Eksotisk rundreise i Kerala - 15 dager/14 netter (IN03)

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  India
 • Gyldig fra
  01-01-2021
 • Gyldig til
  31-12-2023
 • Varighet
  15 Dager
 • Overnattingstype
  Hotell
 • Transportform
  Fly
 • Pris
  Fra kr 20.590,-
Program
Våre rundreiser


Bli med på en eksotisk rundreise til den sørlige delen av India og til den sjarmende delstaten Kerala. Rundreisen begynner i Cochin før dere reiser til landlige Munnar og fortsetter ferden videre med cruise i en husbåt. Rundreisen avsluttes med avslappende dager i Varkala og Kovalam.


Dag 1: Cochin
Ankomst Cochin. Dere blir møtt av våre lokale representanter og transport til hotellet for innsjekk. Bli med for å oppleve den verdenskjente ‘Kathakali Dance’ på et lokalt teater på kvelden.

Overnatting i Cochin.


Dag 2: Cochin
Bli med på en halvdagsutflukt i Cochin etter frokost. Cochin er den finansielle og den mest kulturelle byen i delstaten Kerala. Dere besøker blant annet ”The Dutch Palace” (stengt på fredager og hellidager) som er kjent for sine veggmalerier fra skriftsamlingen Ramayana. Videre besøkes den jødiske synagogen som ligger i hjertet av byen som kalles Jew Town (stengt på lørdager og jødiske hellidager).

Deretter besøkes St. Francis Church, den eldste europeiske kirken i India som opprinnelig ble bygd i 1557 av portugiserne.

Overnatting i Cochin.


Dag 3: Cochin / Munnar
Transport til Munnar etter frokost. Munnar er beliggende cirka 5 timer unna Cochin med bil og er omgitt av frodige te- og kaffeplantasjer. Byen ligger ved tre fjellbekker, Mudrapuzha, Nallathanni og Kudala, som er kjent for sitt behagelige og fredfulle landskap.

Det vakre landskapet, koselige været, og lukten av tebladene gjør at Munnar er en av de mest etterspurte reisemålene i Sør-India. Dette var årsaken til at britene alltid trakk seg tilbake til Munnar når varmen og luftfuktigheten var på sitt høyeste i andre deler av Kerala under kolonitiden.

Munnar ligger også i nærheten av fjelltoppen Anaimudi, den høyeste toppen i fjellkjeden Ghats.Innsjekk og resten av dagen til fri disposisjon ved ankomst Munnar. 

Overnatting i Munnar.


Dag 4: Munnar
Heldagsutflukt i Munnar etter frokost. Besøk blant annet Mattupetty Dam, Kundale Lake, og Echo point. Dere vil også besøke Rajamalai hvor det vil være store sjanser for å se den mest spesielle fjellgeitarten, ”Nilgiri Thars ”. Ta turen innom Tea museum som har en samling av minneverdige gjenstander og samtidig tar dere med tilbake i tid da teindustrien etablerte seg i Munnar på 1880-tallet.

Resten av dagen til fri disposisjon. 

Overnatting i Munnar. 


Dag 5: Munnar / Periyar
Transport fra Munnar til Periyar etter frokost. Det blir en kjøretur langs fjellkjeden Ghats til Periyar. Området langs veien er preget av te- , kaffe- og pepperplantasjer som har høy beliggenhet over havet i Cardomom Hills. Ankomst ved Periyar Wildlife Sanctuary som er en etablert jungelpark. Her vil dere finne blant annet elefanter, tigre, villsvin, langur og flere. Den kunstige Peryiar-innsjøen dannet av Mullaperiyar-dammen gir en spesiell sjarm til parken. Parken er spredt over 777 kvadratkilometer, hvorav 360 kvadratkilometer er en eviggrønn skog. 

Bli med til en krydderplantasje etter innsjekk, hvor dere vil få mulighet til spasere rundt i plantasjen med uberørt natur og fjellkjeden Ghats i bakgrunn. En engelsktalende guide tar dere med videre for å se på ulike kardemomme-, pepper-, vanilje-, kaffe- og teplantasjer. Dere vil også se en rekke andre type krydder som kanel, nellik, muskat, ingefær, gurkemeie og karriblader ved skråningene i krydderplantasjen.
Resten av dagen til fri disposisjon. 

Overnatting i Periyar.


Dag 6: Periyar / Kumarakom
Bli med til Periyar Wildlife Sanctuary tidlig på morgenen. Periyar Wildlife Sanctuary er plassert i høyden hvor temperaturene vil variere fra 15 til 30 grader. Bli med på et cruise for å oppleve dyrelivet rundt Periyar-innsjøen. Det vil være muligheter for å se blant annet en elefantfamlie ved vannkanten, villsvin som går amok, og dersom dere er heldige vil dere få øye den indiske tigeren.Ha alltid kikkerten i nærheten, for da kan du være heldig å oppdage en blå undulat eller en andre sjeldne fuglearter.

Transport til Kumarakom etter frokost. Kumarakom er en sjarmerende halvøy som renner inn i Vembanad-innsjøen. Ferskvannet fra innsjøen renner inn og lager en labyrint av laguner, bekker og kanaler. Innsjekk ved ankomst og resten av dagen til fri disposisjon for å nyte omgivelsene rundt.

Overnatting i Kumarakom.


Dag 7: Kumarakom
Frokost. Dagen til fri disposisjon.

