Den ultimate Asiareisen (TH54)

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Thailand
 • Gyldig fra
  01-01-2019
 • Gyldig til
  31-12-2021
 • Varighet
  45 Dager
 • Overnattingstype
  Hotell
 • Transportform
  Fly
 • Pris
  Fra kr 64.950,-
Program
Våre rundreiser


Gullbelagte pagoder, hellige templer, flytende markeder og vannfall i naturskjønne omgivelser er kun noen av en lang rekke severdigheter på denne 45-dagers rundreisen i Asia. Myanmar, Thailand, Laos, Vietnam og Kambodsja venter på deg og byr på en eksplosjon av kulinariske og kulturelle opplevelser du sent vil glemme!

(F) = Frokost. (L) = Lunsj. (M) = Middag.


Dag 1: Yangon
Velkommen til Myanmar!
Dere vil bli møtt av vår lokale representant ved ankomst. Transport til hotellet og resten av dagen til fri disposisjon.
 
Overnatting i Yangon: Aung Thapyay Hotel, Standard room
 
 
Dag 2: Yangon (F/L)
Etter en god forkost på hotellet vil dere kjøre til landemerket Strand Hotel og for å ta en gåtur på Pansodan havn der dere vil observere det travle livet på Yangon River. Videre vil dere kjøre til Pansodan Street som er kjent for noen av Yangons mest imponerende koloniale bygninger. Så går turen til Mahabandoola Road der dere vil ha perfekt utsikt over Sule-pagoden, rådhuset og lagmannsretten. Besøk Sule-pagoden, som dateres tilbake over 2000 år. På ettermiddagen vil dere reise til Anawrahta Road for å besøke et hinduistisk tempel. Spaser nedover Kon Zay Dan Street til dere kommer til det travle området Chinatown, der dere vil se et kinesisk tempel. Avslutt dagen med et besøk til verdens mest spektakulære monument, Shwedagon Pagoda.
 
Overnatting i Yangon: Aung Thapyay Hotel, Standard room.
           
 
Dag 3 -  Yangon / Lashio/ Hsipaw (F)
Frokost på hotellet, og deretter vil dere bli transportert til flyplassen i Yangon for fly til Lashio. Dere vil bli møtt i Lashio og transportert videre med bil til Hsipaw (ca 2 timer) hvor dere sjekker inn på hotellet. Resten av dagen til fri disposisjon.
 
Overnatting i Hsipaw: Mr. Charles Hotel, Superior room
 
 
Dag 4: Hsipaw (F)
Etter frokost starter dagens opplevelser med et besøk til den ærverdige pagodaen Baw Gyo, som ble bygget av kong Alaung Sithu i det 13. århundre. Utforsk det omkringliggende landskapet ved en spasertur gjennom ulike gårder, rismarker og Shan landsbyer som ligger i landlige omgivelsene. På ettermiddagen vil dere besøke den berømte Nat-helligdommen, et bambuskloster og se et 150 år gammelt lakk-bilde av Buddha. Dere vil også kunne se små hytter med familiebedrifter som lager pop-corn, risnudler, håndlagede stearinlys, håndrullede cerutter, vevde skuldervesker og sandaler laget av gamle bildekk. Gå opp til Thein Daung for å se den vakre solnedgangen med fantastisk utsikt over Hsipaw.
 
Overnatting i Hsipaw: Mr. Charles Hotel, Superior room
 
 
Dag 5: Hsipaw / Kyaukme (F/L)
I dag tar dere den lokale bussen fra hotellet kl. 7.30. Dere ankommer i Kyaukme rundt kl. 8.30 og blir møtt av vår representant som hjelper dere med bagasjen deres og transporterer dette videre til gjestehuset dere skal overnatte på. Deretter vil dere starte på en trekkingtur ved fjellene rundt Kyaukme. Mens dere går vil guiden gi dere et innblikk i livet til de som bor i åsene. Lunsj blir servert i idylliske omgivelser i en landsby i Palaung. I disse landsbyene kan du fortsatt finne folk som ikke ser mye til turister og som lever etter tradisjoner som er flere hundre år gamle. Selve gåturen tar ca. 4 – 5 timer. Ankomst ved gjestehuset og resten av dagen til fri disposisjon.
 
