En eventyrlig rundreise i Indonesia (ID20)

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Indonesia
 • Gyldig fra
  01-04-2021
 • Gyldig til
  31-12-2023
 • Varighet
  13 Dager
 • Overnattingstype
  Hotell
 • Transportform
  Fly
 • Pris
  Fra kr 20.450,-
Opplev den frodige øya Flores og øya Komodo på denne 13 dagers rundreisen. På turen vil du få muligheten til vandre gjennom blomstrende natur, nyte utsikten fra kanten av en vulkan, snorkle mellom unike koraller og møte den mystiske Komodo-dragen.
 
(F) = Frokost, (L) = Lunsj, (M) = Middag
 
Dag 1 – Bali / Labuan Bajo
 
Velkommen til Labuan Bajo i Flores! Dere blir møtt av vår representant ved ankomst og transportert til hotellet. Innsjekk hotell og resten av dagen til fri disposisjon.
 
Labuan Bajo er en liten sjarmerende fiskelandsby som ligger i den vestlige delen av Flores. Havna er full av fiskebåter med fin utsikt over de nærliggende øyene.
 
Overnatting i Labuan Bajo: Bintang Flores Hotel.
 
 
Dag 2 - Labuan Bajo / Rinca Island (F/L/M)
 
Frokost. Bli med til øya Rinca, som er en del av den nest største nasjonalparken i Indonesia, Komodo National Park, for å spore opp Komodo-dragen.
 
Det vil også bli tid til snorkling og bading denne dagen. Dere vil bli servert god middag og får overnatte i båten som vil ligge i Rinca Bay. Det er en enkel standard på overnattingen med madrasser, lakner og myggnetting.
  
Overnatting ved Rinca Island: ombord i båten.
 
 
Dag 3 – Rinca Island (F/L/M)
 
Dagen starter tidlig med en gåtur på øya Rinca hvor dere kan nyte en vakker panoramautsikt. Det er ikke mange turister på Rinca og er et av de få stedene i verden hvor man kan se den mystiske Komodo-dragen. Etter dette seiler dere til et snorkleparadis med vakre korallrev, før dere fortsetter til en øy hvor dere kan se verdens største flaggermusart. 
 
Overnatting ved Rinca Island: ombord i båten.
 
 
Dag 4 – Komodo / Labuan Bajo (F/L)
 
På morgenen går dere i land en tur på øya Komodo med en lokal guide. Her er det også gode sjanser for å se Komodo-dragene som ofte kommer til dette området. Etter dette reiser dere tilbake til Labuan Bajo på Flores.
 
Overnatting i Labuan Bajo: Bintang Flores Hotel.
 
 
Dag 5 - Labuan Bajo / Ruteng (F)
 
På morgenen reiser dere videre til Ruteng som er kjent for sine spesielle rismarker. De kalles lingko og ser ut som gigantiske spindelvev. Dere vil få en omvisning av en lokal guide, og senere på kvelden vil dere få muligheten til å besøke det lokale markedet i Ruteng.
 
Overnatting i Ruteng: Santa Maria Homestay
 
.
Dag 6 -  Ruteng / Bajawa (F)
 
I dag kjører dere gjennom en vakker dal på vei til Bajawa, midt på Flores. På turen får dere oppleve øyas vakre landskap, og dere vil stoppe på veien ved innsjøen kalt Rane-mese. Denne tradisjonelle byen ligger omgitt av vulkaner på ca. 1 100 meter over havet.  
 
Overnatting i Bajawa: Silverin.
 
 
Dag 7 – Bajawa (F/L/M)
 
De neste to dagene vil gå med til vandring gjennom landskapet som omgir Bajawa. Ved å vandre fra landsby til landsby får dere opplevd både vakker utsikt over øya og den tradisjonelle kulturen. Inbyggerne i dette området er veldig vennlige og åpner hjemmet sitt for dere for natten. Selve vandringen tar mellom 3 til 5 timer.
 
Overnatting i Bajawa: Homestay.
 
 
Dag 8 – Bajawa (F/L)
 
Dere får en tidlig start på dagen til å vandre litt i området og nyte omgivelsene. Etter dette vil dere bli kjørt tilbake til Bajawa.
 