Vi kan anbefale følgende aktiviteter (mot ekstra kostnad).
• En avslappende tur gjennom noen av kanalene i Kumarakom.
• Nyt en Ayurvedic massasje. Alle resortene i Kumarakom har massører som er sertifiserte. 

Overnatting i Kumarakom.


Dag 8: Kumarakom / Alleppey
Frokost på hotellet. Utsjekk og transport til husbåten, også kjent som Kettuvallam. Gjør dere klare for en uforglemmelig tur på overnattingcruise i Keralas vakre kanaler. Båten vil cruise til solnedgangen før båten ankrer for natten.

Husbåtene har et unikt design med bruk av lokale materialer som bambusstenger, kokosfibertau og bambusmatter. Husbåtene ble tidligere brukt til å frakte ris. Vannkalene i Kerala spiller en viktig rolle i delstatens økonomi og knytter de avsidesliggende landsbyene og øyene med fastlandet. Båten har blant annet en privat balkong med komfortable stoler. Rommene er godt utstyrt med eget bad og air-condition. I tillegg har båten et fullt utstyrt kjøkken og en personlig og erfaren kokk til å forberede delige sjømattsretter. Dette er deres sjanse til å plukke opp noen fantastiske matoppskrifter!

Dette er inkludert i cruiset:
• Lunsj, kveldste med snacks samt middag serveres ombord.
• Besøk en lokal landsby for å få et inntrykk av hverdagslivet til de lokale.
• Besøk en lokal kokosfiberfabrikk, som er en industriell enhet ment for kvinner. Dere får her se den varierte og detaljerte prosessen involvert i kokosfiberproduksjonen i tillegg den sosiale delen som binder kvinnene sammen for å økt bevisstgjøring.
• Mulig å fiske utover dagen.

Overnatting ombord i husbåten.


Dag 9: Alleppey / Varkala
Frokost og deretter utsjekk fra husbåten. Transport med bil til Varkala.

Varkala er en liten by som er et viktig reisemål for religiøse. De senere årene har stedet vokst seg til et sted med gode muligheter for sol og bad. Varkala har en fin strand som vender ut mot Arabiahavet og med bratte klipper som danner unike geologiske formasjoner og varme kilder, kjent som Varkala Formation. De varme kildene brukes for SPA-behandlinger. Innsjekk hotell og resten av dagen til fri disposisjon. 

Overnatting i Varkala. 


Dag 10 - 11: Varkala
Dagene til fri disposisjon for å nyte avslappende dager med sol og bad.

Overnatting i Varkala.


Dag 12: Varkala / Trivandrum / Kovalam
Utsjekk etter frokost. Videre til Trivandrum for en utflukt i hovedstaden i Kerala, Trivandrum. Besøk blant annet Napier Museum, et flott museum bygget av engelske arkitekten Chrisholm (stengt på mandager), Sri Chitra Art Gallery (stengt på mandager) og Padmanabhaswamy-temepet fra utsiden som er et arkitekturisk ikon i byen. Videre til stranddestinasjonen Kovalam.
Innsjekk hotell og resten av dagen til fri disposisjon.

Overnatting i Kovalam. 


Dag 13 - 14: Kovalam
Frokost. Dagene til fri disposisjon. 

Overnatting i Kovalam.


Dag 15: Kovalam / Trivandrum / Hjemreise
Frokost og deretter transport til flyplassen for hjemreise.

 

Pakkepris:
Fra kr 20 590,- per person. 

Pakkeprisen gjelder per person og inkluderer følgende:
 
 • Fly Oslo – Cochin og Trivandrum – Oslo inkludert alle skatter avgifter.
 • Overnatting i 4*-hoteller inkludert frokost som spesifisert i programmet.
 • Privat båttur som spesifisert i Periyar-innsjøen.
 • Overnatting i husbåt inkludert helpensjon.
 • Utflukter og engelsktalende guide som spesifisert i programmet.
 • Privat transport med bil og båt som spesifisert i programmet.
 • Inngangspenger og måltider, som spesifisert i programmet.


Rundreisen inkluderer ikke:
Personlige utgifter som visum, forsikring, klesvask, regninger, telefon, alkohol, tips etc.


Merknader:
 • Rundreisen kan endres med flere/færre netter, andre reisemål, hoteller og utflukter.
 • Tilslutningspriser fra andre byer i Norge kan ordnes.
 • Forbehold om prisendringer, ledige plasser og trykkfeil.


Utvalgte hoteller:
 • Cochin: Casino Hotel, Standard Room.
 • Munnar: Silvertips, Standard Room.
 • Periyar: Greenwoods, Standard Room.
 • Kumarakom: Abad Whispering Palms, Standard Room.
 • Alleppey: Husbåt.
 • Varkala: Taj Gateway, Standard Room.
 • Kovalam: Uday Samudra, Standard Room.


Ta kontakt for mer informasjon!Vi har konsekvent valgt å legge fokus på private rundreiser for at du som reisende ikke skal være bundet fast til en gruppe. Servicen vil derfor være på et høyt og personlig nivå med lokale og dyktige engelsktalende guider og sjåfører på de fleste av våre rundreiser.
 
Alle våre rundreiser er private, og gjelder i hele reiseperioden som står i rundreisen, dersom ikke annet er nevnt. Det vil si at du selv kan velge når du ønsker å reise. Det er ikke satt opp faste reisedatoer, men vi har egne avtaler med rutefly som har daglige avganger.
 
Dersom du ønsker en skreddersydd rundreise, er det noe vi selvfølgelig kan ordne. Ta kontakt for mer informasjon!