Reisetilbud

Safari i Krugerparken og avslappende Mosambik - 9 dager/8 netter (SA02)

9  dager
Fra kr
18.650,-

Rundreise i Sør-Afrika - 8 dager/7 netter (SA06)

8  dager
Fra kr
27.250,-

Luksuriøs rundreise med Rovos Rail i Sør-Afrika (SA01)

10  dager
Fra kr
37.590,-

Cape Town 


Reise til Cape Town

Cape Town er Sør-Afrikas nest største by og rangeres som en av de vakreste i verden. Dette er byen som har alt; Table Mountain, langstrakte sandstrender, to verdensarvområder,  botaniske hager og historiske steder som Robben Island. Cape Town kan  by på en rekke sportsaktiviteter som vandring, terrengsykling, paragliding, rappellering og fallskjermhopping. Her vil man også finne stor variasjon i matveien med smaker fra land som Malaysia, Nederland, Frankrike, Portugal og selvsagt det afrikanske kontinent. Det vil dessuten alltid finnes en vin som passer til, da det berømte Cape Winelands området ikke ligger langt unna. Cape Winelands er et distrikt i Western Cape provinsen hvor man blant annet finner byer som Stellenbosch og Franschhoek, kjente for sine mange, storslåtte vingårder.
 

Attraksjoner

Kjent for sine fargerike hus er Bo-Kaap området hvor størstedelen av Kapphalvøyas muslimske befolkning holder til. Mange av innbyggerne i dette fascinerende området var slaver fra Malaysia, Indonesia og forskjellige afrikanske land og ble kjent som ”Cape Malays”.  Besøker man Bo-Kaap Museum får man et innblikk i områdets historie, samt besøkt Bo-Kaaps eldste bygning. Sør-Afrikas første moskee ligger også i dette området og er også verdt et besøk. Gå heller ikke glipp av maten når du er her. Et tradisjonelt Cape Malay-måltid er sterkt krydret og laget med oppskrifter som daterer århundrer tilbake. Ikke langt unna Bo-Kaap finner man det trendy området De Waterkant som for tiden er et av de mest populære områdene i Cape Town, særlig blant homofile.

Skal man oppleve Cape Town ”by night” er Long Street blitt området der alle samles. Her er energinivået høyt hele natten, men det er også et av de beste områdene for å gå ut å spise. Anbefalte restauranter er Mama Africa’s, kurdiske Mesopotamia eller sørindiske Masala Dosa.

V&A Waterfront er kanskje Sør-Afrikas mest besøkte destinasjon og det med god grunn. Uavhengig om du ser etter shoppinggater, gode restauranter eller historiske attraksjoner er dette stedet. Her finner man blant annet det familivennlige Two Oceans Aquarium hvor man kan observere haiaer, pingviner og mange andre arter fra haver. For de som søker lokal kultur og historie finnes det flere gallerier og museer fra blant annet Maritime Centre og Chavonne Battery Museum. Skal du til Robben Island er det avganger fra V&A Waterfront.

Robben Island er øya der Nelson Mandela satt i fangenskap i 18 år sammen med mange andre politiske fanger. Øya ligger 9km utenfor Cape Town og ble oppført på verdensarvlisten i 1999. Her blir man guidet rundt på øya av en tidligere politisk fange som kan dele personlige erfaringer underveis. Man vil selvsagt få se cellen der Mandela satt, som er blitt bevart i sin opprinnelige tlstand. Dette er en av de mest besøkte attraksjonene i landet og må oppleves om man er i Cape Town. 

 En annen populær attraksjon i Cape Town er Table Mountain, som med sin unike siluett tiltrekker seg mange turister enten med taubanen eller til fots. Taubanen tar deg hele veien til toppen i en av sine to vogner hvor man kan nyte en fin utsikt både på veien. Fra toppen av fjellet kan man skue utover byen og Atlanterhavet, men det er også merket opp stier slik at man kan ta korte vandringer på toppen av fjellet eller lengre turer til Kristenbosch National Botanical Garden og nedover langs Silvermine Nature Reserve. Det finnes også en kafe på toppen hvor man slappe av og få seg mat og drikke.

