Bestig Mt. Kinabalu på naturskjønne Borneo (MY17)

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Malaysia
 • Gyldig fra
  01-01-2021
 • Gyldig til
  31-12-2023
 • Varighet
  11 Dager
 • Overnattingstype
  Hotell
 • Transportform
  Fly
 • Pris
  Fra kr 24.950,-
program
våre rundreiser


Bli med på denne 11 dagers reisen på Borneo og opplev en fauna og flora du aldri har sett maken til! Utforsk mystiske naturskjønne huler, bli med på sightseeing i Kota Kinabalu, besøk myldrende markeder og spenn på deg seler og hjelm før du bestiger Sørøst-Asias høyeste fjell; Mt. Kinabalu.

Dag 1 - Ankomst Kuching
Transport til hotellet ved ankomst Kuching. Dagen til fri disposisjon.
 
Overnatting i Kuching.
 

Dag 2 – Kuching (F)
Dagen stilles til fri disposisjon til å utforske Kuching.

Overnatting i Kuching.
 

Dag 3 – Kuching / Mulu (M)
Frokost på hotellet og deretter transport til flyplassen for fly til Mulu. Ved ankomst på Mulu flyplass vil dere bli ønsket velkommen og transportert til deres hotell for innsjekk.
 
Kl. 14:15 vil dere møte en lokal guide på hotellet  som vil ta dere med til Park Headquarters. Her vil guiden ta dere med på en 3,8 km tur gjennom den naturskjønne tropiske regnskogen i Mulu, en tur på ca. 45 minutter. Oppdag Lang Cave og dens vakre formasjoner, og gå gjennom en av de største hulene i verden; den massive ”Deer Cave”. Slapp av på observatoriet for en mulighet til å være vitne til utvandringen av flaggermus når de flyr ut av hulene og opp i himmelen for å jakte på mat.
 
Kl. 18:30 vil dere vandre tilbake til Park Headquarters hvor dere vil bli transportert tilbake til hotellet.
 
Overnatting i Mulu.
 

Dag 4 – Mulu (F/L/M)
Etter en god frokost på hotellet vil dere møte guiden kl. 08:30 for en tur med langbåt (ca. 30 minutter) på svingete elver som ender i en ”Penan” landsby. Fortsett opp elva i ca. 15 minutter til de fortryllende hulene Wind and Clearwater av Mulu.
 
The Wind Cave er kjent for sine naturlige skulpturerte søyler i kongens kammer, mens Clearwater Cave ble dannet av vann fra et 118 km langt grottesystem. Dere kan ta en svømmetur i det forfriskende vannet i hulen. Høydepunktet er å se Rajah Brooke-sommerfuglene som svever rundt elva og inngangen til hulene. Her vil dere få et helt unikt glimt av natur som er godt beskyttet og bevart. Matpakke vil bli utdelt før dere returnerer til hotellet.
 
Kl. 14:00 vil dere gå videre til Fastlane Cave, en tur på ca. 1,5 km med fakkel for å utforske et av de nyeste hulesystemene i området. Denne turen gir en enestående mulighet til å være vitne til hulens formasjoner og underfjordiske fauna. Avreise fra Park Headquarters for en kort langbåt-tur før dere sparerer en rolig tur gjennom jungelen for å komme til trappene til grotten. Etter dette vil dere dra tilbake til hotellet hvor dere kan slappe av og friske opp før middag blir servert.
 
Overnatting på Mulu.
 

Dag 5 – Mulu – Kota Kinabalu (F/L/M)
Etter frokost på hotellet vil dere kl. 08:30 dra til Mulu Skywalk, en tur på ca. 2 timer. Det er verdens lengste tre baserte baldakin gange (480 meter gang-vei i tretoppene). Etter dette vil dere dra tilbake til hotellet før dere sjekker ut og blir transportert til Mulu flyplass for fly til Kota Kinabalu.
Ved ankomst på Kota Kinabalu flyplass vil dere bli møtt og transportert til hotellet for innsjekk. Kl. 16:00 vil dere bli med på en tur for å se de historiske høydepunktene i byen før dere avslutter turen ved å gå gjennom fantastiske markeder beliggende langs vannkanten.
 
På ettermiddagen vil dere bli samlet for å starte en tur på ”null km”, et punkt like utenfor Sabah turistbygg som brukes til å måle alle distanser innenfor staten Sabah. Dere vil gå langs Gaya Street og videre forbi Atkinson klokketårn som ligger på Australian Place. Fra klokketårnet vil dere gå til Dea Soka som er byens sentrum og torg. Dere vil gå forbi Malaysia Monument som markerer da Malaysia offisielt ble Malaysia (når Malaysia ønsket Sarawak og Sabah velkommen i 1963) og North Borneo Memorial som ble bygget til minne om de britiske, malaysiske og australske soldatene som falt under 1. og 2. verdenskrig. Herfra vil dere fortsette gjennom Kota Kinabalus gater til vannkanten hvor deres kulinariske eventyr starter.
 
Her er det tre hovedmarkeder beliggende helt nede ved vannkanten; et Pilipino håndverksmarked, et fruktmarked og et fiskemarked med alle mulige rare og fantastiske arter av fersk fisk. I tillegg vil det på den tiden dere ankommer markedet (ettermiddag/kveld) bli satt opp flere små boder og telt med en rekke andre varer og suvernirer. Til slutt vil dere gå til en lokal restaurant hvor dere vil få servert en nydelig sjømat-middag før dere setter kursen tilbake til hotellet.
 
