Rundreise i Oman - 9 dager / 8 netter (OM03)

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Oman
 • Gyldig fra
  01-01-2021
 • Gyldig til
  31-12-2022
 • Varighet
  9 Dager
 • Overnattingstype
  Hotell
 • Transportform
  Fly
 • Pris
  Fra kr 30.950,-
Program
Våre rundreiser


Vi tilbyr en spennende rundreise i det fascinerende landet Oman. Imponerende natur, historiske bygninger,  fargerik kultur og eksotiske ørkenopplevelser er noen av attraksjonene sultanatet byr på. 

(F) = Frokost, (L) = Lunsj, (M) = Middag

 
Dag 1: Muscat
Når dere ankommer flyplassen i Muscat blir dere møtt av vår lokale guide og kjørt til hotellet. Resten av dagen har dere til egen disposisjon.
 
Overnatting i Oman.
 
 
Dag 2: Muscat / Ras Al Hadd (F/M)
Etter frokost på hotellet sjekker dere ut og reiser på en guidet tur i Muscat. Dere starter med å besøke Grand Mosque, den mest utsøkte moskeen i Oman. Den dekker 416 000 kvadratmeter og kan romme opptil 20 000 mennesker. N.B: Kvinner må være tildekket, også med sjal over hodet. Menn må ha langbukser. 
 
Etterpå reiser dere til gamlebyen i Muscat og besøker Bait Al Zubair Museum. Deretter kjører dere til det  praktfulle Al Alam Palace, den offisielle residensen til Sultan Qaboos bin Said. Palasset er et arkitektonisk underverk for både sitt design og sin beliggenhet. Turen går videre til Muttrah Souq, en av de mest populære markedene i Midtøsten.
 
Etter lunsj kjører dere videre langs kysten til Ras Al Hadd, hvor dere vil få fantastiske glimt av det blå vannet i Oman Gulfen. Neste stopp er BIMAH Sinkhole, et stort kalksteinkrater fylt med blågrønt vann. Senere stopper dere ved Fins Beach hvor det vil være mulig å ta en dukkert. Deretter reiser dere til Qalhat, en gammel og forlatt havneby. Her finner dere også mausoleet Bibi Miriyam. Etterpå reiser dere til hotellet for innsjekk. Kvelden til fri disposisjon før dere rundt klokken 21.00  får muligheten til å bli med ned til stranden for å se på skilpaddene som hekker.
 
Overnatting i Ras Al Hadd.
 
 
Dag 3: Ras Al Hadd / Wahiba Sands (F/M)
Etter en god frokost på hotellet sjekker dere ut og kjører mot Wahiba Sands. Turens første stopp blir på Dhow Factory i Sur, der dere får observere håndtverkere bygge tradisjonelle dhows (fiskebåter). Deretter besøker dere Wadi Bani Khalid, som regnes som en av de vakreste elvebassengene i Oman. Her kan dere bade i det turkise bassenget og spise piknik-lunsj. Etterpå kjører dere videre til Wahiba Sands, der dere besøker et lokalt beduinhus. Senere på dagen fortsetter dere videre gjennom sanddynene og til eksotiske 1000 Nights Camp. På kvelden nyter dere solnedgangen over sanddynene. Middagen serveres på campen.
 
Overnatting i Wahiba Sands.
 
1000 Nights Camp
1000 Nights Camp, en camp med et luksuriøst preg i sultanesisk stil, ligger i hjertet av Wahiba Sands, og er den eneste av sitt slag. Her får dere en ekte ørkenopplevelse i telt med god standard.
 

Dag 4: Wahiba Sands / Nizwa (F)
Etter frokost på campen kjører dere mot Nizwa. Deres første stopp blir på Barkat ul Mauz, der dere kan ta en spasertur gjennom frodige, grønne plantasjer. Deretter reiser dere videre til Wadi Al Madeen og Jebel Akhdar, et fjell på 2000 m.o.h. Her har dere nydelig utsikt over fjelltopper, juv, elvebasseng og flere landsbyer. Lunsj på egenhånd før dere reiser videre til Nizwa. Innsjekk hotell og resten av dagen til fri disposisjon.
 
Overnatting i Nizwa.
 
 
Dag 5: Nizwa (F)
Etter frokost på hotellet reiser dere til Jabel Shams. Først besøker dere Nizwa Souq, et imponerende marked i tradisjonell, omansk arkitektur. Like ved ligger et tårn som er laget for å tåle vibrasjoner fra 24 kanoner med fantastisk utsikt til de omliggende slettene. Dere fortsetter til Bahla Fort som ligger på UNESCOs verdensarvliste og videre til Jabrin Fort som gjenskaper atmosfæren av middelalderens Oman. Deretter kjører dere til Jabel Shams, den høyeste toppen i Gulf-regionen. Etter lunsj returnerer dere til Nizwa med korte stopp i  Wadi Ghul; hjemmet til tradisjonelle vevere i Oman, Wadi Nakher; Omans dypeste dal og Al Hamra Village; en landsby med flereetasjes gjørmehus. Når dere ankommer hotellet har dere resten av kvelden til egen disposisjon.

