Essensielle Bali - 14 dager/13 netter (ID03)

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Bali
 • Gyldig fra
  01-01-2019
 • Gyldig til
  31-12-2020
 • Varighet
  14 Dager
 • Overnattingstype
  Hotell
 • Transportform
  Fly
 • Pris
  Fra kr 21.290,-
Program
Våre rundreiser


Eastern Travel & Tours tilbyr en eksotisk rundreise i Bali og omgivelsene rundt. Opplev det beste Bali har å tilby i løpet av 14 opplevelsesrike dager.

(F) = Frokost. (L) = Lunsj. (M) = Middag.


Dag 1: Ankomst Denpasar / Candidasa
Ankomst Denpasar. Dere blir møtt av vår guide ved ankomst. Transport fra flyplassen til Candidasa i Karangasem, Balis østlige provins. Turen vil ta cirka 2 timer. Stopp underveis ved fiskelandsbyen Kusumba for å se på de fargerike fiskebåtene og de små hyttene langs stranden. Innsjekk hotell i Candidasa, og resten av dagen til fri disposisjon.

Overnatting i Candidasa: Alila Manggis, Superior Room.


Dag 2: Candidasa / Klungkung / Besakih / Candidasa (F/L)
Frokost og deretter transport til Klungkung for å besøke tidligere høyesterett kjent som ’Kerta Gosa’. Høydepunktet er et dekorert tak med et maleri som viser slaget mellom det gode og det onde. Fortsett videre til Besakih, kjent som ’Mother Temple’ of Bali. Denne er beliggende på vestsiden av Mt. Agung, Balis høyeste vulkan (2 567 m). Besakih er det største og viktigste tempelet på øya. Lunsj serveres på Maha Giri Restaurant, hvor det vil bli servert fersk balinesisk mat. Nydelig utsikt over Mt. Agung og områdene rundt.

På ettermiddagen vil dere kjøre langs flotte veier, og underveis vil dere stoppe i landsbyen Sibetan for å se hvordan man vever på tradisjonelt vis. Besøk også en ’salak’ plantasje hvor dere vil få muligheten til å smake på denne eksotiske frukten. Skallet er skjellaktig, tynt, rødbrunt og glinsende og ser ut som et slangeskinn. Fruktkjøttet er fast og gulhvitt og frukten er delt inn i 2 - 4 deler som hver inneholder en stor mørkebrun kjerne. Smaken er søt og syrlig. Videre gjennnom risjordene for en 2 timers trekkingstur. Avslutningsvis vil dere utforske Tangagan, som er landsbyen til Bali Aga-folket – Balis første innbyggere som var til stede før Majapahit-folket kom fra Java. Dere vil få muligheten til å se den primitive arkitekturen i tillegg til tradisjonelle skikker og tradisjoner. Transport tilbake til Candidasa og resten av dagen til fri disposisjon.

Overnatting i Candidasa: Alila Manggis, Superior Room.


Dag 3: Candidasa / Tirta Gangga / Amed / Lovina Beach (F/L)
Utforsk den uberørte provinsen Karangasem etter frokost. Begynn dagen med et besøk til Tirta Ganga, som betyr ’Ganges vann’. Dette hellige vannpalasset ble bygd tidlig i det 20. århundre av den siste kongen som hersket i Karangasem. Det finnes mange ulike dammer, fontener, planteliv og bassenger i området rundt palasset. Fortsett videre til Amed, en rolig landsby ved sjøen som tilbyr gode muligheter for fisking, snorkling og dykking. Det er videre tilrettelagt for et cruise (ca. 1 time) i en tradisjonell ’Prahu’ båt som tilbyr nydelig utsikt over kystlinjen og omgivelsene rundt. 

Forslag til aktivitet: Dykking under vann ved kysten av Tulamben. 1 dykk ved Liberty Wreck. + kr 600,- per person.

Transport videre nordøstover til Lovina etter lunsj. Innsjekk hotell og resten av dagen til fri disposisjon.

Overnatting i Lovina: Puri Bagus, Superior Garden Villa Room.


Dag 4: Lovina / Lake Bratan / Munduk (F/M)
Morgenen og formiddagen til fri disposisjon til å slappe av ved stranden.

Forslag til aktivitet: Dolphin Cruise. Våkn opp ved soloppgang og bli med på et cruise for å spotte delfiner. Turen varer i 60 til 90 minutter. Transport tilbake til hotellet for frokost. + kr 100,- per person.

Forslag til aktivitet: Sudaji Waterfall Trek. En 2 timers trekking tur gjennom den flotte Sudaji-landsbyen. Dere vil gå forbi ulike plantasjer hvor det dyrkers kaffe, kokosnøtter og tropiske frukter før ankomst til Semkumpul-fossen (50 meter høyt). Andre fosser er også å finne i området.  + kr 150,- per person. 

