REISEMÅL

Reisetilbud

Rundreise i fascinerende Kina og Vietnam - 12 dager/11 netter (CN02)

12  dager
Fra kr
35.460,-

Kina 


Reise til Kina
 

Kina har et innbyggertall rundt omkring 1,2 milliarder mennesker som vil si at det er verdens mest folkerike land. Det er også det tredje største landet i verden.

Årstidene i Kina er som Norge med vår, sommer, høst og vinter. Vintrene i Kina er milde med temperaturer som varierer mellom 10 - 20 grader. Den beste perioden å besøke Kina på er fra mars til oktober når temperaturene er relativt høye.
 

Beijing er kontrastenes by hvor du finner alt du leter etter. Uteliv, shopping. markeder, et utall av spisesteder, overdådige steder og store plasser, små fattigslige kvarterer, vennlige mennesker og god mat. Byen er Kinas nest største by med sine 12 millioner innbyggere. I 2008 arrangerte byen sommer-OL.


Turister som besøker Beijing burde ikke å gå glipp av den forbudte by som ligger i sentrum av byen. Området var tidligere kun beregnet for keiseren og hans arbeidere. 1 million mennesker skal ha vært involvert i byggingen av den forbudte by som tok 14 år å bygge. En annen flott attraksjon er sommerpalasset som ligger litt utenfor Beijing. Området på 290 hektar er praktfullt og var det stedet hvor keiseren ferierte.


Det er mange flere attraksjoner som kan nevnes, men den kinesiske muren er nok den attraksjonen som fortjener bli nevnt. Muren er en av verdens mest kjente underverker og det strømmer til turister fra fjernt og nært for å få med seg den fantastiske opplevelsen.
 

Alt i Beijing har store proposjoner og det er avstander til de fleste severdigheter uansett hvor du bor. Så skal du besøke denne byen kan du glemme å spasere rundt til de forskjellige stedene du vil se. Men byen kryr av drosjer som får deg rundt i byen for en billig penge. De fleste drosjer vil avtale pris på forhånd men det bør du glemme. Be de om å sette på taksameteret og skjønner de ikke hva du mener peker du bare på det; det er billigst. Taksameteret starter alltid på 10 RMB som tilsvarer 10 NOK og du kjører langt i byen for 15 NOK. Det finnes også sykkeldrosjer i byen men her må du avtale pris på forhånd. En fin måte å komme seg rundt på for de sykler litt i kriker og kroker så du får sett en del du ikke ser fra hovedgaten.