Nepals høydepunkter - 12 dager/11 netter (NE11)

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Nepal
 • Gyldig fra
  01-01-2022
 • Gyldig til
  31-12-2023
 • Varighet
  12 Dager
 • Overnattingstype
  Hotell
 • Transportform
  Fly
 • Pris
  Fra kr 21.850,-
Program
Våre rundreiserOpplev Nepals mange severdigheter på denne 12 dagers rundreisen. Bli fascinert av Kathmandus rike kultur og historie, møt den vennlige befolkningen i landsbyene Nuwakot og Bandipur, nyt utsikt til majestetiske fjell i Pokhara og dra på eksotisk jungelsafari  i Chitwan nasjonalpark.


(F) = Frokost. (L) = Lunsj. (M) = Middag.
 
 
Dag 1: Ankomst Kathmandu (F)
Velkommen til Kathmandu og Nepal! Dere vil bli møtt på flyplassen av vår representant og kjørt til hotellet for innsjekk. På ettermiddagen vil dere få en liten guidet tur i byen hvor dere blant annet vil få besøke Kathmandu Durbar Square, som er knyttet til et av de gamle palassene i byen. Plassen er omringet av gamle bygninger, templer og fontener og er på UNESCOs verdensarv liste.
 
Etter sightseeing i byen går turen ut til Swoyambhunath stupaen som ligger på en høyde i den vestlige delen av dalen. Stupaen er et av de helligste, buddhistiske stedene i Nepal, og tilbyr en fantastisk utsikt over byen. Stupaen er også kjent som ”apetempelet”. Dere returnerer deretter til hotellet.
 
Overnatting i Kathmandu.
 
 
Dag 2: Kathmandu (F)
I dag vil dere få en guidet dagstur for å oppleve Boudhnath Stupa og Pashupatinath. Boudhanath er kanskje den viktigste Buddhistiske stupaen i Kathmandu og sentral for tibetansk kultur. I likhet med Swayambhunath har også denne påmalt Buddhas øyne, samt hundrevis av bønnflagg hengende fra toppen av spiret. Det er den største kuleformede stupaen i Nepal og en av de største i verden. Stupaen er også omkranset av mange fargerike bygninger blant annet restauranter og kafeer, samt flere håndtverksbutikker som er verdt et besøk.  

Pashupatinath Temple er det eldste hindu-tempelet i Nepal og et av verdens viktigste Shiva-templer i verden. Det ligger ved elva Bagmati, en viktig elv for hinduer da det hevdes at den renser sjelen. Tempelet er bygget i typisk nepalesisk stil med vakre utskjæringer og skinnende tak malt i gull. Selve tempelet er stengt for alle ikke-Hinduer, men området rundt er åpent for alle og verdt et besøk. 
 
Overnatting  i Kathmandu.
 
 
Dag 3: Kathmandu / Bhaktapur (F)
Etter frokost reiser dere til Bhaktapur for en guidet omvisning i byen. Bhaktapur ligger i Kathmandu Valley og er den mest middelalderske av byene i området. Det sies at den ble grunnlagt på 1100-tallet og er fortsatt den dag i dag nærmest urørt av den ellers raske urbaniseringen i Kathmandu. Dette gjør at byen har beholdt sine sjarmerende små mursteinshus og gater, og er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Palasser, templer, statuer og kunst smykker de mange åpne torgene, og det er denne unike arkitekturen som har gjort at Bhaktapur i dag er kjent som Nepals kulturperle. Dere sjekker deretter inn på hotellet og har resten av dagen til egen disposisjon.
 
Overnatting i Bhaktapur.
 
 
Dag 4: Bhaktapur / Nuwakot (F/L/M)
Etter frokost reiser dere til Nuwakot, en liten, idyllisk landsby langs veien mot Langtang Valley (ca. 3-4 timers kjøretur).
 
Nuwakot Homestay
Nuwakot Homestay tilbyr en unik overnatting i et tradisjonelt nepalelisk hus, like i nærheten av det kongelige palasset. De tre rommene har komfortable senger og har en fin utsikt til landsbyen og fjellene.
 
Overnatting i Nuwakot.
 
 
Dag 5: Nuwakot (F/L/M)
Dagen til fri disposisjon for å utforske landsbyen.
 
Overnatting i Nuwakot.
 
 
Dag 6: Nuwakot / Bandipur (F/M)
Etter frokost kjører dere videre til Bandipur, en tur på ca. 4 timer. Resten av dagen får dere til å utforske byen. Bandipur var tidligere en travel by på handelsruten mellom India og Tibet, men etter at hovedveien mellom Kathmandu og Pokhara kom,  ble den lille byen isolert i fjellene. Bandipur har en gammel og helt spesiell atmosfære i vakre naturomgivelser.
 