Transport til Bratan-innsjøen for å besøke naturskjønne Ulun Danu Temple. Tempelet er beliggende midt i innsjøen på et lite stykke land som gir inntrykk av at tempelet flyter. Fortsett videre til Buyan og Tramblingan-innsjøen, og stopp underveis for å ta flotte bilder av landskapet rundt. Ankomst Munduk, som er beliggende i et uberørt område. Innsjekk og middag på hotellet.

Overnatting i Munduk: Puri Lumbung, Standard Cottage Room.


Dag 5: Munduk / Sanda (F/L/M)
Munduk er det perfekte området for utendørsaktiviteter. Området er preget av deilig klima med tropiske regnskoger og vakre fosser. 2 timers trekkingtur på morgenen, som vil ta dere med gjennom plantasjer hvor det dyrkes kaffe, vanilje, avokado og mye mer. Se hvordan de gror og høstes. Stien tar dere med til Red Coral-fossen før dere returnerer til Munduk gjennom en annen sti.
 

Kjør til Sanda landsbyen via Pupuan gjennom en av de mest naturskjønne veiene i Bali. Lunsj i Sanda før dere reiser videre til Balis vestkyst og forbi den lille byen Belimbing. Innsjekk hotell ved ankomst Sanda. Resten av dagen til fri disposisjon.

Overnatting i Sanda: Sanda Boutique Villa, Villa Room. Dag 6: Sanda / Gangga Beach (F/L)
Transport til Belimbing for å dra på en sykkelutflukt. Dere vil sykle i cirka 2 timer, mest i nedoverbakke mot vestkysten. Lunsj i Gaja Minah restaurant. Transport til Gangga Beach, innsjekk Waka Gangga. Waka Gangga tilbyr 10 unike bungalower med utsikt over Det indiske hav.

Overnatting i Gangga Beach: Waka Gangga, Lanai Room.


Dag 7: Gangga Beach / Tanah Lot / Umabian (F/M)
Morgenen og formiddagen til fri disposisjon. Reis sørover til Tanah Lot Temple på ettermiddagen. Tempelet er blant Balis mest kjente, og er beliggende på en liten øy cirka 100 meter utenfor kysten. Fortsett videre til Umabian for innsjekk hotell. Hotellet er designet som et tradisjonelt hus med paviljonger og gjesterom som er lagt i stil som en landsby. Resten av dagen til fri disposisjon. 

Overnatting i Umabian: Puri Taman Sari, Rice Terrasse Suite.


Dag 8: Umabian / Taman Sari Buwana / Taman Ayun / Ubud (F/L/M)
Start dagen med en bærekraftig utflukt til Taman Sari Buwana Farm. I løpet av denne halvdagsutflukten vil dere oppleve tradisjonell balinesisk liv og samtidig støtte et samfunnsbasert turistprosjekt i landsbyen Tunjunk. Besøk grunnskolen i landsbyen (NB: stengt i helger og skoleferier), før dere går videre til selve landsbyen. Observer den lokale gårdsdriften. Vi anbefaler bruk av sandaler og solkrem. Gå deretter sammen med de lokale bøndene til risslettene, bedre kjent som 'sawah' blant de lokale. Dere vil lære hvordan ris plantes og høstes (avhengig av sesong).

Bli deretter med på en gåtur rundt risslettene for å observere de daglige aktivitetene i landsbyen. Besøk ulike plantasjer, inkludert en kokosnøttplantasje hvor de lokale vll demonstrere hvilken teknikk de bruker for å klatre opp i trærne. Nyt en deilig lunsj i landsbyen før transport til Ubud på ettermiddagen. Stopp underveis ved Taman Ayun Temple ved Mengwi. En reise til Bali er ikke komplett uten å være vitne til tradisjonell balinesisk dans. På kvelden vil dere få muligheten til å se på en fantastisk forestilling i en nærliggende landsby. Transport tilbake til Ubud etter forestillingen. Middag serveres på en lokal restaurant. 

Overnatting i Ubud: Maya Ubud, Superior Room.


Dag 9: Ubud (F/L)
Start dagen med en tidlig morgentur gjennom rismarkene nær Ubud. Opplev naturen i rolige omgivelser. Tilbake til hotellet for å spise frokost. Tilbring formiddagen ved å utforske museer, palasser og lokale markeder. Besøk først ARMA Museum (Agung Rai Museum of Art), og se en av de største kolleksjoner av balinesiske og indonesiske malerier. Et besøk til ARMA gir god oversikt over øyas kunstneriske tradisjoner.