Overnatting i Nizwa.
 
 
Dag 6: Nizwa / Nakhal / Wadi Abhyad (F/M)
Etter frokost på hotellet sjekker dere ut og reiser mot Nakhal via Wadi Bani Auf. Turen inkluderer også et besøk til landsbyen Bilad Sait. Etterpå reiser dere videre til Nakhal og besøker Nakhal Fort, som ligger på en 200 meter høy bakketopp. Dere stopper også ved Nakhal Springs, et rolig og nydelig sted. Nyt den storslåtte naturen rundt de varme kildene mens dere spiser lunsj på egen hånd. Etterpå besøker dere nydelige Wakan Village som er kjent for sine frukt-terrasser. Videre til Wadi Abhyad for innsjekk. Resten av kvelden til fri disposisjon.
 
Overnatting i Wadi Abhyad.
 
 
Dag 7: Wadi Abhyad / Muscat / Khasab (F)
Etter frokosten sjekker dere ut av hotellet og blir kjørt til flyplassen i Muscat. Her flyr dere videre til Khasab, hvor dere blir møtt av en lokal guide som vil transportere dere til hotellet. Innsjekk og litt tid på egen hånd før dere får en guidet tur på ettermiddagen. Dere kjører gjennom Sayah Village med firhjuling til Jebel Harim, det høyeste fjellet i Musandam på 2087 m.o.h. Nyt en flott utsikt over omgivelsene rundt. Fortsett videre til Khawr Najid, et nydelig utsiktspunkt hvor dere kan se Det Indiske Hav. Resten av kvelden til fri disposisjon.
 
Overnatting i Khasab.
 
 
Dag 8: Khasab (F/L)
Etter frokost på hotellet kjøres dere til Khasab Harbour. Her går dere ombord i en tradisjonell, omansk dhow, og cruiser gjennom spektakulære fjorder. Dere seiler forbi små fiskelandsbyer hvor dere kan svømme og dykke i det klare vannet. Er dere heldige får dere også sett delfiner. Lunsj blir servert ombord. Etter cruiset returnerer dere til havnen og blir transportert tilbake til hotellet. Resten av dagen til fri disposisjon.
 
Overnatting i Khasab. 
 
 
Dag 9: Khasab / Muscat / hjemreise (F)
Etter frokost sjekker dere ut av hotellet og kjøres til flyplassen i Muscat. Her avslutter dere reisen.

 
Pakkepris:
Fra kr 30 950,- per person.
 
Pakkeprisen gjelder per person og inkluderer følgende: 
 
 • Fly Oslo – Muscat t/r inkludert alle skatter og avgifter. 
 • Innenriksfly Muscat– Khasab - Muscat inkludert alle skatter og avgifter.
 • Overnatting  som spesifisert i programmet. 
 • Utflukter og engelsktalende guide som spesifisert i programmet. 
 • Transport med bil som spesifisert i programmet. 
 • Inngangspenger og måltider som spesifisert i programmet. 


Rundreisen inkluderer ikke: 
Personlige utgifter som visum, forsikring, klesvask, regninger, telefon, alkohol, tips etc. 


Merknader: 
 • Rundreisen kan endres med flere/færre netter, andre reisemål, hoteller og utflukter. 
 • Tilslutningspriser fra andre byer i Norge kan ordnes. 
 • Forbehold om prisendringer, ledige plasser og trykkfeil. 
 

Utvalgte hoteller:
 • Muscat: Radisson Blu Hotel, Standard Room.
 • Ras Al Hadd: Ras Al Hadd Hotel, Standard Room.
 • Wahiba Sands: 1000 Nights Camp, Standard Tent.
 • Nizwa:  Golden Tulip Hotel, Standard Room.
 • Wadi Abhyad: Al Nahda Resort, Standard Room.
 • Kahsab: Golden Tulip Hotel, Standard Room.
 
 
Ta kontakt for mer informasjon!


Vi har konsekvent valgt å legge fokus på private rundreiser for at du som reisende ikke skal være bundet fast til en gruppe. Servicen vil derfor være på et høyt og personlig nivå med lokale og dyktige engelsktalende guider og sjåfører på de fleste av våre rundreiser.
 
Alle våre rundreiser er private, og gjelder i hele reiseperioden som står i rundreisen, dersom ikke annet er nevnt. Det vil si at du selv kan velge når du ønsker å reise. Det er ikke satt opp faste reisedatoer, men vi har egne avtaler med rutefly som har daglige avganger.
 
Dersom du ønsker en skreddersydd rundreise, er det noe vi selvfølgelig kan ordne. Ta kontakt for mer informasjon!