Kulturrike Laos og Kambodsja 13 dager / 12 netter (KH06)

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Kambodsja
 • Gyldig fra
  01-01-2021
 • Gyldig til
  31-12-2023
 • Varighet
  13 Dager
 • Overnattingstype
  Hotell
 • Transportform
  Fly
 • Pris
  Fra kr 23.950,-
Program
Våre rundreiserBli med til Laos og Kambodsja for å utforske det autentiske Asia med fokus på natur, kultur og historie.


(F) = Frokost. (L) = Lunsj. (M) = Middag.
 
 
Dag 1: Ankomst Luang Prabang
Velkommen til Laos og Luang Prabang! Ved ankomst på flyplassen vil dere bli møtt av vår representant og kjørt til hotellet for innsjekk.
 
På ettermiddagen vil dere få en guidet tur i denne verdensarv-byen med blant annet det 500 år gamle tempelet, Wat Xieng Thong. Byen har mange små og spennende sidegater man kan utforske, og guiden dere vil kunne svare på spørsmål dere måtte ha. Dere fortsetter med rundturen til nasjonalmuseumet som tidligere var det kongelige palasset. Midt imot museumet ligger Phousi Mountain hvor dere vil ta turen opp for å nyte fantastisk utsikt over den vakre byen. 
 
Overnatting i Luang Prabang.
 
Sala Prabang
Dette boutique hotellet ble renovert i 2002 og er at de fineste eksemplene på arkitektur fra kolonitiden i Luang Prabang. Tidligere var deler av hotellet hjemmet til Laos’ første statsminister og ble ført opp på verdensarvlisten i 1995. Til sammen er seks av hotellets bygninger på listen, men hotellet har også et antall villaer og en tradisjonell, laotisk bungalow. Hvert av de 65 rommene har et unikt design hvor det tradisjonelle møter det moderne.
 
 
Dag 2: Luang Prabang / Kuang Si Waterfalls (F/L)
Etter frokost møter dere guiden for å bli med på en utflukt. Dere starter med et besøk til Traditional Arts and Ethnology Centre, et museum dedikert til Laos’ etniske grupper. Deretter kjører dere ut på landsbygden hvor dere vil få besøke en Hmong, Khmu og Lowland Lao landsby, og kan sammenligne de ulike tradisjonene og kulturene - en unik opplevelse!
 
Senere går turen til det naturskjønne Kuang Si fossefallet som stuper ned i fristende, turkise kulper og hvor dere kan nyte et avslappende bad. Dere returnerer så til Luang Prabang for kvelden.
 
Overnatting i Luang Prabang.
 
 
Dag 3: Luang Prabang / Kamu Lodge (F/L/M)
I dag blir dere kjørt til bryggen hvor en tradisjonell Long River båt vil ta dere med på et rolig cruise oppover elven. Stopp ved Pak Ou grottene for å beundre kalksteinklippene og de mange tusen Buddhastatuene, før dere fortsetter opp elven til øko-lodgen Kamu Lodge. Her sjekker dere inn i de komfortable telt-lodgene og vil deretter få lunsj servert på en paviljong midt i de grønne rismarkene. Resten av dagen til fri disposisjon.
 
Overnatting i Kamu Lodge.

Kamu Lodge
Denne øko-lodgen åpnet ved Mekongs elvebredd  i 2004 med mål å tilby turister et bærekraftig alternativ. Kamu Lodge har 20 safari-telt med høy standard, stråtak, flislagte gulv og egen veranda.  Strøm og varmtvann drives av solpanel og alt søppel blir resirkulert eller returnert til Luang Prabang. Gjester oppfordres til å ta kontakt med og støtte nærmiljøet, lodgen sørger for flere tiltak i landsbyen som helsetjenester og  mikrokredittprogram.
 
 
Dag 4: Kamu Lodge / Luang Prabang (F)
Etter frokost reiser dere nedover elven tilbake til Luang Prabang, dere sjekker inn på hotellet og har resten av dagen til egen disposisjon.
 
