Reisetilbud

Safari i Krugerparken og avslappende Mosambik - 9 dager/8 netter (SA02)

9  dager
Fra kr
18.650,-

Rundreise i Sør-Afrika - 8 dager/7 netter (SA06)

8  dager
Fra kr
27.250,-

Luksuriøs rundreise med Rovos Rail i Sør-Afrika (SA01)

10  dager
Fra kr
37.590,-

Drakensberg Reise til Drakensberg

En reise til Drakensberg tar en med til fjellkjeden som ligger på grensen mellom Lesotho og Sør-Afrika. Denne vakre fjellkjeden er unik med vakkert landskap og yrende dyreliv. Fra fiskene i innsjøen til de over 300 fugleartene skjuler det seg flere utrydningstruede arter i dette fjellet.

Videre finnes det cirka 35 000 hulemalerier laget i løpet av en periode på 4000 år av San-folket som gjør et denne fjellkjeden står oppført på UNESCOs verdensarvs liste. Dette beskyttede området heter uKhahlamba Drakensberg Park og tar navnet sitt fra fjellkjeden. På det etniske språket Zulu betyr uKhahlamba ”barrieren av spyd” og på afrikaans betyr Drakensberg ”dragefjellet”. Når du får øye på fjellkjeden vil du forstå hvorfor fjellkjeden fikk disse dramatiske navnene.

Det er mange måter en kan nyte disse spektakulære fjellene på. Du kan blant annet se dem fra hesteryggen eller vandre langs en av de mange stiene. Uansett er du garantert en praktfull utsikt. Med flere fjell på over 3000 meter over havet blir det kaldt om vinteren (i perioden juni til august) for ett snølag på toppene. Hvis du ønsker å komme litt tettere på naturen, kan du overnatte i en av de mange fjellhulene