Cape Town og naturskjønne Garden Route - 8 dager (SA17)

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Sør-Afrika
 • Gyldig fra
  01-01-2019
 • Gyldig til
  31-12-2021
 • Varighet
  8 Dager
 • Overnattingstype
  Hotell
 • Transportform
  Fly
 • Pris
  Fra kr 17.250,-
Program
Våre rundreiser


Kom tett på den fantastiske sør-afrikanske naturen og de ville dyrene på denne 8-dagers rundreisen. Lær om Cape Towns rike historie, spis nydelige østers i Knysna, fyll kameraet til randen med bilder av den skjønne naturen langs Garden Route og prøv deg på strutseridning ved Birds of Eden, verdens største inhegning for struts.

Dag 1 – Ankomst i Cape Town
Ved ankomst på Cape Town internasjonale flyplass vil dere bli møtt av en lokal representant som vil ta dere med til et komfertabelt og sentralt beliggende hotell. Resten av ettermiddagen og kvelden til fri disposisjon for å utforske Cape Town i fred og ro.

Hotellet ligger på den pulserende historiske Green Market Square som har en rekke boder som tilbyr et bredt utvalg av klær, kunst og håndverk fra hele Afrika. Det brosteinsbelagte torget er omgitt av utendørs spisesteder og det er alltid mye mennesker der. Bruk litt tid på å ta inn den livlige atmosfæren på dette faregrike markedet. Cape Towns berømte Long Street er gaten å besøke for å se byens natteliv. Her finner dere en endeløs strekning av barer, restauranter og nattelivets hot spots.

ALTERNATIVT; V&A Waterfront ligger bare en kort kjøretur unna hotellet, og tilbyr et rikt utvalg av restauranter, butikker og underholdning for enhver smak og aldersgruppe. Settingen er fantastisk, med Table Mountain som danner et vakkert bakteppe for denne livlige, kosmopoliske attraksjonen.

Overnatting på Inn on the Square (standard rom)
 

Dag 2 – Bytur Cape Town (F)
I dag vil dere bli tatt med på en halvdags byorientering for å lære om Cape Towns rike historie og levende kulturer. Noen av høydepunktene vil være vakre Company Gardens og Castle of Good Hope, et historisk fort som er den eldste bygningen i landet. Dere vil også besøke det fargerike Bo Kaap området, tidligere kjent som Malay Quarter, som ligger i skråningen av Signal Hill. Dette er det åndelige hjem for Cape Towns muslimske samfunn.

Dere tar så turen opp til Cape Towns landemerke og et av de syv naturlige underverkene i verden, Table Mountain. En 5-minutters taubane tur tar dere til toppen av fjellet hvor dere vil nyte en uforstyrret utsikt over byen og på tvers av halvøya. Denne aktiviteten avhenger av været og er på deres egen regning.

Resten av dagen vil være til fri disposisjon i det pulserende V&A Waterfront, hvor dere kan shoppe litt, spise et måltid  eller ta inn den spennende atmosfæren, ta en tur i pariserhjulet, besøke akvariet eller kanskje ta en utflukt til Robben Island.

Overnatting på Inn on the Square (standard rom)
 

Dag 3 – Cape Town: Cape Piont og Peninsuela tur (F)  
Etter en god frokost drar dere ut for en heldags tur i naturskjønne Cape Peninsuela. Reis langs Atlanterhavets kystlinje til Hout Bay, der dere vil passere flotte strender og kystforsteder i Clifton, Camps Bay og Llandudno. Fra Hout Bay havn har dere muligheten til å bli med på en båttur til Duiker Island (på egen regning), for å se tusenvis av Cape Fur Seals som lever på denne fjellknausen. Hout Bay havn er en travel fiskerihavn sikker på å holde deg underholdt med kameraet knipsende i hånden. Gå på leting etter suvenirer i Hout Bay Craft Market eller ta en tur på stranden og dypp føttene i sjøen. Videre fortsetter turen over Chapmans Peak, kjent som en av de mest spektakulære og naturskjønne kjøreturene i verden, hele veien langs halvøya til den sørligste spissen ved Cape Point. En forfriskende spasertur tar dere til de to fyrtårnene på toppen og bunnen av neset, hvor dere kan nyte en fantastisk utsikt over klippene og havet nedenfor. Alternativt kan dere ta en kort tur med Fløibanen til toppen. Ta bilder ned på det mest sørvestlige punktet i det afrikanske kontinentet på Cape of Good Hope strand.

Lunsj nytes på en seaside restaurant (på egen regning) før dere gjør deres vei langs False Bay kystlinje til landsbyen Naval i Simons Town. Dere vil besøke de herlige afrikanske pingviner på Boulders Beach og deretter dra videre tilbake via Cape Towns kyst og sørlige forsteder for en siste stopp i den vakre Kirstenbosch nasjonale botaniske hage.

