Reisetilbud

Nepals høydepunkter - 12 dager/11 netter (NE11)

12  dager
Fra kr
21.850,-

En kulturell reise i India, Bhutan og Nepal (IN04)

13  dager
Fra kr
32.890,-

Rundreise i Nepal - 11 dager/10 netter (NE08)

11  dager
Fra kr
21.140,-

Nepal Reise til Nepal

Nepal er et lite land med store fjellgrupper, og det har lenge vært dette som har vært det største trekkplasteret for turistene. Fotturister søker mot berømte Himalaya med Mount Everest i spissen, samt den vakre Annapurna-kjeden. Andre reisende trekkes ofte hit på grunn av aktiviteter som rafting, strikkhopping, klatring, padling, paragliding og terrengsykling.

Nepal har derimot mye mer å by på enn fjellturer og ekstremsport. Landet har store klimatiske variasjoner, i fjellområdene er så kaldt at både snø og isbreer ligger hele året, mens i lavlandet er det subtropisk klima, hvilket betyr at naturen også varierer. Dette gjør at man sør i landet finner større områder med jungel, hvor det er muligheter for å dra på safari både på elefantrygg og på vann.

For den kulturelle finnes det også endeløse muligheter, blant annet i Kathmandu, Patan og Bhaktapur. Man kan for eksempel bli med buddhistiske pilgrimer på en åndelig spasertur rundt de hundre år gamle templer i Kathmandu Valley. Nepaleserne er like mangfoldig som naturen og da landet aldri har vært kolonisert står den nasjonale og etniske stoltheten fortsatt sterkt, noe som synes gjennom utallige festivaler og feiringer av den rike kulturen.