REISEMÅL

Japan 


Reise til Japan

Japan er et spennende land med moderne millionbyer som Tokyo og Kyoto. Landet består av cirka 1000 forskjellige øyer. De fire største heter Hokkaido, Kyushu og Shikoku. Japan er også et fjell-land som betyr at store og små jordskjelv forekommer i løpet av et år. 125 millioner mennesker bor i dette rike landet og 80 prosent av innbyggerne bor i byer og tettsteder. Religionene som dominerer i Japan er shinto og buddhisme.

 

Når du lander i Japan er det lurt å veksle valuta på flyplassen. Myntenheten heter yen og sedlene finnes i 1000, 5000 og 10000. I hotellene og de store byene kan USD veksles i kontanter eller reisesjekker. Kontantkort kan brukes i de største shoppingsentrene og i hotellene.
 

Hvis du lander i Tokyo (Narita International Airport) anbefales det å ta buss eller tog inn til byen. Siden det er et stykke fra flyplassen til byen burde man også sjekke hvor man skal på forhånd.
 

Tokyo sentralstasjon ligger i midten av byen og er den raskeste turen inn. JR Narita Express eller Keisei Skyliner er togene som kan benyttes og billett kan kjøpes inne i terminalen. Turen tar cirka en time og koster omtrent 150 NOK.