Overnatting på Inn on the Square (standard rom)
 

Dag 4 – Cape Town – Oudtshoorn (F/M)
I dag reiser dere til Oudtshoorn i Klein Karoo via den naturskjønne Route 62, kjent som den lengste vin-ruten i verden. Turen bukter seg gjennom majestetiske fjell og elvedaler og passerer pittoreske vingårder og frukthager. Dere vil stoppe underveis i de fascinerende små byene Barrydale og Montagu.

Ved ankomst i Oudtshoorn, ”strutsehovedstaden” vil dere besøke en strutsefarm for å se mer av disse morsomme fuglene og historien bak jordbruket i området. Dere vil også ha muligheten til å sitte eller ri på en struts. Sent på ettermiddagen vil dere sjekke inn på hotellet og ha tid til å slappe av før middag.

Overnatting på De Opstal Country Lodge (standard rom)
 

Dag 5 – Oudthoorn – The Crags (F/M)
Etter frokost vil dere kjøre en naturskjønn 30-minutters tur til Cango Caves for å utforske dette fascinerende nettverk av kalksteinformasjoner. Erfarne huleguider tar dere gjennom grottene på en times tur der dere vil få vite mer om hvordan disse hulene ble dannet, oppdaget og utforsket.

Dere fortsetter over spektakulære Outeniqua Mountain Pass til en av Sør-Afrikas favoritt-byer, Knysna. Denne byen ligger på bredden av en vakker lagune i hjertet av Garden Route og er kjent for sine nydeilge østers. Bruk litt fritid på å utforske Knysnas vannkant med sitt varierte utvalg av spennende butikker og restauranter, før dere drar videre til The Cags nær Plettenberg Bay. Legg ut på en informativ båttur opp Keurbooms River før dere kommer til hytten hvor dere skal tilbringe de neste to nettene. Slapp av og frisk opp før middag på hytten.

Overnatting på Hog Hollow Country Lodge (standard rom)
 
 
Dag 6 – The Crags (F/M)
Denne morgenen vil dere komme tett på naturen i det kjente Elephant Sanctuary. Besøket presenterer dere muligheten til å berøre, mate og fotografere disse rolige gigantene. Etter lunsj (på egen regning) vil dere besøke Birds of Eden – den største inhegningen for struts i verden.

Overnatting på Hog Hollow Country Lodge (standard rom)
 

Dag 7 – The Cags til Port Elizabeth (F)
Etter frokost og utsjekk fra hytten vil dere reise langs den siste etappen av Garden Route til den vakre Tsitsikamma Nasjonalpark. Nyt en gåtur langs hengebroen over Storms River kløft som tilbyr besøkende utrolig utsikt og fotomuligheter. Turen avsluttes i Port Elizabeth ca. kl. 18:00 med drop-off på deres hotell.

Overnatting på Brookes Hills (standard rom)
 

Dag 8 – Avreise (F)
Etter frokost vil dere bli transportert til Port Elizabeth Internasjonale flyplass for avreise.

Pakkepris:
fra kr 17 250,- per person. 


Pakkeprisen gjelder per person og inkluderer følgende
 
 • Fly Oslo – Cape Town / Port Elizabeth - Oslo inkludert alle skatter og avgifter. 
 • Overnatting og måltider som spesifisert i programmet. 
 • Utflukter og engelsktalende guide som spesifisert i programmet. 
 • Transport med bil og båt som spesifisert i programmet. 


Rundreisen inkluderer ikke: 
Personlige utgifter som visum, forsikring, klesvask, regninger, telefon, alkohol, tips etc. 


Merknader: 
 • Avreise på søndager
 • Rundreisen kan endres med flere/færre netter, andre reisemål, hoteller og utflukter. 
 • Tilslutningspriser fra andre byer i Norge kan ordnes. 
 • Forbehold om prisendringer, ledige plasser og trykkfeil. 

 
Utvalgte hoteller:
 • Cape Town: Inn on the Square, Standard rom
 • Oudtshoorn: De Opstal Country Lodge, Standard rom
 • Plettenberg: Hog Hollow Country House, Standard rom
 • Port Elizabeth: Brookes Hills, Standard rom

Ta kontakt for mer informasjon!

Vi har konsekvent valgt å legge fokus på private rundreiser for at du som reisende ikke skal være bundet fast til en gruppe. Servicen vil derfor være på et høyt og personlig nivå med lokale og dyktige engelsktalende guider og sjåfører på de fleste av våre rundreiser.
 
Alle våre rundreiser er private, og gjelder i hele reiseperioden som står i rundreisen, dersom ikke annet er nevnt. Det vil si at du selv kan velge når du ønsker å reise. Det er ikke satt opp faste reisedatoer, men vi har egne avtaler med rutefly som har daglige avganger.
 
Dersom du ønsker en skreddersydd rundreise, er det noe vi selvfølgelig kan ordne. Ta kontakt for mer informasjon!