Overnatting i Luang Prabang.
 
 
Dag 5: Luang Prabang / Siem Reap (F)
Frokost på hotellet før dere transporteres til flyplassen for fly til til Siem Reap. Ved ankomst blir dere møtt av vår representant og kjørt til hotellet for innsjekk. Resten av dagen til fri disposisjon.
 
Overnatting i Siem Reap.
 
La Niche D' angkor Boutique Hotel
Dette sjarmerende hotellet er beliggende i hjertet av Siem Reap omgitt av en frodig, tropisk hage. Her tilbys 36 rom i enkel, moderne stil hvor de fleste av rommene har egen terrasse og utsikt til det elegante svømmebassenget som hotellet er bygget rundt. La Niche D’angkor har også spafasiliteter med massasje, samt en utendørs-restaurant som serverer kambodsjansk og lokalinspirerte, internasjonale retter.
 
 
Dag 6: Angkor Wat (F/L)
I dag vil dere blant annet få besøke Angkor Thom, South Gate, Bapthuonm Royal Enclosure, The Elephants Terrace og Terrace of the Leper King. Høydepunktet er Angkor Wat, verdens største tempel som er dedikert til den hinduistiske guden Vishnu. Dette enorme fjelltemplet ble bygget av kong Suryavarman II og regnes som et arkitektonisk og kunstnerisk mesterverk. Dere vil også få se solnedgangen fra Phnom Bakeng Hill, noe som gir dere nydelig utsikt over Angkor.
 
Overnatting i Siem Reap.
 
 
Dag 7: Beng Mealea (F/L)
I dag vil dere ta turen utenom allfarvei og oppleve den kambodsjanske landsbygden. Dere vil blant annet besøke en skole før dere, etter lunsj, får oppleve Beng Mealea, et lite besøkt tempel i jungelen. Dere returnerer deretter til Siem Reap og har resten av dagen til fri disposisjon.
 
Overnatting i Siem Reap.
 
 
Dag 8: Siem Reap (F/L)
Dere vil få muligheten til å forberede et Khmer-måltid til de buddhistiske munkene som er avhengig av denne støtten, men først vil dere få oppleve markedet hvor maten handles inn, en opplevelse i seg selv! Dette er en unik mulighet til å komme i dialog med en buddhistisk munk om kambodsjansk kultur og religion. Resten av dagen har dere til fri disposisjon.
 
Overnatting i Siem Reap.
 
 
Dag 9: Siem Reap / Battambang (F)
Etter frokost blir dere kjørt til Battambang hvor dere vil oppleve det lokale ”bambustoget” som blir brukt til å frakte folk og varer og som ikke minst er en morsom turistattraksjon.
 
På kvelden vil dere se Phare Cambodian Circus som skiller seg fra et vestlig sirkus da det er Kambodsjansk dans og kultur som står i fokus. En Tuk Tuk vil ta dere til hotellet, resten av kvelden til fri disposisjon. 
 
Overnatting i Battambang.
 
Phka Villa
Phka Villa Battambang ligger som en grønn og rolig oase i byen, litt unna de travelste gatene. Hotellet er et av de beste i Battambang med et flott svømmebasseng og en restaurant som serverer mat inspirert både fra Kambodsja og vesten. Rommene er elegante og romslige med khmer-inspirert design og moderne fasiliteter.  
 
 
Dag 10: Battambang (F/L)
I dag vil dere få være med på en halvdags-sykkeltur som tar dere til de tradisjonelle, lokale industriene i områdene rundt Battambang. Turen er på ca 30km og går gjennom et vakkert og frodig landskap. Dere returnerer til hotellet før lunsj, resten av dagen til fri disposisjon. 
 
Overnatting i Battambang.
 
