REISEMÅL

Reisetilbud

Rundreise i Bhutan - 6 dager/5 netter (BT01)

6  dager
Fra kr
19.590,-

Bhutan 


Reise til Bhutan


Forestill deg Shangri La; det jordiske paradiset, mystisk med hvit tåke drivende over grønnkledde fjell, hvor menneskene er lykkelige og lever i harmoni med naturen. Om et slikt sted virkelig hadde eksistert hadde det vært i Bhutan. Landet, også kjent som Tordendrakens Rike, ligger bortgjemt i himalayafjellene mellom India og Kina. Tidligere et lukket land, har Bhutan vært en godt bevart hemmelighet som kun har vært åpen for turisme de siste tiårene. Her møter tradisjon og historie utvikling og modernisering med måtehold og miljøbevissthet. Man ser tradisjonelt kledde menn og kvinner som chatter på telefonen og munker som skriver gamle buddhistiske tekster på datamaskin. Det er et land hvor kjøp av sigaretter er ulovlig, der risen er rød og hvor chili ikke bare er et krydder, men hele retten. Bhutan gjorde seg bemerket internasjonalt da kongen paradoksalt nok bestemte at landet skulle bli et demokrati og at levestandarden skulle måles i Gross National Happiness.

Benytt sjansen til en annerledes reise i dette naturskjønne, og for mange, uoppdagede landet. Du finner ikke dets like noe annet sted.
 

Attraksjoner

Bhutan er et kulturrikt land med mange ulike buddhistiske festivaler, utsmykkede templer, de karakteristiske ’dzongaene’, samt en av verdens største Buddha-statuer. Det finnes også unike muligheter for fantastiske vandringer i uberørt natur.

Hovedstaden Thimphu er den mest utviklede byen og mye av de kulturelle attraksjonene finnes i dette området. Blant annet er nasjonalbiblioteket, kulturarvmuseumet og bueskytterbanen viktig å få med seg. Det lokale markedet finner sted  i helgene og selgere kommer ofte langveisfra med varer som frukt og grønnsaker, men også klær, håndtverk o.l. Memorial Chorten er en annen viktig attraksjon i hovedstaden da det er et storslagent og ofte besøkt monument for Bhutanerne.

Kanskje en av de mest berømte severdighetene i Bhutan ligger et stykke utenfor byen Paro. Tigers nest, eller Taktshang-klosteret, har nærmest blitt et ikon for Bhutan der det tappert klamrer seg til fjellsiden. Det er et av de helligste klostrene i landet og får besøk av pilgrimer fra nabolandene såvel som turister. Selv om det er en stykke å vandre opp til klosteret er det en fremkommelig vei og midtveis ligger en fin kafe hvor man kan ta en pause ved og nyte utsikten.