Overnatting i Bajawa: Silverin.
 
 
Dag 9 - Bajawa / Riung (F)
 
Morgenen starter med en tur til Danau Wavo Mudah krateret, hvor dere kan observere de rødfargede innsjøene som dannet seg etter et utbrudd i 2001. Etter dette går turen til Soa og de varme kildene som blir varmet opp av en vulkan i nærheten. Her kan dere ta et avslappende bad om dere ønsker, og nyte det unike landskapet.
 
Overnatting i Riung: Pondok SVD.
 
 
Dag 10 – Riung / Flores (F/L)
 
Ved Riungs kyst finnes det mange øyer kjent for sine vakre korallrev og eksotiske fiskearter. I dag får dere snorkle i disse unike områdene og blir servert fersk og nygrillet fisk til lunsj. 
 
Overnatting Riung: Pondok SVD.
 
 
Dag 11 - Riung / Detusoko (F)
 
I dag starter dagen med et besøk til sørkysten av Flores hvor dere blant annet kan gå en tur langs stranda. På ettermiddagen kjører dere videre til den lille landsbyen Detusoko som vil bli utgangspunktet for morgendagens utflukt.
 
Overnatting i Detusoko: Kelimutu Ecolodge.
 
 
Dag 12 - Detusoko / Kelimutu / Moni / Maumere (F)
 
Utflukten i dag starter med en tur til Kelimutu vulkanens utsiktspunkt som tar cirka 45 minutter å gå.  Vel fremme har dere sjansen til å få med dere en spektakulær soloppgang. Kelimutu er kjent for sine tre innsjøer som hele tiden skifter farge. Legenden sier at de dødes sjeler hviler her. Etter dette fortsetter dere med vandringen mot Maumere med stopp i fjellandsbyen Moni. Dere ankommer hotellet på kvelden.
 
Overnatting i Maumere: Sea World Club.
 
 
Dag 13 - Mumere / Bali (F)
 
Frokost på hotellet før dere transporteres til flyplassen for fly til Bali.
 


Pakkepris:
fra kr 20 450,- per person
 
Pakkeprisen inkluderer følgende:
 
 • Innenriksfly, Bali – Labuan Bajo og Mumere - Bali t/r inkludert alle skatter og avgifter.
 • Hoteller som nevnt i programmet.
 • Cruise som nevnt i programmet.
 • Utflukter, måltider, inngangspenger og engelsktalende guide som nevnt i programmet.
 • Transport med bil og båt som nevnt i programmet.
 
 
Rundreisen inkluderer ikke:
Fly Norge – Bali t/r
Personlige utgifter som forsikring, klesvask, regninger, telefon, alkohol, tips til guide etc.
 


Utvalgte hoteller:
 
Labuan Bajo: Bintang Flores Hotel
Rinca Island:
Ruteng: Santa Maria Homestay
Bajawa: Silverin og Homestay
Riung: Pondok SVD.
Detusoko: Kelimutu Ecolodge
Maumere: Sea World Club


Merknader:
 • Fly Norge – Bali t/r er ikke inkludert.
 • Husk: Norske borgere kan også få utstedt visum ved ankomst Indonesia. Dette visumet gir maksimum 30 dagers gyldighet. Passet ditt må være gyldig i minst seks måneder utover oppholdets varighet. Dette visumet kan ikke endres eller forlenges. Visumgebyret er USD 10,- for turistvisum gyldig inntil 7 dager og USD 25,- for turistvisum gyldig inntil 30 dager. Gebyret anbefales betalt i kontanter i USD eller enkelte andre større valutaer.
 • Husk: avreiseskatt på 150 000 IDR per person må betales ved avreise fra Indonesia i lokal valuta (ca. kr 100,- per person).
 • Prisen er basert på minimum 2 reisende. Tillegg for enkeltrom.
 • Husk å ta med gode tursko.
 • Dette er kun et reiseforslag, så rundreisen kan legges opp etter ønske med oppgraderte rom, andre reisemål, hoteller, flere/færre netter etc.
 • Forbehold om prisendringer, ledige plasser og trykkfeil.
 
Ta kontakt for mer informasjon!