Overnatting i Kota Kinabalu.
 
 
Dag 6– Kota Kinabalu / Kinabalu Park (F/L/M)
Etter en god frokost på hotellet vil dere kjøre langs ryggen av Crocker Range til Kinabalu Park. Langs veien vil dere stoppe innom et Nabalu marked for å se lokal håndverk og for å møte det innfødte Dusun folket. Kinabalu National Park er det første stedet i Malaysia som ble oppført på UNESCOs verdensarvliste, og nasjonalparken som huser Kinabalu-fjellet, er et paradis for blomster og planter som trives i den kjølige fjellluften. Den største blomsten i verden, Rafflesia, kan ved noen anledninger observeres i parken. Parken er også et fruktbart sted for ulike dyrearter.
 
Ved ankomst i parken vil dere bli med på en guidet tur langs flotte naturstier eller dere kan slappe av og nyte det kjølige været i parken. Besøk fjellhagen for å lære mer om de blomstrende plantene som finnes i parken. Dere kan også besøke messesenteret eller gå inn i et naturlig ”wonderland” ved å følge noen av de mange stiene rundt i parken, hver sti fylt med nye funn. Det finnes mer enn 100 arter flora i Kinabalu Park.
 
Overnatting i Kinabalu Park.
 

Dag 7– Mount Kinabalu (F/L/M)
Etter en tidlig frokost går dere til parkens hovedkontor for å registrere dere og for å møte deres fjell-guide i resepsjonen. Etter litt orientering vil dere begynne turen ved Timpohon Gate der dere vil starte vandringen opp til Laban Rata, en tur på ca. 4-5 timer. Litt utpå formiddagen vil det bli utdelt matpakker. Denne turen vil ta dere med gjennom ulike vegetasjons-soner fra eik til kastanjetrær til mosegrodd skog og til slutt gjennom en alpine type vegetasjon, før dere kommer til Laban Rata Resthouse hvor dere vil tilbringe ettermiddagen i ro og mak for å utforske omgivelsene. Middag vil bli servert ved ankomst.
 
Overnatting i Laban Rata.
 
 
Dag 8 – Klatre Mt. Kinabalu / Karambunai (F/L)
Kl. 02:00 vil dere bli vekket for å fortsette stigningen til toppen av Mt. Kinabalu. Når dere ankommer toppen vil dere få muligheten til å se den fantastiske soloppgangen og ta noen bilder for å forevige øyeblikket. Etter dette vil dere starte på turen nedover til Laban Rata hvor det blir servert frokost, før dere går videre nedover til Timpohon Gate eller Mesilau. Herfra blir dere kjørt tilbake til parkens hovedkontor hvor dere vil få servert ettermiddags-te. Videre vil dere bli transportert til Karambunai hvor dere sjekker inn.

Overnatting i Karambunai. 


Dag 9 og 10 –  Karambunai (F)
Frokost. Tilbring late dager på stranden. 


Dag 11 - Karambunai / hjemreise (F) 
Dagen til fri disposisjon før avreise til Kota Kinabalu flyplass for hjemreise til Norge 


 
Pakkepris: kr 24 950,- per person som inkluderer følgende:
 
 • Fly, Oslo – Kuching / Kota Kinabalu - Oslo inkludert alle skatter og avgifter.
 • Innenriksfly i Malaysia, Kuching – Mulu / Mulu – Kota Kinabalu inkludert alle skatter og avgifter.
 • Alle flyskatter og avgifter.
 • Overnatting som spesifisert i programmet.
 • Utflukter, engelsktalene guide og aktiviteter som spesifisert i programmet.
 • Transport som spesifisert i programmet.
 • Inngangspenger og måltider som spesifisert i programmet.
 • Trekking opp til Mount Kinabalu inkluderer følgende:
  • Forsikring
  • Fjellguide
  • Sertifikat
  • Klatreutstyr
  • Inngangspenger
 
Merknader:
 • Prisen gjelder for minimum to reisende (tillegg for enkeltreisende).
 • Vi tilbyr tilslutning fra andre byer i Norge.
 • Forbehold om ledige plasser, prisendringer og trykkfeil.

 
Utvalgte hoteller:
 • Kuching: Ranee Boutique Suites
 • Mulu: Mulu Marriott Resort & Spa, Deluxe Rainforest Room
 • Kota Kinabalu: Horizon Hotel, Superior Room
 • Kinabalu Park: Hill Lodge, Twin for 1 natt.
 • Laban Rata: Laban Rata Resthouse, 1x Dormitory for 1 natt.
 • Karambunai: Nexus Resort & Spa Karambunai, 1x Ocean Panorama Deluxe for 3 netter. 
Ta kontakt for mer informasjon!
 
 

Vi har konsekvent valgt å legge fokus på private rundreiser for at du som reisende ikke skal være bundet fast til en gruppe. Servicen vil derfor være på et høyt og personlig nivå med lokale og dyktige engelsktalende guider og sjåfører på de fleste av våre rundreiser.
 
Alle våre rundreiser er private, og gjelder i hele reiseperioden som står i rundreisen, dersom ikke annet er nevnt. Det vil si at du selv kan velge når du ønsker å reise. Det er ikke satt opp faste reisedatoer, men vi har egne avtaler med rutefly som har daglige avganger.
 
Dersom du ønsker en skreddersydd rundreise, er det noe vi selvfølgelig kan ordne. Ta kontakt for mer informasjon!