REISEMÅL

Mexico 

 


Reise til Mexico


Meksikanerne har spesielt talent for kunst, sies det. Og en forkjærlighet for sterke farger. Resultatet er selvsagt fargerik kunst, men også et særegent preg på hele samfunnet.

Til tross for det moderne inntrykket mange turister kan få ved et lite glimt av Mexico, finnes fremdeles flere enn 50 ulike opprinnelige stammer, med sitt eget språk og sin egen kultur i behold. Også maten er en viktig del av Mexicos historie, som fremdeles er levende, fargerik og sterk.
 

Men et måltid i Mexico er ikke mye å snakke om hvis det ikke inneholder tortilla, den runde, flate, pannekakelignende saken som brukes til nærmest all slags mat; kjøtt, fisk, bønner og grønnsaker. Mateksperter har talt seg frem til 166 ulike tortillaer i Mexico, enten laget av hvete eller mais. Vi lover at smaken er helt annerledes enn den europeiske tex-mex-varianten av tortilla.

 
Mexico regnes ikke som et farlig land å ferdes rundt i, men man bør ta visse forholdsregler. Kriminaliteten har økt kraftig i Mexico City de siste årene, og en del turister har blitt utsatt for ran og vold. La ikke være å reise dit av den grunn, men vær ekstra forsiktig.

De som skal reise rundt i den sydlige staten Chiapas, et av de mest spennende områdene i Mexico, bør ta hensyn til striden mellom indianerne og styresmaktene. Det er ikke farlig for turister her, men det anbefales likevel at man følger de etablerte hovedrutene i området. Badestedene og områdene rundt disse på Yucatan-halvøya regnes som sikre for turister.