REISEMÅL
DESTINASJON

Reisetilbud

Maldivene - Centara Ras Fushi m/ All Inclusive (ML08)

8  dager
Fra kr
23.950,-

Maldivene - Centara Grand Island m/ All Inclusive (ML03)

8  dager
Fra kr
29.950,-

Maldivene - paradis på jord! (ML01 - Lily Beach Resort & Spa)

8  dager
Fra kr
34.790,-

Maldivene - Makunudu Island Resort (ML06)

8  dager
Fra kr
19.350,-

Maldivene - The Sun Siyam Iru Fushi (ML02)

8  dager
Fra kr
18.290,-

Maldivene 

Reise til Maldivene

Reis til Maldivene for å slappe av i luksuriøse, tropiske og romantiske omgivelser langt unna dagliglivet. Det er også et perfekt reisemål for deg som er glad i vannsport, dykking, snorkling og naturlig nok sol og varrme. 

Maldivene er et paradis, hvor sanden er hvit som smilene til lokalbefolkningen og der de fargerike fiskene svømmer lykkelige i det varme og behagelige vannet i Det indiske hav. 

Maldivene har dype blå hav, hvite sandstrender og palmetrær. Det er også et sted som er fullt av karakter. Mens det er det perfekte stedet å sitte på en strand og se en solnedgang med en god cocktail ved siden av, er det også et geografisk vidunder med tusenvis av fisk som svømmer rundt de levende korallene kun få meter fra der du sitter ved strandkanten. 

Maldivene er en øygruppe med over 1,100 vakre koralløyer som ligger rundt ekvator og cirka 650 kilometer fra Sri Lanka. Maldivene er kjent for sitt vakre og naturlige liv under havoverflaten. Havene rundt Maldivene, som har en gjennomsnittstemperatur på 26 - 29 grader, er ideelle for vekst av korallrev. 99 prosent av Maldivene består av hav og 200 av øyene er bebodde. Videre er rundt 90 av øyene utviklet som resorts . Resten av øyene er ubebodde eller brukt til formål som jordbruk og fiske.

Landets 26 naturlige atoller tilbyr nautiske herligheter som nattfiske, vindsurfing, snorkling og dykking. En atoll er en øy som som har sunket så langt ned i havet at kun står et ringformet korallrev igjen. 


Vær
Været i Maldivene er vanligvis perfekt med lyse dager, behagelige kvelder og nydelige solnedganger. Gjennomsnittstemperaturen er på rundt 30 grader hele året og er preget av to årstider; den tørre årstiden fra januar til mars og regnsesongen fra midten av mai til november. 

Når det en sjelden gang oppstår tordenvær gir det et velkomment avbrekk fra solen. For ekstra spenning kan en svømmetur i regnet anbefales da havet vil være ekstra varmt. 


Miljø
Øyene er beskyttet av tusenvis av rev som må være i live for at denne unike øygruppen skal kunne eksistere i fremtiden. Lokalbefolkningen trenger fisken i vannet for livsoppholdet og er avhengige av sine vakre rev og øyer for å opprettholde turismen. Det viktigste er at både de lokale innbyggerne og reisende tar vare på det naturlige miljøet på en bærekraftig måte for at dette fantastiske stedet skal kunne overleve. 

Flere offentlige reguleringer har blitt iverksatt for å gi naturlig vern til de over 1 100 øyene. Viktige marineområder er satt opp som vernede området siden 1995. Truede arter som hvalhaien, skilpadder, delfiner og koraller er vernet av loven for å sikre en positiv fremtid for artene i tiårene som kommer.