Madagaskars høydepunkter (MG03)

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Madagaskar
 • Gyldig fra
  01-01-2021
 • Gyldig til
  31-12-2023
 • Varighet
  11 Dager
 • Overnattingstype
  Hotell
 • Transportform
  Fly
 • Pris
  Fra kr 21.950,-
Program
Våre rundreiser

Bli med på denne 11-dagers reisen på vakre Madagaskar. Lær om tradisjonell gassisk håndverk, kjør tog på over 80 år gamle togskinner, bo på en camp midt i den ville regnskogen og besøk flere av de vakre naturskjønne nasjonalparkene med sine fantastiske flora og fauna. En uforglemmelig tur spekket med unike opplevelser!

Dag 1 – Tana flyplass (M)
Ved ankomst på Tana flyplass vil dere bli ønsket velkommen og transportert til deres hotell for innsjekk og middag.

Overnatting på Residence Lapasoa
 

Dag 2 – Tana – Antsirabe (F/M)
Etter frokost vil dere dra tidlig på morgenen mot Antsirabe. På veien vil dere stoppe i Ambatolampy for å besøke en workshop som lager gryter. Etter dette vil dere fortsette mot Antsirabe. Antsirabe er en vakker by i det skotske høylandet på Madagaskar og er et resultat av blandede kulturer som bygde byen for to århundrer siden. Byen reflekterer varmen av sitt folk og orginaliteten av sine tradisjoner. Byen er kjent for sine ”pousse pousse”, edelstener og håndverk, og de brede gatene inviterer dere til å oppdage forskjellige workshops der folk arbeider med å transformere de naturlige materialene zebu horn (for bestikk) eller hvete halm (for hatter). Dere kan også bli med på en organisert bytur med bil eller rickshaw. Mot kvelden vil dere dra til hotellet for innsjekk og middag.

Overnatting på Vatolahy Hotel
 

Dag 3 – Antsirabe – Sahambavy (F/M)
Etter frokost vil dere kjøre til Sahambavy, med stopp i Ambositra for å besøke håndverksmarkedet. Ambositra er en liten by kjent for Zafimaniry treskjæring og håndverk. Folket her er kjent for den typiske trearkitekturen av sine hus. Deres kultur og landeområder klassifiseres som en UNESCO World Heritage Site. Dere vil ankomme Sahambavy på kvelden og sjekke inn på deres hotell før dere spiser en god middag.

Overnatting på Lac Hotel
 

Dag 4 – Sahambavy – Manakara med tog (F/M)
Frokost på hotellet før dere vil sette dere på et tog fra Sahambavy til Manakara. Dette blir en svært pittoresk heldags-reise over frodige grønne skoger, det røde høylandet og forbi en rekke plantasjer. Toget tøffer avgårde på skinner bygget på 30-tallet. Men det er ikke bare på utsiden av toget det er ting på se; på innsiden er det fullt med lokale gassiske folk som bringer med seg kasser med bananer og kaffe som skal selges, og kjøpmenn pruter gjennom vinduene på hvert stopp av turen. Dere vil ankomme Manakara på kvelden hvor dere vil sjekke inn på hotellet og spise middag.

Overnatting på Parthenay Club
 

Dag 5 – Manakara – Ranomfana (F/M)
Etter frokost vil dere få muligheten til å avlegge Pangalanes kanel et kort besøk. Videre vil dere kjøre til Ranomafana, som betyr ”varmt vann”, og er kjent for sine varme kilder. På ettermiddagen  vil dere besøke landsbyen som huser disse varme kildene og ta en nattestur i nasjonalparken Ranaomafana for å se lemurer, frosker og hvis dere er heldige, fossaer, en sjelden kattelignende rovdyrart som kun finnes på Madagaskar. Sjekk inn på hotellet for middag og overnatting.

Overnatting på Chez Gaspard
 

Dag 6 – Ranomafana Nasjonalpark – Fianarantsoa (F/M)
Frokost på hotellet før dere vil bruke hele dagen på å utforske naturreservatet Ranomafana. Det anbefales å våkne opp tidlig for en morgentur i parken, da dette er den beste tiden for å se dyrene i action. Ranomafana Nasjonalpark er full av orginalitet og variasjon. Lær om planter, fugler, amfibier og kultur på denne spennende turen gjennom den tropiske regnskogen. Skogens flora og fauna er blant de mest varierte og unike. Etter besøket i parken vil dere dra til Fianarantsoa, en kjøretur på ca. 2 timer. Ved ankomst vil dere sjekke inn på hotellet og spise middag.

Overnatting på La Riziere
 

Dag 7 – Fianarantsoa – Tsaranoro (F/M)
Etter frokost på hotellet vil dere kjøre til Tsaranoro dalen med ett stopp i Ambalavao for å besøke det private reservatet ”Anja”, en interessant park hvor dere får nærkontakt med lemurer og vil se Betsileos tradisjonelle graver. En lokal guide vil følge med dere. Etter besøket vil dere fortsette til Tsaranoro dalen. Ved ankomst vil dere sjekke inn på Tsara Camp som ligger i Tsaeanoro dalen med Tsaranoro Mountain (800m) på den ene siden og de gigantiske fjellkjedene av Andringitra Nasjonalpark på den andre siden. Leiren tilbyr telt på 16 kvm med god komfort. Middag i leiren.