Overnatting i Kyaukme: Ar Yon Oo Guest House, Standard bungalow.
 
 
Dag 6: Kyaukme / Pyin Oo Lwin / Mandalay (F)
Frokost på hotellet før dere får deler av morgenen til å utforske Kyaukme på egenhånd. Her finner dere mange bygninger fra kolonitiden. Ta også en tur til det travle og fargerike markedet. Vi anbefaler også at dere kjøper med litt mat og drikke herfra, som dere skal ha med på togturen. Det kan også være lurt å kjøpe en liten pute å sitte på, siden setene på toget er laget av tre og er veldig harde.  Rundt klokka 10 går dere med en representant fra hotellet til togstasjonen, en tur som tar snaue 10 minutter. Toget går fra Kyaukme stasjon kl. 11.05 og passerer rundt kl. 13.30  verdens høyeste jernbanebro, Gokteik Viaduct, på 103 meter. Jernbanebroen ble bygget i 1901 av konstruktører fra Pennsylviania Steel Company og ligger i et spektakulært fjellandskap. Forventet ankomsttid i Pyin Oo Lwin er rundt kl. 16.00, men forsinkelser er ikke unormalt. Videre vil dere kjøre fra Pyin Oo Lwin til hotellet i Mandalay (ca. 2 timer).
 
Overnatting i Mandalay: Ayeyarwaddy River View Hotel, Deluxe Riverview room
 
 
Dag 7: Mandalay (F)
Etter frokost vil dere besøke hjertet av Mandalay by, Zegyo Market, med hundrevis av butikker der de selger mat, forskjellig typer krydder, klær og andre nyttige produkter. Dere vil se flere severdigheter som Shwe Inbin kloster, Golden Palace kloster, et yppelig eksempel på en tradisjonell trebygning og den gullbelagte Kuthodaw pagoden som huser verdens største bok laget av marmor. Dere vil også besøke en av de mest ærverdige religiøse monumentene i Myanmar, Mahamuni pagoden. Mandalay er stor innen kunst og håndverk, og dere vil besøke en veggteppe butikk før dere går videre til Mandalay Hill for å se solnedgangen.
 
Overnatting i Mandalay: Ayeyarwaddy River View Hotel, Deluxe Riverview room
 
 
Dag 8: Mandalay / Bagan (F)
Etter frokost vil dere bli transportert til flyplassen for et innenriks fly til Bagan. Ved ankomst i Bagan vil dere ta en sykkeltur rundt i byen for å se de viktigste severdighetene som pagoden Shwezigon som ble bygget av kong Anawrahta i det 11. århundre, Gu Byauk Gyi, et tempel med flotte veggmalerier, pagodaen Bu Lei Thee, kjent for sin fantastiske panoramautsikt over områdets mange monumenter og Ananda tempel med sine fire flotte Buddha-bilder.Lær mer om produksjonsprosessen av Burmas mest skattede håndverk og besøk et verksted for håndlagede lakk-produkter i nærheten av Myinkaba landsbyen. Videre fortsetter dere til tempelet Manuha som ble bygget i Mon-stil i 1059 og så til Nanpaya tempel, et unikt sandstein monument som pleide å være stedet der palasset til kong Manuha sto i følge legendene. Fortsett videre til pagodaen Bupaya for å se solnedgangen over den berømte elven Ayeyarwaddy.
 
Overnatting i Bagan: Zfreeti Hotel, Deluxe room or similar
 
 
Dag 9: Bagan (F)
Dagen til fri disposison.
 
Overnatting i : Zfreeti Hotel, Deluxe room or similar
 
 
Dag 10: Bagan / Heho / Nyaung Shwe (F)
Tidlig frokost på hotellet, før transport til flyplassen for innenriks fly til Heho. Ved ankomst vil dere bli kjørt til deres hotell i Nyaung Shwe(ca. 1 time) hvor dere vil sjekke inn. Resten av dagen til fri disposisjon.
 