Guan Ghar
Dette er et gammelt, tradisjonelt hus som har blitt renovert til et hotell. Huset har unike detaljer og struktur, og en fantastisk utsikt fra takterrassen.
 
Overnatting i Bandipur.
 
 
Dag 7: Bandipur / Pokhara (F)
I dag går turen videre til vakre Pokhara som er kjent som det mer tropiske Nepal med et mangfold av blomster og sommerfugler (kjøretur på cirka 4 timer). Mest imponerende er kanskje allikevel utsikten til de majestetiske fjelltoppene som speiler seg i de mange innsjøene. Dere sjekker inn på hotellet og har resten av dagen til egen disposisjon.
 
Temple Tree Resort
Et boutique hotell fra 2011 med sentral beliggenhet og moderne fasiliteter. Rommene er koselige, og med et stort utendørsbasseng omringet av en velstelt hage, er Temple Tree Resort virkelig et funn i Pokhara.
 
Overnatting i Pokhara.
 
 
Dag 8: Pokhara (F)
I dag vil dere få en guidet tur i området hvor dere blant annet får se Devi’s Fall, et utrolig fossefall beliggende litt utenfor byen. Deretter får dere en båttur på innsjøen Phewa, en fin måte å nyte de vakre omgivelsene.
 
Overnatting i Pokhara.
 
 
Dag 9: Pokhara / Chitwan (F/L/M)
Etter frokost kjører dere mot nasjonalparken Chitwan, en tur på ca. 4-5 timer. Nasjonalparken er kjent sine mange dyre- og fuglearter som det enhjørnede neshornet og den bengalske tigeren. Etter lunsj vil dere få tilbud om å ri på elefanter og besøke et oppdrettssenter, samt fugletitting blant parkens 450 ulike fuglearter. 
 
Overnatting i Chitwan.
 
 
Dag 10: Chitwan (F/L/M)
I dag tilbys dere ulike aktiviteter, dere kan blant annet bli med på safari i jeep som også inkluderer et besøk til en krokodillefarm. Dere kan være med på vandring i jungelen, en fin måte å komme innpå dyrene, samt lære om planter og vekster. En kanotur på elven Rapti gir et godt innblikk i dyrelivet langs elva, og da særlig til krokodiller og fugler.
 
Overnatting i Chitwan.
 
 
Dag 11: Chitwan / Kathmandu (F)
Etter frokost kjører dere tilbake til Kathmandu, en tur på omtrent 4-5 timer. Dere sjekker inn på hotelelt og har resten av dagen til fri disposisjon.
 
Overnatting i Kathmandu.
 
 
Dag 12: Kathmandu / Hjemreise (F)
Frokost på hotellet og dagen til fri disposisjon før dere transporteres til flyplassen for hjemreise.

 
Pakkepris:
Fra kr 21 850,- per person. 

Pakkeprisen gjelder per person og inkluderer følgende: 
 
 • Fly Oslo – Kathmandu t/r inkludert alle skatter og avgifter. 
 • Overnatting  som spesifisert i programmet. 
 • Utflukter og engelsktalende guide som spesifisert i programmet. 
 • Transport med bil som spesifisert i programmet. 
 • Inngangspenger og måltider som spesifisert i programmet. 


Rundreisen inkluderer ikke: 
Personlige utgifter som visum, forsikring, klesvask, regninger, telefon, alkohol, tips etc. 


Merknader: 
 • Rundreisen kan endres med flere/færre netter, andre reisemål, hoteller og utflukter. 
 • Tilslutningspriser fra andre byer i Norge kan ordnes. 
 • Forbehold om prisendringer, ledige plasser og trykkfeil. 


Utvalgte hoteller
 • Kathmandu: Kantipur Temple House, Standard Room.
 • Bhaktapur: Hotel Heritage, Standard Room.
 • Nuwakot: Home Stay, Standard Room.
 • Bandipur: Hotel Guan Ghar, Standard Room.
 • Pokhara: Temple Tree, Standard Room.
 • Chitwan: Jungle Villa Resort, Standard Room.

 
Ta kontakt for mer informasjon!


Vi har konsekvent valgt å legge fokus på private rundreiser for at du som reisende ikke skal være bundet fast til en gruppe. Servicen vil derfor være på et høyt og personlig nivå med lokale og dyktige engelsktalende guider og sjåfører på de fleste av våre rundreiser.
 
Alle våre rundreiser er private, og gjelder i hele reiseperioden som står i rundreisen, dersom ikke annet er nevnt. Det vil si at du selv kan velge når du ønsker å reise. Det er ikke satt opp faste reisedatoer, men vi har egne avtaler med rutefly som har daglige avganger.
 
Dersom du ønsker en skreddersydd rundreise, er det noe vi selvfølgelig kan ordne. Ta kontakt for mer informasjon!