REISEMÅL

Reisetilbud

En unik reise gjennom det ekte Myanmar – 13 dager/12 netter (BR05)

13  dager
Fra kr
29.950,-

Rundreise i Burma (Myanmar) – 11 dager/10 netter (BR01)

11  dager
Fra kr
23.950,-

Myanmar 

Myanmar – Mystical Myanmar

Myanmar sitter i krysningspunktet mellom Asias store sivilisasjonene i India og Kina, og vender ut mot Det Indiske Hav ved Thailand. En av Sørøst Asias største og mest varierte land, strekker Myanmar seg fra de glitrende øyene i Andamanhavet i sør og  rett opp til de østlige fjellkjedene i Himalaya.

Til denne dag i dag er Myanmar fortsatt en av de mest mystiske og uoppdagede destinasjonene i verden. Et land med med storslått skjønnhet og sjarm, men bare nylig har dukket opp i den moderne verden. Myanmar tilbyr alle de tradisjonelle herlighetene man finner i Asia i ett fantastisk land. Alt fra jomfruelige jungler, snødekte fjell og uberørte strender, kombinert med en rik og strålende arv som strekker seg tilbake mer enn to tusen år. Spektakulære monumenter og gamle byer som er hjem til 135 ulike etniske grupper.

Yangon er hovedstaden i Myanmar og er også sentrum til resten av landet. Yangon er også kjent som Dagon, som ble grunnlagt av Kong Okkalapa. Kongen erobret det nedre Myanmar i 1755 og forandret navnet Dagon til Yangon. Yangon betyr The End of Strife. Hovedstaden er nå den største og prominente byen, men var først en liten og ydmyk fiskelandsby. Innbyggertallet er cirka 5,8 millioner.
 
Gatene i Yangon er vide og sikre i midten av byen. Den har også andre store turist attraksjoner. Man kan finne mange berømte og historiske pagodes som for eksempel, Shwedagon, Sule, Botataung, museumer, parker, elver og det berømte shopping markedet Bogyoke Market (Scotts marked) og mange andre steder for å slappe av.
 
Mandalay ligger i den sentrale delen av Myanmar og på den østre siden av elva Ayeyawaddy og rundt 668 kilometer nord for hovedstaden av Yangon. Byen er også den nest største i Myanmar og var også den siste hovedstaden i Myanmar - dynastiet. Mandalay er fortsatt en av de mest sentrale byene innenfor buddhismen.

Bagan er en veldig gammel og historisk by som kan nås ved enten båt, bil, eller fly. Det er daglige flygninger fra og til Yangon. Denne byen er fødebyen til Myanmars sivilisasjon. Beliggenheten er ved den vestre sida av elva Ayeyawaddy og rundt 145 kilometer sørvest fra Mandalay. Bagan var hovedstaden i det første kongeriket i Myanmar mellom den 11. og det 14. århundre.

Ruinene av Bagan dekker et område på 42 kilometer med tusener av templer og monumenter. Det er blitt sagt at Bagan er en av de rikeste arkeologiske stedene i Asia. Bygningene i Bagan ble bygd av både treverk og murstein, men de bygningene som ble bygd av treverk er ødelagt og nå er det bare rester av mursteinene igjen.
 
Uansett hvor du går i Myanmar, enten det er cruising ned mektige Ayeyarwaddy River i stil, drivende over den gamle byen Bagan med varmluftballong, eller søke etter den unnvikende tiger på baksiden av en elefant, er det alltid en følelse av eventyr – Myanmar venter på deg!