Overnatting: Overnight at Paradise Hotel, Deluxe Bungalow eller lignende
 
 
Dag 11: Nyaung Shwe (F/L)
Etter frokost på hotellet reiser dere på en båttur på den fantastiske Inle Lake. Elven er omgitt av nydelig natur og tradisjonelle Shan landsbyer. Intha-folket har bodd i flere hundre år i en landsby bygd utelukkende på stylter i vannet. Dere får utforske den naturlige skjønnheten elven tilbyr, besøke flytende hager og se den berømte ro-metoden der fiskerne ror med bena. På og rundt elven blir det holdt tradisjonelle markeder i de forskjellige landsbyene og dere vil besøke det ene som holdes av Shan og PaO-folket. Et besøk til en lokal cheroot fabrikk er også en selvfølge. Her lages burmesiske sigarer. Dere fortsetter videre og besøker blant annet en flytende tomathage, Phaung Daw Oo Pagoda, Intha Heritage House hvor burmesiske katter avles opp og en veve-fabrikk. Dere returnerer til hotellet sent på ettermiddagen hvor resten av kvelden stilles til fri disposisjon.
 
Overnatting: Paradise Hotel, Deluxe Bungalow
 
 
Dag 12: Nyaung Shwe (F)
Dagen til fri disposisjon.
 
Overnatting: Paradise Hotel, Deluxe Bungalow
 
 
Dag 13: Nyaung Shwe / Chiang Rai (F)
Dere spiser en god frokost på hotellet før transport til Heho flyplass og flyr til Tachileik. Når Ved ankomst Tachileik blir dere møtt av vår representant og kjørt over grensen.
 
Velkommen til Thailand!
Dere blir møtt av vår thailandske guide og sjåfør som kjører dere videre til Chiang Rai. Kjøreturen er på ca. 1 time. Resten av dagen til fri disposisjon.
 
Overnatting: Laluna Hotel & Resort, Garden Bungalow
 
 
Dag 14: Chiang Rai / Chiang Khong (F/L)
Frokost. Dagen starter med en vandring der dere får en kulinarisk og kulturell opplevelse av Chiang Rai. Dere utforsker Chiang Rais mest smakfulle nabolag og dere vil elske  thai-rettene dere får smake. Underveis lærer dere også om den thailandske kulturen, lokal historie og om den karakteristiske arkitekturen. Guiden beveger seg fra restaurant til restaurant og forteller historien til  hver av de og om deres mest kjente rett. Dette er en ekte matdrøm som kommer i oppfyllelse. Alle disse herlige smaksprøvene utgjør dagens lunsj. Sent på ettermiddagen kjøres dere til grensebyen Chiang Khong, en kjøretur på ca. 2 timer.
 
Overnatting: Namkhong Riverside, Superior room
 
 
Dag 15: Chiang Khong / Pakbeng (F/L)
Etter frokost kjøres dere til grensen mellom Thailand og Laos og over den såkalte ”vennskapsbroen”.
 
Velkommen til Laos!
På (Laos siden) av vennskapsbroen venter guiden og sjåføren som kjører dere til havnen. Herfra tar dere en tur med båt. Første stop er Pak Tha for å få reisedokumentene signert. Neste stopp er i en Kamu landsby langs Mekong elven. Deretter får dere servert en deilig lunsj ombord på båten. Båten ankommer Pakbeng sent på ettermiddagen. Ved ankomst transporteres dere videre til hotellet.
 
Overnatting: Phetsokxay Hotel, Standard room
 
 
Dag 16: Pakbeng / Luang Prabang (F/L)
Etter frokost går dere bort til havnen og går ombord på Shompoo Cruise for enda en dag med cruisepå Mekong River. Båten reiser fra havnen kl. 08.30. På turen blir det to stopp for å besøke den berømte Pak Ou Caves og dens tusenvis av Buddha-statuerog Ban Xang Hai, en whiskey landsby. Ombord på båten blir det servert tradisjonell (Lao) lunsj. Dere ankommer i Luang Prabang rundt 17.00. Her møter dere guiden og sjåføren som tar dere med videre til hotellet.
 
Overnatting: Villa Chitdara Hotel, Standard room
 
 
Dag 17: Luang Prabang (F)
Etter frokost på hotellet vil dere møte guiden deres og utforske denne historiske og sjarmerende byen. Dere starter dagen med en gåtur til det mest populære tempelet – Wat Xieng Thong. Dette 500 år gamle tempelet er det beste eksempelet på klassisk Luang Prabang stil. Herfra utforsker dere små sidegater på en rolig morgentur og stopper ved templer og andre steder dere føler for. Dere besøker blant annet nasjonalmuseet, som tidligere var et slott. Like ved ligger Phousi Mountain. Det sies at de som ikke klarer å gå opp de 328 trappetrinnene ikke egentlig kom seg til byen. Dere går opp trappetrinnene og får nyte fantastisk utsikt herfra.
 