Skal man besøke Cape Towns strender er stranden i forstaden St James et alternativ. Kjent for sine ofte fotograferte, fargerike badehus er St James et billedskjønt område med en rik historie. Sent på 1800-tallet ble det bygget flere stenhus som er godt bevarte den dag i dag og som kan besøkes, blant annet St James Cottage fra 1853. En annen strand i Cape Town er Camps Bay som kanskje er den mest trendy og populære både blant turister og de lokale. Her er stemingen avslappet og restaurantene utmerkede, det finnes også et godt utvalg barer blant annet langs Victoria Road.

Cape Peninsula eller Kapphalvøya strekker seg ut sør for Cape Town og tilbyr en rekke attraksjoner. Under den varme sommeren er Cape Towns strender svært populære, mens på vinteren er det særlig de gode surfeforholdene lengre sør som lokker, og da spesielt Dungeons som ligger like utenfor naturskjønne Hout Bay. Hout Bay har et godt utvalg av antikk- og kunstmarkeder, samt butikker, restauranter og overnattingsmuligheter. Det er også en av de mest aktive fiskehavnene i Sør-Afrika. Andre attraksjoner langs Kapphalvøya er blant annet båtsafari ut til Seal Island og pingvin-kolonien i Simon’s Town.

Boulders Penguin Colony er et av de få stedene i verden hvor man kan komme så tett på pingviner. Her kan man observere dem svømme fritt ved sin private sandstrand. Boulders Penguin Colony startet opp i 1983 og er en av verdens svært få kolonier på fastlandet. En god måte å få god utsikt til de rundt 3000 afrikanske pingvinene er fra strandpromenaden ved Foxy Beach. Bukta er også hjem til andre dyr som man også kan få øye på, for eksempel hval, sel, hai og delfin.

Chapman’s Peak Drive er kjent for å være en av de mest spektakulære kystrutene man kan kjøre i verden. Den starter i vakre Hout Bay og snirkler seg deretter oppover til Chapman’s Peak point hvor man får en storslått utsikt ned til strendene og havet, før veien tar deg nedover igjen til Noordhoek. Det finnes flere utkikkspunkt og rasteplasser langs veien og er man heldig kan man under sesongen kanskje få øye på en hval. Det finnes og noen restauranter og små butikker i landsbyene på strekningen.
Cape Point eller Kapp det gode håp er et verdensberømt naturreservat som ligger helt på sydspissen av Kapphalvøya. Her finnes det gode trekkingmuligheter og flott natur og dyreliv. Her noen av verdens høyeste sjøklipper og særegne dyr som Cape Mountain Zebra og struts. En opplevelse man også må få med seg er punktet hvor den kalde Beguela-strømmen fra vest kolliderer med den varme Agulhus-strømmen fra øst.

Hermanus var kanskje en liten fiskelandsby en gang i tiden, men i dag er den en stor og travel by 12 mil utenfor Cape Town.  Mange kommer hit på en dagstur, ofte på grunn av de vakre strendende i området, men først og fremst for å få oppleve Walker Bay mellom juni og desember når et stort antall antarktisk retthval finner veien hit. Hermanus går således for å være det beste stedet i verden å observere hval fra land.

Ønsker man litt mer spenning kan man besøke byen Gansbaai som ligger en drøy halvtime fra Hermanus, her kan man nemlig svømme med haier! Byen er en av de beste desitnasjonene i verden for denne typen aktivtiet, hvor man blir senket ned i et trygt bur og derfra kan observere haien fra både over og under vann.  Dyer Island ligger litt sør for Gansbaai og har et rikt dyreliv, blant annet pingviner og andre sjøfugler. Dette er en av grunnene til at haiene trives så godt i dette området. Den beste tiden på året for denne aktiviteten er fra juni til september, og det er vanlig å se 4 eller 5 haier på en tur selv om det på et tidspunkt har blitt observert så mange som 18 stykker.