 
Dag 11: Battambang / Phnom Penh(F/L)
Etter frokost blir dere hentet og kjørt videre til Phnom Penh en tur på 6 timer, med flere stopp på veien blant annet i Udong som var landets hovedstad fra tidlig 1600-tallet frem til 1866. Dere vil også gjøre stopp i flere landsbyer.
 
Overnatting i Phnom Penh.
 
Hotel Cara
Beliggende i hjertet av Phnom Penher det bare noen få minutter fra hotellet til blant annet Central Market og Royal Palace. Hotellet har 48 unike rom i stilren og moderne design, de fleste med privat balkong. Restauranten er kjent for utsøkt tapas blant sine kambodsjanske og internasjonale retter, i tillegg er restauranten et populært spillested med live-musikk. Hotellet har også spafasiliteter med både massasje og behandlinger.

 
Dag 12: Phnom Penh (F/L)
Phnom Penh representerer det gamle Asia med sine historiske bygninger, spennende mat og store markeder. Dere vil blant annet få besøke det kongelige palasset og nasjonalmuseumet, samt  Apsara Art Association som har som formål å bevare kambodsjansk kunst og kultur. Lunsj vil bli servert på restauranten Friends or Romdeng som serverer mat fra de ulike provisnene, og som sørger for at profitten går til videre opplæring og utdannelse av de ansatte.
 
På ettermiddagen besøker dere Choeng Ek og Killing Fields, samt Tuol Sleng fengselet. En viktig opplevelse når man besøker Phnom Penh.
 
Overnatting i Phnom Penh.
 
 
Dag 13: Phnom Penh / hjemreise (F)
Formiddagen til fri disposisjon før dere blir transportert til flyplassen for hjemreise.

 
Pakkepris:
Fra kr 23 950,- per person som inkluderer følgende:
 
 • Fly, Oslo – Luang Prabang / Phnom Penh - Oslo.
 • Regionfly, Luang Prabang – Siem Reap.
 • Overnatting som spesifisert i programmet.
 • Utflukter og engelsktalende guide som spesifisert i programmet.
 • Privat transport som spesifisert i programmet.
 • Inngangspenger og måltider som spesifisert i programmet.


Prisen inkluderer ikke:
Personlige utgifter som visum, forsikring, klesvask, regninger, telefon, alkohol, tips til guide etc.


Merknader:
 • Forbehold om prisendringer, ledige plasser og trykkfeil.
 • Hotell(er) av lik standard tilbys dersom hotellalternativet i reiseforslaget ikke er tilgjengelig.
 • Rundreisen kan endres etter ønske med flere/færre netter, andre reisemål, hoteller, utflukter etc.
 • Visum ved ankomst i Laos er mulig mot USD35 per person (husk 2 passbilder).
 • Visum til Kambodsja søkes elektronisk ved å klikke her 
 

Utvalgte hoteller:
 • Luang Prabang: Sala Prabang, Riverside Room.
 • Mekong: Kamu Lodge, Luxury Tent.
 • Siem Reap: La Niche d’Angkor Hotel, Deluxe Room.
 • Battambang: Phka Villa, Superior Room.
 • Phnom Penh:  Cara Hotel, Deluxe Balcony.


Ta kontakt for mer informasjon!

 
 
Vi har konsekvent valgt å legge fokus på private rundreiser for at du som reisende ikke skal være bundet fast til en gruppe. Servicen vil derfor være på et høyt og personlig nivå med lokale og dyktige engelsktalende guider og sjåfører på de fleste av våre rundreiser.
 
Alle våre rundreiser er private, og gjelder i hele reiseperioden som står i rundreisen, dersom ikke annet er nevnt. Det vil si at du selv kan velge når du ønsker å reise. Det er ikke satt opp faste reisedatoer, men vi har egne avtaler med rutefly som har daglige avganger.
 
Dersom du ønsker en skreddersydd rundreise, er det noe vi selvfølgelig kan ordne. Ta kontakt for mer informasjon!