Overnatting: Villa Chitdara Hotel, Standard room
 
 
Dag 18: Luang Prabang (F)
Etter en god frokost på hotellet reiser dere til Kuang Si Waterfall. Stopp underveis for å besøke Living Crafts Centre, et sted hvor du kan lære om tekstiler og møte vevere som hjelper til å holde denne tradisjonen levende. Ved fossen kan dere nyte synet av det krystallklare vannet som renner ned i idylliske turkise bassenger.  Husk å pakk med badetøy viss dere vil ta et forfriskende bad her. På veien tilbake besøker dere Sunbear Refuge for å lære om krypskyting av disse utrydningstruede dyrene.
 
Overnatting: Villa Chitdara Hotel, Standard room
 
 
Dag 19: Luang Prabang / Vientiane (F)
Frokost og utsjekk før dere blir transportert til Luang Prabang flyplass for innenriks fly til Vientiane. Ved ankomst vil dere bli kjørt til deres hotell i Vientiane for innsjekk.
 
Overnatting: Vayakorn Inn, Standard room
 
 
Dag 20: Vientiane / Pakse (F)
Start dagen med frokost på hotellet før dere møter guiden deres og besøker noen viktige steder i Vientianes fortid og nåtid. Besøk blant annet Wat Sisaket, som er den eneste bygningen som overlevde den siamesiske invasjonen i 1828. Langs veien finner dere Ho Phra Keo, som ble rekonstruert på 1930-tallet på samme sted som orgianlbygningen. Her pleide statuen Emerald Buddha å stå, men den er nå flyttet til Bangkok. Nå finner du en fin samling av lao kunst her. Kun en kort tur opp Lane Xang Street ser dere at byens ansikt forander seg. Blant de moderne bygningene finner dere Patouxai, også kalt the Lao Victory Monument. Besøk også Wat That Luang med sine 30 omliggende stupaer, den mest hellige bygningen i hele Laos. Wat Si Muang er et mer levende eksempel på buddhismen. Dette hellige tempelet blir brukt av de lokale til alt – for eksempel kvinner som prøver å bli gravide eller nye bileiere som får munker til å velsigne det nye kjøpet. Deretter besøker dere COPE Visitor Centre for en rørende innsikt i den hemmelige krigen som gjorde Laos til det mest bombede landet i historien. Sent på ettermiddagen kjøres dere til busstasjonen og tar dere ’VIP’ nattbussen til Pakse.

Overnatting: på nattbussen.
 
 
Dag 21: Pakse / Boloven Plateau / Paksong
Ved ankomst i Pakse denne morgenen blir dere møtt av vår sjåfør og kjøres til Bolaven Plateau, en unik opphevet del av Laos der de dyrker te og den kjente kaffetypen ”Café Lao”. Stopp innom en plantasje og fortsett videre til det spektakulære Tad Fane Falls beliggende i urørt jungel. Etter turen vil dere bli kjørt til en utvalgt natur-resort for innsjekk. Resten av dagen har dere til fri disposisjon.
 
Overnatting: Sabaidee Valley Hotel, Deluxe Villa
 
 
Dag 22: Paksong / Pakse (F)
I dag blir det en morgentur til Vat Phou, ruinene etter Khmer tempelet fra 8-11. århundre og til et lokalt museum. På ettermiddagen blir dere transportert tilbake til Paske hvor dere vil sjekke inn på hotellet.
 
Overnatting: Residence Sisouk, Superior room
 
 
Dag 23: Pakse / Siem Reap (F)
Frokost. Utsjekk og transport til flyplassen og fly til Siem Reap, Kambodsja.
 
Velkommen til Kambodsja!
Ved ankomst blir dere møtt av vår representant som kjører dere videre til hotellet for innsjekk. Resten av dagen til fri disposisjon.
 
