Hotel Casa Deco, Standard rom
 • Armenia - Hotel Finca Combia, Standard rom
 • Cartagena - Hotel Don Pedro de Heredia, Standard rom
 • Quito - Alameda Hotel Mercure, Standard rom


Vi har konsekvent valgt å legge fokus på private rundreiser for at du som reisende ikke skal være bundet fast til en gruppe. Servicen vil derfor være på et høyt og personlig nivå med lokale og dyktige engelsktalende guider og sjåfører på de fleste av våre rundreiser.
 
Alle våre rundreiser er private, og gjelder i hele reiseperioden som står i rundreisen, dersom ikke annet er nevnt. Det vil si at du selv kan velge når du ønsker å reise. Det er ikke satt opp faste reisedatoer, men vi har egne avtaler med rutefly som har daglige avganger.
 
Dersom du ønsker en skreddersydd rundreise, er det noe vi selvfølgelig kan ordne. Ta kontakt for mer informasjon!