Overnatting på Tsara Camp
 

Dag 8 – Tsaranoro – Isalo (F/M)
Frokost i leiren og morgenen dedikert til en tur i Tsaranoro dalen. Tsara Camp organiserer flere guidede turer i det vakre rødlige fjellet. De lette turene tar dere med til en hellig skog bebodd av Catta lemurer, til et vakkert fossefall, et naturlig basseng og nærliggende Barabory landsbyer. Dette er en unik mulighet til å oppdage det tradisjonelle gassiske livet til befolkningen. De litt tyngre turene tar dere med hele veien opp til Mt. Chameleon. Etter deres valgte tur vil dere kjøre videre til Isalo. Ved ankomst vil dere sjekke inn på hotellet og nyte en god middag.

Overnatting på Isalo Ranch
 

Dag 9 – Isalo Nasjonalpark (F/M)
Frokost på hotellet før dere setter ut på en heldagstur i Isalo Nasjonalpark. Parken har en unik kombinasjon av sandstein kuttet med dype daler og åpne sletter sjeldne endemiske planter som gjør denne parken spesielt givende. Parken dekker et område på 81,540 hektar og omfatter Isalo Nasjonalpark hele veien til Isalo Massif, en spektakulær fjellkjede som består av erodert sandstein. Dette slående vakre naturreservatet er fylt med gylne sletter avbrutt av tinder av terrakotta stein, daler, kløfter og fosser. Etter besøket vil dere dra til hotellet for middag og overnatting.

Overnatting på Isalo Ranch
 

Dag 10 – Isalo – Tulear – Tana (F/M)
Etter frokost vil dere kjøre til Tulear, en tur på ca. 4 timer. Den sørlige hovedstaden i Madagaskar, kjent som ”den hvite byen” eller ”Sun City”, er en mosaikk av etnisitet og kultur. Byen tilbyr tusen lyse farger og en konsert med Tsapiky musikk som fosser gjennom gatene. Hvis tiden tillater det vil dere besøke det private reservatet Aboretum a’Antsokay, et område på 40 hektar som ligger 12 km sørøst for byen Toliara. Reservatet er omgitt av en hekk-plante, og grunnleggeren har tatt på seg oppgaven å dyrke frø og stiklinger for de utryddningstruede planteartene som er mest utsatt for avskoging, skogbranner og plyndring. Videre vil dere bli kjørt til flyplassen i Tulear for fly tilbake til Tana. Ved ankomst i Tana vil dere bli møtt og transportert til deres hotell for middag og overnatting.

Overnatting på Residence Lapasoa
 

Dag 11 – Hjemreise (F)
Etter frokost på hotellet vil dere bli transportert til flyplassen for hjemreise. På veien vil dere dra innom håndverksmarkedet i Ivato.

Pakkepris:
Fra kr 21 950,- per person. 


Pakkeprisen gjelder per person og inkluderer følgende: 
 

 • Fly Oslo - Madagaskar t/r inkludert alle skatter og avgifter. 
 • Innenriksfly som spesifisert i programmet. 
 • Overnatting som spesifisert i programmet. 
 • Utflukter og engelsktalende guide som spesifisert i programmet. 
 • Transport med bil som spesifisert i programmet. 
 • Inngangspenger og måltider som spesifisert i programmet. Rundreisen inkluderer ikke: 
Personlige utgifter som forsikring, klesvask, regninger, telefon, alkohol, tips etc.


Merknader:   

 • Tilslutningspriser fra andre byer i Norge kan ordnes.
 • Rundreisen kan endres med flere/færre netter, andre reisemål, hoteller og utflukter. 
 • Forbehold om prisendringer, ledige plasser og trykkfeil. Utvalgte hoteller:

 • Tana: Residence Lapasoa
 • Antsirabe: Vatolahy
 • Sahambavy: Lac Hotel
 • Manakara: Parthenay Club
 • Ranomfana: Chez Gaspard
 • Fianarantsoa: La Riziere
 • Tsaranoro: Tsara Camp
 • Isalo: Isalo RanchTa kontakt for mer informasjon!
Vi har konsekvent valgt å legge fokus på private rundreiser for at du som reisende ikke skal være bundet fast til en gruppe. Servicen vil derfor være på et høyt og personlig nivå med lokale og dyktige engelsktalende guider og sjåfører på de fleste av våre rundreiser.
 
Alle våre rundreiser er private, og gjelder i hele reiseperioden som står i rundreisen, dersom ikke annet er nevnt. Det vil si at du selv kan velge når du ønsker å reise. Det er ikke satt opp faste reisedatoer, men vi har egne avtaler med rutefly som har daglige avganger.
 
Dersom du ønsker en skreddersydd rundreise, er det noe vi selvfølgelig kan ordne. Ta kontakt for mer informasjon!