Overnatting: Angkor Holiday Hotel, Deluxe room
 
 
Dag 24: Siem Reap (F/L)
Denne morgenen kjører dere fra hotellet til Angkor Wat i tuk-tuker. Angkor Wat er det største og mest spektakulære tempelkomplekset i verden. Det ble bygget som et begravelsestempel til Suryavaman II, som regjerte fra 1112 til 1152. Dere bruker morgenen til å utforske tempelet, før dere besøker South Gate of Angkor Thom og templene Bayon, Baphoun, Phimean Akas, The Royal Enclosure, the Terrace of Elephants og the Leper King. Deretter nyter dere lunsj på Nest restaurant. Videre utforsker dere Ta Phrom, et tempel overgrodd av trær og røtter. Dere avslutter dagens sightseeing med en uforglemmelig solnedgang ved Angkor Wat.
 
 
Overnatting: Angkor Holiday Hotel, Deluxe room
 
 
Dag 25: Siem Reap (F)
Dagen til fri disposisjon.
 
Overnatting: Angkor Holiday Hotel, Deluxe room
 
 
Dag 26: Siem Reap / Phnom Penh (F/L)
Frokost og utsjekk før transport til Phnom Penh. Etter en times kjøring ha dere et stopp i Kampong Kdei og utforsker den gamle broen Naga Bridge. Underveis besøker dere også Sambor Prei Kuk som var hovedstaden av Chenla Kingdom, som utdaterer Angkor med flere århundrer. Turister besøker skjeldent dette område, så her kan dere mest sansynlig nyte ro og fred. Dere spiser en tradisjonell Khmer lunsj på en lokal restaurant i nærheten av tempelet. Etter lunsj fortsetter kjøreturen mot hovedstaden, og dere kjører forbi naturskjønt landskap på veien. Dere tar et siste stopp underveis i Skun landsbyen for å se på edderkopper. Deretter kjører dere til Phnom Penh, hvor dere sjekker inn på hotellet.
 
Phnom Penh er kjent for å være av de vakreste byene i Sørøst-Asia og er en livlig by med mange vakre bygninger fra kolonitiden. Kvelden til fri disposisjon.  
 
Overnatting: Cardamom Hotel, Deluxe room
 
 
Dag 27: Phnom Penh (F/L)
Etter frokost blir dere plukket opp for en dag med sightseeing. Dere besøker minnesmerker fra den grusomme tiden da Khmer Rouge hadde makten og over 1 million mennesker ble drept. Første stopp er Toul Sleng, det beryktede S-21 fengselet, før dere reiser videre til Killing Fields i Choeng Ek. Lunsj blir servert på the Friends Restaurant, som gir underpriviligerte barn muligheten til å få førstehåndserfaring med gjestfrihetsbransjen. Ikke bare er maten herlig, men all fortjeneste investeres i opplæringssenteret. Deretter utforsker dere noen av de beste attraksjonene i Phnom Penh; Independece Monument, Royal Palace, the Silver Pagoda og nasjonalmuseet. Etterpå returnerer dere til hotellet og har resten av kvelden til egen disposisjon. Vi anbefaler et besøk til Phnom Penhs sjarmerende elvebredde med et stort utvalg av aktiviteter og gode restauranter.
 
Overnatting: Cardamom Hotel, Deluxe room
 
 
Dag 28: Phnom Penh / Chau Doc (F)
Etter frokost og litt fritid blir dere kjørt til havnen. Herfra tar dere speedbåt til Chau Doc i Vietnam.
 
Velkommen til Vietnam!
Ved ankomst her møter dere guiden og sjåføren som kjører dere til deres hotell i Chau Doc. Sjekk inn på hotellet og nyt resten av dagen på egen disposisjon.
 
Overnatting: Chau Pho Hotel, Deluxe room
 
 
Dag 29: Chau Doc / Can Tho (F/L)
Etter frokost på hotellet vil dere besøke templene Lady Xu, Thoai Ngoc Hau og  pagoden Tay An i bunn av Sam Mountain. Criuse ned Mekong-elven for et besøk til landsbyen Champa og til hus der de driver med fiskeoppdrett langs elven. Lunsj på en lokal restaurant. Dere blir transportert til Can Tho, der dere vil sjekke inn på hotellet. Nyt resten av dagen til fri disposisjon.
 