Fortsett videre til Ubuds Royal Palace som ligger i hjertet av denne lille byen. Palasset ble bygd i det 16. århundre og er i dag fortsatt hjemmet til Ubuds kongelige familie. Avslutt morgenutflukten med en tur til Ubud-markedet, hvor lokale handelsmenn kommer for å kjøpe og selge mat, håndverk og tekstiler. Lunsj serveres på Indus Restaurant, en av Ubuds beste restauranter med fantastisk utsikt over Tjampuhan-dalen. Slapp av med en balinesisk spatime på ettermiddagen. 

Overnatting i Ubud: Maya Ubud, Superior Room.


Dag 10: Ubud - Mt. Batur - Panglipuran - Jimbaran(F/L)
Transport gjennom flotte veier og omgivelser til Mt. Batur etter frokost. Stopp underveis ved landsbyen Sebatu og besøk det eksotiske tempelet Pura Gunung Kawi. Ved ankomst Kintamani vil det tilbys lunsj i en lokal restaurant hvor dere vil få anledning til å nyte fantastisk utsikt over Batur-innsjøen og Mt. Batur. Mt Batur er en vulkan som er 1 412 meter høy. Det er likevel ikke den høyeste vulkanen, men er blant en av de mest aktive i Bali. 

Videre til Panglipuran, som er en tradisjonell landsby og som er kjent for sine tradisjonelle balinesiske inngangsdører og annen arkitektur. Avslutt dagen ved å besøke det hellige Kehen-tempelet, som er bygd i en dal. Flott utsikt og atmosfære i dette området. Transport til Jimbaran sent på ettermiddagen.

Overnatting i Jimbaran: InterContinental Bali Resort, Resort Classic Room.


Dag 11 - 13: Jimbaran (F)
Dagene til fri disposisjon.

Overnatting i Jimbaran: InterContinental Bali Resort, Resort Classic Room.


Dag 14: Jimbaran (F)
Frokost. Dagen til fri disposisjon før transport til flyplassen for hjemreise til Norge.

Pakkepris:
Fra kr 21 290,- per person.


Pakkeprisen gjelder per person gyldig og inkluderer følgende:

 

 • ​Fly, t/r Oslo-Bali inkludert alle skatter og avgifter.
 • Hotellopphold med daglig frokost som nevnt i programmet.
 • Måltider som nevnt i programmet.
 • Utflukter og transport i privat bil med a/c som nevnt i programmet.
 • Engelsktalende lokal guide som nevnt i programmet.
 • Inngangspenger som nevnt i programmet.
 • 1-times balinesisk behandling i et spa i Ubud.
 • Båttur som nevnt i programmet.
   


Prisen inkluderer ikke:

 • Personlige utgifter som forsikring, visum, klesvask, regninger, telefon og alkohol.
 • Avreiseskatt på 200 000 IDR per person må betales ved avreise fra Bali i lokal valuta (ca. USD20,- per person).
 • Måltider som ikke er nevnt i programmet
 • Eventuelle avgifter for bruk av videokamera og kamera.
 • Annet som ikke er tydelig nevnt i rundreisen.
 • Tips til guide og sjåfører.

 

Merknader:

 • Forbehold om prisendringer, ledige plasser og trykkfeil.
 • Tilslutningspriser fra andre byer i Norge kan ordnes.   
 • Rabatt kan tilbys dersom dere er 3 personer eller flere som reiser.
 • Tillegg for enkeltrom/enkeltreisende.


 

Utvalgte hoteller:

 • Candidasa: Alila Manggis, Superior Room.
 • Lovina: Puri Bagus, Superior Garden Villa.
 • Munduk: Puri Lumbung, Standard Cottage Room.
 • Pupuan: Sanda Boutique Villa, Villa Room.
 • Gangga Beach: Waka Gangga, Lanai Room.
 • Umabian: Puri Taman Sari, Rice Terrace Suite Room.
 • Ubud: Maya Ubud, Superior Room.
 • Jimbaran:InterContinental Bali Resort, Resort Classic Room.


Ta kontakt for mer informasjon!


Vi har konsekvent valgt å legge fokus på private rundreiser for at du som reisende ikke skal være bundet fast til en gruppe. Servicen vil derfor være på et høyt og personlig nivå med lokale og dyktige engelsktalende guider og sjåfører på de fleste av våre rundreiser.
 
Alle våre rundreiser er private, og gjelder i hele reiseperioden som står i rundreisen, dersom ikke annet er nevnt. Det vil si at du selv kan velge når du ønsker å reise. Det er ikke satt opp faste reisedatoer, men vi har egne avtaler med rutefly som har daglige avganger.
 
Dersom du ønsker en skreddersydd rundreise, er det noe vi selvfølgelig kan ordne. Ta kontakt for mer informasjon!