REISEMÅL

Dubai 


Reise til Dubai
 
Dubai er Midtøstens viktigste sentrum for forretningsliv og turisme, og er en av syv Forente Arabiske Emirater. Fra den tidløse ro i ørkenen til den livlige travelheten av souk, tilbyr Dubai særdeles mange attraksjoner for sine besøkende. På en enkelt dag kan turister oppleve alt fra høye fjell og imponerende sanddyner til sandstrender og frodige grønne parker, fra støvete landsbyer til luksuriøse boligstrøk, og fra gamle hus med vindtårn til ultra-moderne kjøpesentre.
 
Videre kan Dubai tilby masse utflukter og vi anbefaler Jeep Safari utenfor byen ved sanddynene. Der kan du også ri på kameler og se på magedans, mens du nyter solnedgangen og deilig cous-cous. Hvis du er mer interessert i dyr og natur, finner du de første tidevannslagunene rett utenfor byen hvor det er over 400 fuglearter. Det største fuglereservatet ligger i Dubai-bukta i Khor Dubai.
 
Klimaet i Dubai består av tørr subtropisk klima, med blå himmel og solskinn store deler av året. Temperaturen varierer fra 10 grader til den ekstreme sommervarmen på rundt 48 grader. Heldigvis er den gjennomsnittlige maksimale daglige temperaturen på behagelig 24 grader i januar, mens i juli er den på stekende 41 grader. De varmeste månedene er mellom juni og september, mens det er ’’kaldest’’ i Dubai mellom desember og mars.
 
Dubai ligger ideelt til, da landet er halvveis mellom Europa og Asia. I den forbindelse er Dubai en perfekt stop-over destinasjon for de som skal videre til f.eks Maldivene, Sri Lanka, Seychellene, Mauritius eller nedover til Asia og Australia.