Overnatting: Kim Tho Hotel, Superior room
 
 
Dag 30: Can Tho / Ho Chi Minh City (F/L)
Etter en tidlig frokost reiser dere til havnen og tar en lokal båt til Cai Rang Floating Market, det mest kjente flytende markedet på Mekong Delta. Nyt den vakre naturen og det hektiske livet fra markedet. Deretter fortsetter dere gjennom små kanaler for å besøke en rismølle og en butikk som produserer risnudler. Etterpå reiser dere tilbake til hotellet før dere fortsetter turen videre til Vinh Long. Ved ankomst her går dere ombord på en båt som tar dere til An Binh Island. Utforsk lapyrinten av små kanaler og besøk en lokal frukthage hvor dere får smakte på forskjellige frukter. Lunsj finner sted hjemme hos lokale. Etter lunsj tar dere en sykkeltur og utforsker dere frodige landet mer. Deretter går dere ombord på båten som tar dere til Cai Be kjøres dere til Ho Chi Minh City.
 
Overnatting: The Alcove Library Hotel, Alcove Queen room
 
 
Dag 31: Ho Chi Minh City (F/L)
Start dagen med en god frokost på hotellet før dere tar en tur til Sai Gon. Sai Gon tilbyr en minneverdig opplevelse av landets mest dynamiske by – et viktig økonomisk knutepunkt med yrende liv. Sai Gon har en forsoning mellom amerikansk og kinesisk innflytelse, med biter av modernitet uten å miste de tradisjonelle vietnamesiske trekkene. Her finner dere en kombinasjon av moderne skyskrapere, pagoder i kinesisk stil, matboder og gateselgere som skaper et dynamisk urbant område i en veldig tradisjonell forstad. På morgenen vil dere starte turen med et besøk til China Town for å shoppe litt på Binh Tay Market, før dere stopper ved Thien Hau, et 150 år gammelt kinesisk tempel og går videre til Krigsminnemuseet. Lunsj blir servert på en lokal restaurant. På ettermiddagen vil dere besøke Gjenforeningspalasset – den tidligere residens for presidentene i Sør-Vietnam før 1975 -, etterfulgt av en tur til Notre Dame-katedralen og det historiske Central Post Office. Avslutt turen med litt shopping på Ben Thanh-markedet.
 
Overnatting: The Alcove Library Hotel, Alcove Queen room
 
 
Dag 32: Ho Chi Minh / Hoi An (F)
Etter frokost på hotellet har dere litt tid til fri disposisjon, før dere kjøres til flyplassen. Dere flyr til Da Nang og kjøres herfra til Hoi An, en kjøretur på ca. 30 minutter. Dere sjekker inn på hotellet og har resten av dagen til fri disposisjon.
 
Overnatting: Vinh Hung Emerald Resort, Deluxe room
 
 
Dag 33: Hoi An (F)
Frokost på hotellet før dagen starter med en gåtur gjennom den sjarmerende byen som er satt sammen av mange hundre historiske hus, pagodaer og andre bygninger. Det er mye å se i denne herlige byen, for eksempel The Japanese Covered Bridge, the Pottery Museum, det 200 år gamle Tan Ky House, Chua Ong Pagoda og det pulserende lokale markedet.  Dere vil besøke alle disse fantastiske stedene under gåturen deres. På ettermiddagen har dere tid til egen disposisjon.
 
Overnatting: Vinh Hung Emerald Resort, Deluxe room
 
 
Dag 34: Hoi An / Hanoi (F)
Nyt en god frokost og fritid på morgenen, før dere blir plukket opp av sjåføren og kjøres til Da Nang flyplass. Herfra flyr dere Hanoi og ved ankomst blir dere møtt av guiden og sjåføren som tar dere til hotellet. Resten av kvelden har dere til egen disposisjon.
 
Overnatting: Essence D’ Orient Hotel, Deluxe Window
 
 
Dag 35: Hanoi (F/L)
Etter frokost møter dere gudien og kjører mot Hoan Kiem Lake. Den er svært vanlig å våkne veldig tidlig for å trene i Vietnam. Det er veldig interessant å se hvordan de lokale, spesielt kvinner i alle aldre, starte dagens hektiske rutiner. Dere vil se mange grupper samle seg for å gjøre tai chi eller aerobic. Bli med de lokale på en morgentrening, før dere kan nyte en kopp vietnamesisk iskaffe, Café Sua Da. Deretter starter dere på en gåtur der dere får se den franske arkitekturen i forskjellige vietnamesiske bygninger. Vietnam er svært kjent for sin tradisjonelle mat, så et stopp for å smake på noen spesialiteter er et must. I det gamle kvartalet kan dere blant annet smake på Pho Bo, Nom, Banh Goi, Banh Couon eller Bun Cha. Etter deres svært lokale lunsj besøker dere Temple of Literature. Tempelet ble bygget i 1076 og var Vietnams første universitet. Deretter reiser dere til Quan Thanh Temple og Tran Quoc Pagoda. Dagen avsluttes med en tur til kjente Bia Hoi, hvor dere får smake på lokalt fatøl.
 
Overnatting: Essence D’ Orient Hotel, Deluxe Window
 
 
Dag 36: Hanoi / Halong Bay (F)
Etter frokost kjøres dere til fantastiske Halong Bay, en av de mest spektakulære stedene på UNESCOs verdensarvliste. Kjøreturen tar ca. 3,5 timer og ved ankomst i bukten tar dere en liten båt ut til Halong Phoenix Cruiser. På cruisebåten får dere servert velkomstdrinker og dere kan slappe av litt i kabinen deres. Lunsj blir servert i restauranten mens dere nyter den spektakulære utsikten. Cruisebåten vil seile forbi Dog Head og Swan Islands, Ba Hang flytende landsby, Incense Burner og Thumb Islands, før den når Luam Bo område. Rundt kl. 15 tar dere en tur med kajak i område rundt. Når solen går ned over bukten padler dere tilbake til cruisebåten for å slappe av. Til middag blir det servert lokal sjømat ombord på båten.

Overnatting ombord i båten.

 
Dag 37: Halong / Hanoi (F)
Etter frokost vil dere beøske en imponerende grotte i Halong Bay med guiden deres – Sung Sot Cave. Når dere returnerer til cruisebåten vil turen tilbake til bukten starte. Underveis kan dere bli med på et matlagingskurs, der dere lærer oppskrifter og teknikker for å lage ekte vietnamesiske vårruller. Lunsj blir servert ombord når dere nærmer dere havnen. Ved 12-tiden ankommer dere havnen og kjøres med buss tilbake til hotellet i Hanoi.
 
Overnatting: Essence D’ Orient Hotel, Deluxe Window
 

Dag 38: Hanoi / Bangkok / Koh Samet (F)
Etter frokost vil dere plukkes opp av sjåføren og kjøres til flyplassen. Herfra tar dere fly til Bangkok. Ved ankomst møter dere guiden og sjåføren som kjører dere til Ban Phe Pier, en tur på ca. 3 timer. Herfra tar dere en lokal ferje til Koh Samet, en liten øy med noen av de vakreste strendene i Thailand. Resten av dagen har dere til egen disposisjon. Avslapping er hovedaktiviteten her, så skjem dere bort og lad batteriene i tropiske omgivelser.
 
Overnatting: Samed Club, Garden Cottage
 
 
Dag 39 – 43: Koh Samet (F)
Dagen til fri disposisjon.
 
Overnatting: Samed Club, Garden Cottage
 
 
Dag 44: Koh Samet / Bangkok
Etter frokost tar dere den lokale ferjen tilbake til Ban Phe Pier. Herfra blir dere kjørt til deres hotell i Bangkok for innsjekking.
 
Overnatting: Nuocity Hotel, Superior Classic Room
 

Dag 45: Bangkok / Hjemreise
Etter frokost på hotellet vil dere bli transportert til flyplassen for hjemreise.


Pakkepris:
fra kr 64 950,- per person som inkluderer følgende:
 
 • Fly, Oslo – Bangkok - Yangon / Hanoi – Bangkok - Oslo inkludert alle skatter og avgifter.
 • Innenriksfly i Myanmar.
 • Innenriksfly i Laos.
 • Innenriksfly i Vietnam.
 • Fly, Pakse - Siem Reap.
 • Overnatting inkludert frokost som nevnt i programmet.
 • Transport som nevnt i programmet.
 • Engelsktalende guide som nevnt i programmet.
 • Inngangspenger som nevnt i programmet.
 • Måltider som nevnt i programmet.


Prisen inkluderer ikke:
Personlige utgifter som visum, forsikring, klesvask, regninger, telefon, alkohol, tips til guide etc.
 

Merknader:
 • Mulig å oppgradere hoteller mot tillegg.
 • Mulig å endre reiserute med flere reisemål, flere/færre netter etc.
 • Mulig med rabatt ved 3 eller flere reisende.
 • Forbehold om prisendringer, trykkfeil og ledige plasser.


Utvalgte hoteller:
 • Yangon: East Hotel, Deluxe Room 
 • Hsipaw: Mr Charles, Superior Room 
 • Kyaukme: Ar Yon Oo Guest House, Standard Room
 • Mandalay: Ayeyarwaddy River View Hotel, Deluxe River View Room 
 • Bagan: Zfreeti Hotel, Deluxe Room 
 • Nyaung Shwe: Paradise Hotel, Deluxe Bungalow 
 • Chiang Rai: Laluna Hotel & Resort, Garden Bungalow
 • Chiang Khong: Chiang Khong Teak Garden, Garden View Bungalow
 • Pakbeng: Phetsoksay Hotel, Standard Room 
 • Luang Prabang: Villa Chitdara Hotel, Standard Room 
 • Vientiane: Vayakorn Inn, Standard Room 
 • Paksong: Sabaidee Valley Hotel, Deluxe Villa Room 
 • Pakse: Residence Sisouk, Superior Room 
 • Siem Reap: Angkor Holiday Hotel, Deluxe Room 
 • Phnom Penh: Cardamom Hotel, Deluxe Room 
 • Chau Doc: Chau Pho Hotel, Deluxe Room 
 • Can Tho: Kim Tho Hotel, Superior Room 
 • Ho Chi Minh: The Alcove Library Hotel, Alcove Queen Room 
 • Hoi An: Vinh Hung Emerald Resort, Deluxe Room 
 • Hanoi: Essence D’ Orient Hotel, Deluxe Window 
 • Bangkok: Nuocity Hotel, superior Classic Room
 • Koh Samet: Samed Club, Garden Cottage


 
Visum

Myanmar:
For å få turistvisum for Myanmar kan du enten søke ved Myanmars Ambassade i Oslo eller søke om elektronisk visum (eVisa).Det kreves at passet ditt er gyldig i seks måneder etter innreise.

Thailand:
Norske statsborgere kan oppholde seg i Thailand uten visum i inntil 30 dager.

Laos:
Visum kan søkes hos Laos' ambassade i Stockholm, som er sideakkreditert til Norge. Det er også mulighet for å få "Visa-on-arrival" ved grenseovergangene. Husk å ta med to løse passbilder og pass som er gyldig i 6 måneder etter innreise og mellom 30 - 40 USD for betaling.

Vietnam:
Norske statsborgere kan besøke Vietnam i inntil 15 dager uten visum. Ved ankomst til Vietnam må pass, gyldig i minimum 6 måneder fra innreisedato, og returbillett eller billett til et tredje land fremvises. Annen dokumentasjon som sannsynliggjør utreise før 15 dager vil også godtas. Ved opphold i Vietnam lenger enn 15 dager må visum søkes på forhånd ved den vietnamesiske ambassaden i Oslo.

Kambodsja:
Det er visumplikt til Kambodsja for alle typer norske pass.
Du kan søke om elektronisk visum (eVisa), husk pass som er gyldig 6 måneder etter innreise.

Vi har konsekvent valgt å legge fokus på private rundreiser for at du som reisende ikke skal være bundet fast til en gruppe. Servicen vil derfor være på et høyt og personlig nivå med lokale og dyktige engelsktalende guider og sjåfører på de fleste av våre rundreiser.
 
Alle våre rundreiser er private, og gjelder i hele reiseperioden som står i rundreisen, dersom ikke annet er nevnt. Det vil si at du selv kan velge når du ønsker å reise. Det er ikke satt opp faste reisedatoer, men vi har egne avtaler med rutefly som har daglige avganger.
 
Dersom du ønsker en skreddersydd rundreise, er det noe vi selvfølgelig kan ordne. Ta kontakt for mer informasjon!